◄ افزایش ترانزیت کالا در مسیر کریدور شمال جنوب با محوریت بندرکاسپین
با توجه به پیوستن ایران به اتحادیه گمرکی اوراسیا پیشبینی می شود مراودات تجاری رونق بیشتری یابد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در دیدار با مدیر عامل منطقه آزاد لوتوس روسیه گفت: با توجه به پیوستن ایران به اتحادیه گمرکی اوراسیا پیشبینی میشود مراودات تجاری رونق بیشتری یابد.
به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد انزلی، رضا مسرور، روسیه را یک شریک تجاری راهبردی برای ایران دانست و بیان کرد: منطقه آزاد انزلی و بندر کاسپین برای کار با روسیه و کشورهای حاشیه خزر طراحی شده است و تاکنون در راستای افزایش همکاریهای دو سویه فعالیتهای موثری از سوی دو کشور انجام شده است.
وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه همکاری مابین منطقه آزاد آستراخان روسیه، سازمان منطقه آزاد انزلی و سازمان منطقه آزاد چابهار به منظور گسترش فعالیتهای تجاری از طریق کریدور شمال–جنوب خاطرنشان کرد: کشور هندوستان نیز به عنوان عضور چهارم به این تفاهمنامه پیوسته است و نخستین محموله تجاری به زودی از سنپترزبورگ به منطقه آزاد انزلی صادر و از بندر کاسپین به کشور هندوستان ترانزیت میشود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی توسعه فعالیتهای تجاری از طریق کریدور شمال-جنوب را برای کشور منشا اثر دانست و افزود: انجام مراودات تجاری از این مسیر، به لحاظ کاهش هزینه و مدت زمان انتقال کالا بسیار موثر بوده و عملیاتی کردن انتقال کالا از این مسیر موجب رونق اقتصادی در سه کشور روسیه، ایران و هندوستان خواهد شد.
منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد ایران در حاشیه دریایخزر است. کشورهای حاشیه دریایخزر، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیجفارس و آسیای جنوب شرقی عمده بازارهای صادرات و واردات محصولات از طریق منطقه آزاد انزلی هستند.
قرار گرفتن در مسیر کریدور بینالمللی شمال-جنوب، دارابودن موقعیت ویژه در زمینه ارتباط با کشورهای حاشیه دریایخزر، همجواری با بنادر آستراخان و لاگان در روسیه، راسنودسک در ترکمنستان، اکتائو در قزاقستان و باکو در آذربایجان، دسترسی از طریق راههای مناسب، به بازارهای مصرف کشورهای CIS، نزدیکی به فرودگاه بینالمللی رشت از جمله مزایای منطقه آزاد انزلی است.
مزایای قانونی همچون امکان ثبت، مالکیت و مشارکت سرمایهگذاران خارجی تا میزان 100 درصد در منطقه، امکان فعالیت بانکها و موسسات مالی-بیمهای در این منطقه، معافیت مالیاتی 20 ساله بر درآمد و دارایی از تاریخ بهرهبرداری هرگونه فعالیت اقتصادی، وحدت مدیریت در ارائه کلیه خدمات به سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی، اقدامات سازمان در خصوص خلق مزایا و معافیتهای جدید برای فعالان اقتصادی-تولیدی، فعالیت بورس کالای منطقه، رونق فضای تجاری با اجرای مصوبه کالای همراه مسافر و برگزاری پانزدهمین اجلاس اتاقهای بازرگانی کشورهای حاشیه دریایخزر زمینهساز رونق فضای کسب و کار در محدوده منطقه شده است.