بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

حداقل سود سهام عدالت ۱۲۵ هزار تومان است

پیش‌بینی سازمان خصوصی‌سازی این است که سود سهام عدالت مربوط به سال مالی ۱۳۹۵ برای دارندگان یک میلیون تومان سهم ۱۵۰ هزار تومان است‌ اما آنچه تاکنون قطعی شده ۱۲۵ هزار تومان است.


حداقل سود سهام عدالت ۱۲۵ هزار تومان است
تین نیوز |

پیش‌بینی سازمان خصوصی‌سازی این است که سود سهام عدالت مربوط به سال مالی ۱۳۹۵ برای دارندگان یک میلیون تومان سهم ۱۵۰ هزار تومان است‌ اما آنچه تاکنون قطعی شده ۱۲۵ هزار تومان است.

روز گذشته علی‌اشرف‌عبدالله پوری‌حسینی، رییس سازمان خصوصی‌سازی در یک نشست خبری درباره چگونگی و مقدار سود سهام عدالت بین مشمولان این سهام، گفت: سهام عدالت باعث شد سیستم بانکی ما خود را به روزرسانی کند. بار دیگر از ۲۰ میلیون نفری که شبای حساب بانکی خود را وارد سیستم سهام عدالت نکرده‌اند، دعوت می‌کنیم این کار را انجام دهند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: از ۴۹ شرکت دارای قیمت‌گذاری قبلی برای سهام عدالت تا روز گذشته ۳۰ شرکت مجمع خود را برگزار و سود توزیع کرده‌اند. تعداد شرکت‌هایی که مجمع برگزار کرده‌ و سود توزیع نکرده‌اند ۴۶ شرکت است که ۳۰ شرکت از آن ۴۶ شرکت سود توزیع کرده‌اند و ۱۶ شرکت یا سودی نداشتند یا فعلا تصمیمی در این مورد نگرفته‌اند. معاون وزیر اقتصاد درباره‌ شرکت‌هایی که تاکنون مجامع‌شان برگزار نشده، گفت: تنها سه شرکت باقی مانده انتهای سال مالی آن شرکت‌ها سی‌و‌یکم تیرماه بوده است. یکی از آن شرکت‌ها که برای ما اهمیت ویژه‌ای هم دارد شرکت هلدینگ خلیج فارس است که قانونا تا پایان مهرماه فرصت دارد مجمع خود را تشکیل دهد.

این شرکت طی سال‌های گذشته سود خوبی را تصویب کرده و عدد قابل توجهی از سود صاحبان سهام عدالت از این شرکت ناشی خواهد شد. وی توضیح داد: تا روز گذشته سه هزار و ۳۴۵ میلیارد تومان سود توسط این ۳۰ شرکت تصویب و تحسین شده که این رقم سهم مشمولان سهام عدالت است، چرا‌که مجموعه سود تقسیمی شرکت‌ها از این رقم بیشتر است.

جزییات پرداخت سود

پوری‌حسینی تاکید کرد: برای کسانی که سهام تخصیص‌یافته به آن از محل سود و تخفیف و آورده نقدی مجموعا یک میلیون تومان شده و این یک میلیون تومان در سامانه سهام عدالت ثبت شده است، تاکنون سودی معادل ۱۲۵ هزار تومان برای عملکرد سال مالی ۱۳۹۵ تصویب شده است. بدیهی است افرادی که مقدار سهام عدالت‌شان ۵۳۰ هزار تومان بوده و ۴۷۰ هزار تومان مابقی را خود پر نکرده‌اند ۵۳ درصد از ۱۲۵ هزار تومان را خواهند گرفت.

رییس سازمان خصوصی‌سازی درباره‌ سود شرکت هلدینگ خلیج فارس توضیح داد: تصور ما این است که این شرکت بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان سود داشته باشد و اگر براساس سنوات گذشته سود داشته باشد، مجموع سود شرکت‌ها از ۴۰۰۰ میلیارد تومان فراتر خواهد رفت که اگر چنین اتفاقی بیفتد، هر سبد سهام یک میلیون تومانی بیش از ۱۵۰ هزار تومان برای سال مالی ۱۳۹۵ سود خواهد داشت.

