پروژه «جاده توسعه» کوتاه ترین مسیر ارتباطی آسیا و اروپا خواهد شد
نخست وزیر عراق در دیدار با هیئتی از بازرگانان و صاحبان صنایع امریکایی گفت، پروژه جاده توسعه پس از تکمیل شدن به کوتاه ترین و کم هزینه ترین گذرگاه اقتصادی برای انتقال کالا بین آسیا و اروپا تبدیل خواهد شد.

نخست وزیر عراق در دیدار با هیئتی از بازرگانان و صاحبان صنایع امریکایی گفت، پروژه جاده توسعه پس از تکمیل شدن به کوتاه ترین و کم هزینه ترین گذرگاه اقتصادی برای انتقال کالا بین آسیا و اروپا تبدیل خواهد شد.
دفتر نخست وزیری عراق در بیانیه ای اعلام کرد، محمد شیاع السودانی نخست وزیر امروز چهارشنبه میزبان هیئت اقتصادی پرشماری از اتاق بازرگانی امریکا و شماری از روسای شرکت ها و سرمایه گذاران امریکایی بود.
السودانی در این دیدار که با حضور کاردار سفارت امریکا در عراق صورت گرفت، تسهیلات و تدابیر دولت عراق برای ورود بازرگانان و شرکت ها به بازار عراق را که مملو از فرصت ها است، برشمرد و گفت عراق بازاری گسترده و متنوع برای محصولات و کالاها و خدمات مختلف تبدیل خواهد شد.
نخست وزیر با برشمردن دستاوردهای ملت عراق در مقابله با تروریسم و تحکیم زیربنای جهش توسعه، به اهمیت روابط با امریکا و استمرار آن اشاره کرد به ویژه که عراق اکنون الگوی دموکراسی ممتازی در منطقه است.
السودانی گفت، به علت جنگ در دهه 1980 و محاصره در دهه 1990 و مبارزه با تروریسم در دو دهه گذشته، توسعه عراق در همه بخش ها به تعویق افتاده است. عراق سرزمینی دست نخورده و پر از فرصت های سرمایه گذاری است که اکنون از ثبات سیاسی و امنیتی و اجتماعی و اقتصادی برخوردار و شاهد جهش بی سابقه توسعه است.
وی افزود، عراق دارای نیروی کار ماهر و متخصص در زمینه های مختلف است و دولت تلاش کرده است قوانین ثبت شرکت ها و فعالیت آنها در عراق را تسهیل کند. همچنین در قانون سرمایه گذاری عراق، امتیازات زیادی به سرمایه گذاران داده شده است و اکنون دولت در صدد تدوین قوانین برای تشویق سرمایه گذاری های خارجی است.
به گفته السودانی، تراز بازرگانی عراق کسری ندارد ولی لازم است ساختار اقتصاد اصلاح شود و میزان وابستگی به نفت کاهش یابد.
السودانی پروژه جاده توسعه را کوتاه ترین گذرگاه اقتصادی بین آسیا و اروپا و کم هزینه ترین مسیر برای جابجایی کالا توصیف کرد و افزود، عراق معادنی دارد که تاکنون بهره برداری نشده اند و در سطح جهان از نظر ذخایر گوگرد، اول و از نظر ذخایر فسفات دوم است و روزی چهار میلیون بشکه نفت تولید می کند.
وی ادامه داد: اما گاز استخراج شده همراه نفت سوزانده می شود در حالی که عراق برای تامین گاز مورد نیاز نیروگاه های برق، از دیگر کشورها گاز وارد می کند. برنامه عراق به صفر رساندن سوزاندن گاز مشعل تا سال 2028 است.