بازدید سایت : ۳۸۱۲۳

کریدور شمال – جنوب در کانون توجه اجلاس روسیه و جهان اسلام

نشست عمومی پانزدهمین اجلاس بین المللی اقتصادی روسیه و کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی موسوم به کازان فروم در حالی با دستور کار زیرساخت های مالی و لجستیکی برگزار شد که کریدور شمال - جنوب در کانون توجه سخنرانان این نشست قرار گرفت.

کریدور شمال – جنوب در کانون توجه اجلاس روسیه و جهان اسلام
تین نیوز

نشست عمومی پانزدهمین اجلاس بین المللی اقتصادی روسیه و کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی موسوم به کازان فروم در حالی با دستور کار زیرساخت های مالی و لجستیکی برگزار شد که کریدور شمال - جنوب در کانون توجه سخنرانان این نشست قرار گرفت.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، علی باقری معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که بنا به دعوت رستم مینیخانوف رئیس جمهوری تاتارستان روسیه برای شرکت در این اجلاس به کازان سفر کرده است، در این آیین حضور داشت.
علاوه بر رئیس جمهوری تاتارستان، برخی معاونان نخست وزیر روسیه و دیگر مقامات این کشور همچون دستیار رئیس جمهور و معاون شورای فدراسیون (مجلس علیا) حضور داشتند.

از کشورهای اسلامی نیز مقاماتی همچون وزیر اقتصاد عمان، معاون نخست وزیر قزاقستان، معاون اول کابینه وزیران جمهوری قرقیزستان، معاون وزیر اقتصاد امارات متحده عربی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت دولت سرپرست افغانستان در این نشست حضور داشتند.

 

نقش کریدور شمال – جنوب در تحقق صلح و ثبات منطقه ای

معاون وزیر امور خارجه ایران شامگاه جمعه در سخنانی در این نشست به تشریح اهداف شکل گیری و آخرین وضعیت بهره برداری از کریدور شمال – جنوب در شاخه های شرقی، میانی و غربی اشاره و ابراز امیدواری کرد که احداث قطعه رشت – آستارا به عنوان حلقه مفقوده ریلی بخش غربی این کریدور به دنبال امضای توافقنامه همکاری ایران و روسیه در سال ۲۰۲۴ میلادی آغاز شود.
علی باقری خاطرنشان کرد که کریدور شمال – جنوب نقش مهمی در تقویت صلح، ثبات و امنیت منطقه ایفا خواهد کرد.

فعالانه با ایران در زمینه کریدور کار می کنیم

مارات خوسنولین معاون نخست وزیر روسیه نیز در این نشست با اشاره به قرار داشتن کشورهای روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و ایران در شاخه شرقی کریدور شمال - جنوب گفت: روسیه در زمینه تکمیل زیرساخت های حمل و نقل با قزاقستان همکاری دارد و از طرف دیگر، ترکمنستان سال ۲۰۲۳ کار بر روی ساخت جاده ای در امتداد دریای خزر به سمت ایران و نیز به سمت قزاقستان را آغاز کرد.

وی با اشاره به روند رو به رشد حمل و نقل کالا در شاخه شرقی کریدور شمال جنوب گفت: استان اولیانوفسک روسیه نیز به تازگی اعلام کرده است که ارسال کالا با قطار به سمت ایران را آغاز کرده است.
معاون نخست وزیر روسیه همچنین اعلام کرد که گردش تجاری روسیه با کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در سال ۲۰۲۳ به طور کلی ۳۱ درصد افزایش یافته و به طور همزمان، مبادلات گردشگری طرفین نیز افزایش چندبرابری داشته است.

خوسنولین همچنین گفت: توسعه کریدور حمل و نقل بین المللی شمال – جنوب در دیگر شاخه ها نیز ادامه دارد همچنانکه احداث کنارگذر غربی دریای خزر، احداث خطوط ریلی و بهسازی تمام جاده های روسیه در حال اجرا است و علاوه بر آن، فعال سازی ظرفیت جاده ای راهگذر اروپا – غرب چین به طور همزمان در دستور کار است.

شرکای مسلمان در دوران سخت از روسیه روی گردان نشدند

رئیس جمهوری تاتارستان که ریاست گروه چشم انداز راهبردی روسیه – جهان اسلام را برعهده دارد، سخنران دیگر این نشست بود؛ گروهی که در سال ۲۰۰۶ به دنبال عضویت ناظر روسیه در سازمان همکاری اسلامی شکل گرفت و مبنای شکل گیری کازان فروم شد.
رستم مینیخانوف در سخنان خود در این نشست تاکید کرد که تاتارستان به نوبه خود تلاش می کند تا به توسعه همکاری بین روسیه و کشورهای مسلمان کمک کند.
وی ادامه داد: امروز کازان فروم به یک پلت فرم خوب تبدیل شده است که به تقویت همکاری بین روسیه و جهان اسلام و ایجاد ارتباطات تجاری جدید کمک می کند.
وی یادآور شد: دو سال پیش، به اجلاس کازان، وضعیت فدرال (به منزله نگاه ملی در فدراسیون روسیه) اعطا شد. ما از اعتماد عالی رئیس جمهور کشورمان سپاسگزاریم.

ینیخانوف همچنین با اشاره به تحولات بین المللی خاطرنشان کرد: برخلاف کشورهای غربی، شرکای روسیه از جهان اسلام در دوران سخت از ما روی گردان نشدند. ما با این کشورها به صورت مستمر تماس داریم و فرصت های خوبی برای همکاری ایجاد کرده ایم.

جهان در حال تجربه تغییر در مرکز اقتصاد از غرب به شرق است

الکسی اورچوک معاون نخست وزیر روسیه نیز در این نشست گفت: جهان در حال تجربه یک تغییر در مرکز اقتصاد از غرب به شرق است.
وی تأکید کرد: روسیه با بهره گیری از ظرفیت های خود با توجه به موقعیت جغرافیایی، تلاش دارد نقش مؤثری در اقتصاد منطقه و جهان ایفا کند.

علاوه بر کریدور حمل ونقل شمال-جنوب، موضوعاتی همچون بانکداری اسلامی، سبک زندگی حلال و تقویت مبادلات کشوری در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.

جمهوری تاتارستان با مرکزیت کازان در بخش اروپایی فدراسیون روسیه در میانه دو رودخانه ولگا و کاما واقع شده است و تقریبا در ۸۰۰ کیلومتری شرق مسکو قرار دارد. این جمهوری به عنوان دروازه ورود اسلام به سرزمین های شمالی شناخته شده و در سال های اخیر میزبان نمایندگان کشورهای اسلامی با هدف توسعه مناسبات روسیه با این کشورها است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.