بازدید سایت : ۴۷۶۵۶

کشتیرانی سبز؛ راهکاری برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ ای

کشتیرانی از بزرگترین منابع گازهای گلخانه ای است و 3 درصد از انتشار جهانی دی اکسید کربن را در اختیار دارد. کشتیرانی سبز می تواند در تغییر شرایط موثر باشد.

کشتیرانی سبز؛ راهکاری برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ ای
تین نیوز |

کشتیرانی از بزرگترین منابع گازهای گلخانه ای است و 3 درصد از انتشار جهانی دی اکسید کربن را در اختیار دارد. کشتیرانی سبز می تواند در تغییر شرایط موثر باشد.

به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز،  کریدور کشتیرانی سبز مسیری بین بنادر مختلف است که از روش های حمل ونقل بدون آلایندگی استفاده می کند. این امر مستلزم استفاده از فناوری ها و مقررات سبز است که از حمل ونقل سبز پشتیبانی می کند. موقعیت این مسیرها می تواند از مسیرهای کوتاه داخلی تا مسیرهای طولانی تر بین کشوری متفاوت باشد که دومی به دلیل نیاز به توافق چندین طرف در مورد قوانین و مقررات مسیر، پیچیده تر است.

توسعه کریدورهای کشتیرانی سبز با تلاش کشورها و شرکت های دریایی برای حمایت از گذار سبز جذاب تر می شود. در حال حاضر، صنعت کشتیرانی حدود 3 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای جهان را تشکیل می دهد و سالانه حدود 1 میلیارد تن دی اکسید کربن آزاد می کند. در همین حال، کشتیرانی 80 درصد تجارت جهانی را تشکیل می دهد، رقمی که انتظار می رود به لطف جهانی شدن و رشد جمعیت افزایش یابد. با این حال، کشتیرانی در زمینه انتشار گازهای گلخانه ای به عنوان یک صنعت سخت در نظر گرفته می شود که به شدت به سوخت های فسیلی برای تامین انرژی کشتی ها و عملیات درون بندری متکی است.

اهداف سازمان بین المللی دریانوردی

سازمان بین المللی دریانوردی (IMO) قصد دارد تا سال 2050 انتشار گازهای گلخانه ای این صنعت را به نصف کاهش دهد که به سرمایه گذاری عظیم در فناوری های پاک، کشتی های مدرن، زیرساخت های بندری، سوخت های کشتیرانی سبز و دیجیتالی کردن عملیات نیاز دارد. انتظار می رود ایجاد کریدورهای کشتیرانی سبز با تشویق قدرت های مختلف برای کار در جهت یک هدف جمعی، به کربن زدایی صنعت کشتیرانی کمک کند.

در سپتامبر امسال، بنادر لس آنجلس، لانگ بیچ و شانگهای اعلام کردند که قصد دارند «اولین کریدورکشتیرانی سبز اقیانوس آرام» را توسعه دهند. بنادر در حال همکاری با برخی از بزرگترین شرکت های کشتیرانی و صاحبان کالا هستند تا مشارکت کریدور کشتیرانی سبز را توسعه دهند. این سه بندر طرح کلی طرح اجرای کریدور کشتیرانی سبز خود را با هدف کاهش انتشار کربن در یکی از شلوغ ترین مسیرهای کشتیرانی کانتینری جهان در اقیانوس آرام رونمایی کردند.

هدف کریدورهای کشتیرانی سبز کربن زدایی است

برنامه مورد اشاره، به عنوان بخشی از  طرح C40 Cities انجام می شود  که هدف آن کربن زدایی چندین شهر بزرگ جهان است. این گروه امیدوار است تا اوایل سال 2025 اولین کشتی های دارای کربن کاهش یافته یا صفر را در این مسیر راه اندازی کند. این تنها کریدور نیست که کربن زدایی می شود، بلکه برخی از شلوغ ترین بنادر جهان نیز می توانند طرحی را برای دیگر بنادر بزرگ فراهم کنند. این مشارکت به دنبال گسترش استفاده از نیروی زمینی و همچنین توسعه زیرساخت ها برای حمایت از تولید سوخت کشتیرانی سبز خواهد بود.

