انتقال ۱۰ میلیون تن کالای ترانزیتی از کریدور شمال_جنوب با همکاری روسیه
ایران و فدراسیون روسیه در سیزدهمین جلسه کمیته کاری حملونقل مشترک میان دو کشور درباره جزئیات انتقال ۱۰ میلیون کالای ترانزیتی از طریق مسیرهای کریدور شمال- جنوب به توافق رسیدند.
ایران و فدراسیون روسیه در سیزدهمین جلسه کمیته کاری حملونقل مشترک میان دو کشور درباره جزئیات انتقال ۱۰ میلیون کالای ترانزیتی از طریق مسیرهای کریدور شمال- جنوب به توافق رسیدند.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سیزدهمین کمیته کاری حملونقل جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه با حضور شهریار افندیزاده معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی به عنوان رییس هیات ایرانی برگزار شد.
علاوه بر رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، معاونین و مدیران سازمان هواپیمایی کشور، سازمان بنادر و در یانوری، شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور و فعالان بخش خصوصی در حمل و نقل دریایی و جادهای نیز در این سفر همراه بوده و در جلسات مشترک کمیته حملونقل دو کشور حضور فعال داشتند.
در این کمیته کاری که در روزهای ۷ و ۸ تیرماه ۱۴۰۱ در شهر مسکو برگزار شد، پیرامون کلیه موضوعات حمل و نقلی از جمله همکاری های ترانزیتی، ریلی، جاده ای، دریایی بندری و هوایی بحث و تبادل نظر شد و در پایان پروتکل اجلاس به امضای شهریار افندی زاده و دیمیتری ازورف معاون وزیر حمل و نقل روسیه رسید.
از مهمترین موضوعات این اجلاس هدفگذاری برای انتقال ۱۰ میلیون تن کالای ترانزیتی از طریق مسیرهای کریدور شمال_ جنوب بود و دو طرف در مورد جزییات آن به تفاهم رسیدند.
بر این اساس مقرر شد ایجاد هابهای لجستیک برای افزایش ظرفیت انتقال کالای ترانزیتی در کریدور شمال_جنوب خصوصا در بنادر شهید رجایی و چابهار با سرمایهگذاری طرف روس انجام گیرد.
تعیین تکلیف اجرای پروژههای مشترک ریلی از جمله برقی سازی گرمسار اینچه برون و رشت_ آستارا از دیگر محورهای مذاکراتی در این اجلاس بود.
همچنین در خصوص روان سازی و ایجاد تسهیلات برای رانندگان حمل و نقل جادهای، ایجاد هابهای لجستیکی در بنادر ایران، ایجاد مقدمات لازم جهت سرمایهگذاری در بنادر دو کشور، بررسی امکان ایجاد شرکتهای مشترک کشتیرانی و سایر همکاری طرفین جهت افزایش توان حمل و نقلی با حمایت بخش خصوصی در جهت افزایش ظرفیت برای صادرات، واردات و ترانزیت کالا توافقاتی صورت گرفت.
شایان ذکر است که دو طرف در مذاکرات خود بر لزوم تدوین برنامه اقدام مشترک ظرف یک ماه آینده و کنترل عملکرد وضعیت حملونقل دو کشور برای تضمین تحقق هدف ۱۰ میلیون تنی ترانزیت میان دو کشور تاکید کردند.
همچنین زمینهسازی برای عبور زغال سنگ روسیه از مسیر ایران به هند از درخواستهای طرف روس بود که جزییات آن به تفصیل مورد مذاکره و تفاهم قرار گرفت.
همکاری مشترک در لایروبی ولگا، استفاده بیشتر از ظرفیت دریایی و بندری خزر در کریدور شمال جنوب، همکاری برای تامین واگن و لکوموتیو و افزایش تعداد پروازهای هفتگی از دیگر محورهای مهم اجلاس سیزدهم حملونقلی و ترانزیتی ایران و روسیه بود.