بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

افزایش ۳۱۰ درصدی هزینه‌ های کشتیرانی با افزایش درگیری‌ های دریای سرخ

به دنبال حمله آمریکا و انگلیس به یمن و احتمال تشدید درگیری ها در دریای سرخ، نگرانی در مورد تاثیرات اقتصادی اختلال در مسیر کشتیرانی دریای سرخ را تقویت کرده است.

تین نیوز |

به دنبال حمله آمریکا و انگلیس به یمن و احتمال تشدید درگیری ها در دریای سرخ، نگرانی در مورد تاثیرات اقتصادی اختلال در مسیر کشتیرانی دریای سرخ را تقویت کرده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار،  شبکه خبری اسکای نیوز طی گزارشی نوشت، نگرانی در مورد تاثیرات اقتصادیِ ادامه اختلال در مسیر کشتیرانی دریای سرخ رو به افزایش است.

هزینه های کشتیرانی از ماه نوامبر تاکنون بیش از ۳۰۰ درصد افزایش یافته است فقط چند ساعت پس از حمله آمریکا و انگلیس به یمن قیمت نفت به شدت افزایش یافت و کرایه حمل ونقل کشتی ها هم طی هفته گذشته بالا رفت.

بر اساس آمار شرکت لجستیک DSV، شاخص باربری کانتینری شانگهای جمعه گذشته از ۲۸۷۱ دلار برای هر کانتینر به ۳۱۰۱ دلار رسید.

شاخص باربری کانتینری شانگهای (SCFI) که متوسط هزینه کانتینرهای ۲۰ فوتی از شانگهای به اروپا را می سنجد، نشان می دهد، این هزینه ها ۳۱۰ درصد از ابتدای ماه نوامبر افزایش یافته است.

این افزایش چشمگیر از نیمه دوم ماهی که تنش ها در دریای سرخ شدت گرفت، احساس شد.

بیش از ۲۴ حمله در دریای سرخ به کشتی های اسرائیلی گزارش شده که شرکت های کانتینری و انرژی را مجبور کرده تا مسیر خود را به سوی آفریقا تغییر داده تا از کانال سوئز عبور نکنند.

نه تنها تعرفه کشتی ها بالا رفته که صورت حساب های بیمه کشتی هم هم زیاد شده زیرا زمان سفرهای دریایی کشتی ۱۰ روز بیشتر شده است. افزایش دستمزد کارکنان و سوخت بیشتری که باید بیشتر سوزانده شود نیز هزینه ها را بالا برده است.

نیروهای مسلح یمن اعلام کرده بودند تا زمانی که به غزه غذا و دارو نرسد، هیچ کشتی اسرائیلی در دریای سرخ امنیت ندارد اما مسیر برای سایر کشتی ها کاملا امن است، اما آمریکا و انگلیس تلاش کردند تا کشورهای دیگر را برای امنیتی و نظامی کردند دریای سرخ همراه کنند که با شکست این به اصلاح ائتلاف، خود دست به حمل زدند و در بامداد روز جمعه این کشور را از طریق هوا و دریا مورد حمله قرار دادند.

شرکت های بزرگ کشتیرانی جهان نظیر MSC، مِرِسک، CMA CGM، هاپاگ-لوید هنوز بسیاری از کشتی های خود را از مسیر آفریقای جنوبی عبور می دهند.

در حالی که بسیاری از شرکت های بزرگ، از جمله «تسکو» در انگلیس، گفته اند که از این اختلال آسیبی نمی بینند، سایر شرکت ها بیشتر در مورد چالش ها صحبت کرده اند.

برای مثال شرکت آی کیا تایید کرده که احتمالا برخی از محصولاتش را نتواند تامین کند. تسلا نیز روز جمعه اعلام کرد، تولید در کارخانه آلمان خود را برای ۲ هفته به کمبود قطعات متوقف کرده است.

در حالی که هزینه های حمل ونقل به میزان قابل توجهی افزایش یافته اما از اوج خود در مارس ۲۰۲۱ زمانی که کشتی کانتینری «اِوِر گیون» کانال سوئز را مسدود کرد، کمتر است.

قیمت نفت در روز جمعه به دنبال حمله آمریکا و انگلیس ۴ درصد افزایش یافت. نفت برنت به علت نگرانی در مورد اختلال در عبور و مرور نفتکش ها به ۸۰ دلار رسید.

روزالی چن، تحلیلگر مرکز تحقیقات Third Bridge در مورد این وضعیت گفت، کارشناسان ما تخمین می زنند نرخ فعلی حمل ونقل در مسیر اروپا به اوج خود رسیده است که نشان دهنده هزینه های بیشتر دور زدن مسیر است.

چن می گوید، حتی اگر همه شرکت های حمل ونقل اروپا تصمیم بگیرند دماغه امید نیک را دور بزنند، کارشناسان ما فکر نمی کنند که این امر باعث ایجاد شکاف قابل توجهی در عرضه و تقاضا شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.