ژن سروکا، مدیر اجرایی بندر لس آنجلس، در مورد این کریدور کشتیرانی سبز توضیح داد: «کریدور سبز فرا اقیانوس آرام، الگویی برای همکاری جهانی مورد نیاز به منظور تسریع تغییرات در سراسر صنعت دریایی خواهد بود. کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در این کریدور، تاثیر قابل توجهی را بر حجم انتشار کلی کربن می گذارد. بیشتر انتشارات مربوط به جابجایی محموله با کشتی در قسمت میانی اقیانوس، از سفر بین بنادر رخ می دهد. این کریدور به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در میانه اقیانوس کمک می کند.»

ماریو کوردرو مدیر عامل بندر لانگ بیچ نیز گفت: «ابتکار کریدور کشتیرانی سبز انتشار گازهای گلخانه ای را در بزرگترین اقیانوس جهان کاهش می دهد و به اقدامات سبزتر از سوی شرکت کنندگان زنجیره تامین در امتداد این مسیرهای تجاری حیاتی منجر می شود. فناوری های جدید و نوآورانه کشتی ها، افزایش دسترسی به سوخت های پایدار و شیوه های بهتر ایجاد شده از طریق این کریدور سبز نیز بر انتقال جهان به آینده ای پاک تر بسیار فراتر از مناطقی که توسط بنادر ما ارائه می شود، تأثیر می گذارد.»

کشتیرانی سبز، از امارات تا کانادا

در همین رابطه، یادداشت تفاهمی بین سواحل غربی کانادا و بنادر امارات، کره و ژاپن به منظور توسعه کریدور کشتیرانی سبز غرب برای اتصال آمریکای شمالی و آسیا به امضا رسید. پابلو رودریگز، وزیر حمل و نقل کانادا، این طرح را در اجلاس آب وهوای COP28 اعلام کرد. کریدور کشتیرانی سبز مورد نظر، از چندین بندر کانادا از جمله پرنس روپرت، ونکوور و ادمونتون عبور می کند و به چندین بندر اصلی در آسیا و خاورمیانه متصل می شود و از کوتاه ترین مسیر آبی بین آمریکای شمالی و آسیا می گذرد. انتظار می رود کشتی های این مسیر از سوخت های پاکی چون آمونیاک، هیدروژن و متانول تولید شده در کانادا استفاده کنند.

راه اندازی این ابتکار به دنبال انتشار  چارچوب دالان های کشتیرانی سبز کانادا در سال 2022 انجام شد که نشان دهنده تعهد کانادا به توسعه بخش کشتیرانی سبز خود است. رودریگز  می گوید: «همکاری برای آینده ای سبزتر و پایدارتر ضروری است. از طریق این یادداشت تفاهم، ما اراده، سرمایه گذاری و حرکت جمعی خود را برای اطمینان از ایمن، قابل اعتماد و پایدار بودن بخش دریایی جهانی به کار می گیریم. ما در حال تعیین مسیری برای آینده صفر خالص هستیم.»

تا همین اواخر، کریدورهای کشتیرانی سبز در مسافت های طولانی چیزی بیش از یک رویا نبود. با این حال، اعلام برنامه ها برای دو مسیر جدید جدید در سال جاری نشان می دهد که می توان انتظار داشت در دهه آینده شاهد طرح های بیشتری در حوزه کشتیرانی سبز باشیم؛ چرا که چندین قدرت جهانی با هم همکاری می کنند تا مسیرهای کلیدی را برای حمایت از گذار سبز جهانی توسعه دهند.

کریدورهای کشتیرانی سبز، راهکاری امیدوارکننده برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در صنعت کشتیرانی هستند. 

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.