وی در پاسخ به ابهام افرادی که می‌پرسیدند اگر این شرکت‌ها پس از تقسیم سود افزایش سرمایه دهند سهامداران عدالت آنها چه باید بکنند، گفت: اگر شرکتی افزایش سرمایه دهد به همان اندازه که افزایش سرمایه داده، سود از مشمولان کاهش یافته و آنها در افزایش سرمایه شرکت‌ خواهند کرد‌ اما از آنجا‌ که هیچ مصوبه افزایش سرمایه‌ای موجود نیست در این مورد صحبتی نمی‌کنیم.

منتظر دستور شورای عالی اصل «۴۴»

این مقام درباره زمان پرداخت سود سهام عدالت‌ اظهار کرد: شورای عالی اجرای سیاست‌های اصل «۴۴» تصمیم می‌گیرد چه زمانی سود را پرداخت کند. البته این شورا سابقا کلیات این موضوع را به ما دستور داده است و در کلیات آن هیچ ابهامی وجود ندارد‌ اما یک مورد هست که هیات وزیران یا شورای عالی اجرای اصل «۴۴» قانون اساسی درخواست کردیم که تعیین تکلیف کنند و ما نیازمند یک مصوبه هستیم که اگر ان‌شاءالله آن مصوبه صادر شود، سازمان خصوصی‌سازی خواهد توانست اجرای دستور کند. رییس سازمان خصوصی‌سازی افزود: اولین زمانی که بتوانیم سود سهام عدالت را تقسیم کنیم زمانی است که بتوانیم این سود را از شرکت‌های سرمایه‌پذیر دریافت کنیم. آنچه تاکنون اتفاق افتاده تصویب و تقسیم سود است که عدد آن ۳۳۴۵ میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: بنای ما این نیست که اگر سودی را از شرکت‌ها دریافت می‌کنیم آن را بلوکه کنیم و آن‌را یک جا بپردازیم، اما اگر این کار را کردیم از روی ناچاری بوده. هدف ما این است که به مرور که سود را دریافت می‌کنیم آن را بین مشمولان تقسیم کنیم و تاکنون ۱۳۰ میلیارد تومان از ۳۳۴۵ میلیارد تومان وصول شده و در حساب سازمان خصوصی‌سازی وجود دارد و ان‌شاءالله تا پایان شهریورماه این مقدار به اندازه‌ای برسد که با دستور شورای عالی اصل «۴۴» مجاز باشیم قسمت اول سود را بین مجمع سهام عدالت تقسیم کنیم.

عملکرد ۱۶ ساله خصوصی‌سازی

پوری‌حسینی درباره‌ کارنامه ۱۶ سال گذشته سازمان خصوصی‌سازی و واگذاری کنترلی شرکت‌ها‌ گفت: در طول ۱۶ سال گذشته شرکت‌هایی را کنترلی واگذار کردیم، ولی متاسفانه در فضای عمومی کشور و در برخی جا‌ها این طور وانمود می‌کنند که هر جا خصوصی‌سازی به صورت کنترلی شرکت‌ها را واگذار کرده آنجا نابود شده و کارگرها اخراج شده‌اند و تولید نیز تعطیل شده است. عده‌ای اصرار دارند چهره بدی از خصوصی‌سازی نشان دهند. رییس سازمان خصوصی‌سازی، ادامه داد: آن طور که ارزیابی کردیم تاکنون در مجموع شرکت‌های واگذار شده کنترلی توسط سازمان خصوصی‌سازی اشتغال کاهش نداشته، بلکه در آنها افزایش سطح اشتغال را شاهد بودیم. مظلومیت سازمان خصوصی‌سازی است که خریدارانش هم تحت فشارند و هم افراد خوبی هستند که با اینکه اشتغال را افزایش داده‌اند، ولی باز هم در این موارد مورد اتهام قرار می‌گیرند.

وی توضیح داد: در طول ۱۶ سال گذشته ۱۷۱۳ مورد در لیست واگذاری قرار داشتند که ۸۴۵ مورد کاملا واگذار شده و ۱۷۶ شرکت خود از بین رفته‌اند یا مصوبه انحلال داشته‌اند یا ورشکست شده‌اند یا مسایلی از این دست برایشان اتفاق افتاده و از لیست واگذاری خارج شده‌اند، علاوه بر آنها ۱۴۵ شرکت دیگر وجود دارد که در آستانه خروج از لیست واگذاری هستند.

انتقادهای اشتباه

پوری‌حسینی تاکید کرد: عده‌ای انتقاد می‌کنند که چرا دولت یازدهم این ۱۴۵ شرکت را می‌خواهد از لیست واگذاری خارج کند. در پاسخ به آنها باید بگویم که این شرکت‌ها قابل واگذاری نیستند. مثلا شرکت توزیع برق، گاز و آبفای شهری و صندوق‌های حمایت کشاورزی جزو شرکت‌های اقتصادی نیستند، زیرا خدمات و کالاهای این شرکت‌ها قیمت تکلیفی دارند و به نوعی دولت برای ارائه این خدمات یارانه می‌پردازد و اگر در چنین شرایطی این شرکت‌ها را واگذار کنیم به بخش‌خصوصی نمی‌توان گفت قیمت‌های تکلیفی را اعمال کن، چرا که بخش‌خصوصی نباید یارانه بپردازد، لذا یا دولت باید قبول کند که این یارانه را بدهد یا باید آن را از دریافت‌کنندگان کالا و خدمات بگیریم که هیچ‌کدام از این دو شرایط فراهم نیست و تا زمانی که این شرایط فراهم نباشد امکان واگذاری این شرکت‌ها را نداریم.

رییس سازمان خصوصی‌سازی در پاسخ به سوال ایسنا که چرا در مقابل آنهایی که به گفته شما غیر قانونی عمل می‌کنند و بداخلاقی می‌کنند و به جای مراجعه به محکمه در تریبون‌هایشان صحبت می‌کنند، پس از صحبت‌های به گفته شما غیرقانونی آنها، شما به محکمه مراجعه نمی‌کنید. آیا فکر می‌کنید زورتان به آنها نمی‌رسد، گفت: تذکر شما درست است. اگر بخواهیم ریشه را بخشکانیم باید همین کار را انجام دهیم یعنی اگر کسی به ما افترا می‌زند باید علیه آن شکایت کنیم. شاید اینکه ما شکایت نمی‌کنیم از دل‌رحمی ماست و شاید می‌خواهیم فضای کشور را رادیکالی نکنیم.

تقابل نمی‌کنیم

رییس سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: بعضا هم اگر اظهارنظر کننده نماینده مجلس شورای اسلامی باشد این احتیاط بیشتر می‌شود تا خدایی نکرده احساس تقابل بین سازمان خصوصی‌سازی و مجلس شورای اسلامی ایجاد نشود. پوری‌حسینی تاکید کرد: متاسفانه حرف‌های دروغی را به ما نسبت می‌دهند. ما هم امیدواریم با این توضیح دادن‌ها عزیزان‌مان مطلع شوند و این کار را ادامه ندهند‌ ولی اگر این توضیحات موثر واقع نشد مجبوریم به محکمه برویم و شکایت کنیم، کما اینکه در چند ماه گذشته در دو یا سه مورد مجبور به طرح شکایت کیفری شدیم‌ اما خودمان دوست نداریم که کار به شکایت برسد ولی اگر مجبور شویم این کار را انجام می‌دهیم.

رییس سازمان خصوصی‌سازی در پاسخ به سوالی که نام آن شرکت‌هایی که علیه آنها اقامه دعوی کردید، چیست، گفت: اجازه دهید شکایت به جایی برسد و آنها محکوم شوند تا آن وقت نام‌شان را اعلام کنیم. دوست نداریم تا وقتی شکایت مطرح‌شده به دادنامه ختم‌نشده آن را اعلام عمومی کنیم، البته بگذریم که بعضی از جا‌ها قبل از اینکه شکایت به جایی برسد، موضوع شکایت را رسانه‌ای می‌کنند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.