◄ طرح پلیس راهور تهران برای ترافیک اول مهر/ مدیریت ترافیک پایتخت در ۲ هفته اول+ راهکارهای عملیاتی
پلیس در کاهش ترافیک بازگشایی مدارس نقش بسزایی دارد. اعلام آمادگی مدیریت شهری تهران برای مدیریت ترافیک ایام بازگشایی مدارس
اواخر شهریور تا نیمه ماه مهر هر سال تبدیل به کابوسی برای کسانی می شود که در شهرهای بزرگ زندگی می کنند.
به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، سه ترک سوار موتور شده بودند که یک تصادف مرگبار، جان دو تن از آن ها را گرفت. جان پدر و یکی از دخترها. هیچ کدام کلاه ایمنی نداشتند و در راه مدرس بودند. حالا پلیس نگران است که با رسیدن سال تحصیلی جدید دوباره چنین اتفاقات مرگباری رخ بدهد. برای همین می خواهد کلاه ایمنی رایگان به خانواده های موتورسوار بدهد.
اما فقط این نیست؛ اواخر شهریور تا نیمه ماه مهر هر سال تبدیل به کابوسی برای کسانی می شود که در شهرهای بزرگ زندگی می کنند. به خصوص شهر تهران. معمولا تهرانی ها درباره اش این طور حرف می زنند: ترافیک مرگبار در راه است.
اما با آغاز مهر، این فروشگاه ها نیستند که باعث انسداد مسیرها می شوند. مدرسه ها ترافیک تهران را تبدیل به یک گره کور می کنند. برای آن که این اتفاق نیافتد، طی سال های گذشته با شناورسازی حضور دانش آموزان در مدارس تا اندازه ای از بار ترافیکی صبح تهران کاسته شد، اما صد در صد مفید نبود. شناورسازی کارمندان اداره ها هم تا اندازه ای کمک کرد اما هنوز صبح روز کاری در تهران، پر ترافیک و شلوغ است. حالا پلیس می گوید، گلوگاه های مهم ترافیکی را شناسایی کرده و برای آن برنامه دارد.
در طول سال، یکی از موارد انسداد راه ها، کامیون های حمل مواد غذایی برای سوپرمارکت ها یا حمل اسباب منزل و حتی حمل بتون است. حالا پلیس برای آن ها هم برنامه ریزی کرده و قصد دارد ممنوعیت هایی را تا ۱۵ مهر برای آن ها اعمال کند.
پلیس اعلام کرده که در ساعات اعلام شده اگر این وسایل نقلیه در خیابان ها دیده شوند، از ادامه حرکت آن ها جلوگیری می شود. البته این موضوع شامل حال عملیات عمرانی در سطح شهر هم می شوند. تا ۱۵ مهر آن ها هم ممنوعیت هایی دارند. ولی یکی از مهمترین کارهای پلیس در مهر امسال، ساماندهی سرویس مدارس است. موضوعی که مسئولیت آن بر عهده تاکسیرانی و شهرداری تهران است اما پلیس می خواهد نظارت نهایی و کاملی داشته باشد.
۴۰ تیم پلیس ویژه نظارت بر عملکرد سرویس های مدارس در مقابل مدارس و حتی سطح شهر حضور خواهند داشت تا کسانی که مسئولیت حمل دانش آموزان را بر عهده دارند، نه تنها به درستی که کاملا قانونی کارشان را انجام بدهند. پلیس قول داده تا در سال ۱۴۰۳ تهرانی ها، مهر متفاوتی را تجربه کنند. هرچند این کار بدون همکاری شهروندان تهرانی، ممکن نخواهد بود.
فرماندار تهران: ترافیک پایتخت در ۲ هفته اول مهر مدیریت شود
مقیمی گفت: باید دست به دست یکدیگر داد تا بحث کنترل و مدیریت ترافیک در ۲ هفته اول مهرماه با موفقیت پشت سر گذاشته شود.
احمد قیومی فرماندار تهران روز سه شنبه در جلسه شورای ترافیک و ستاد خدمات سفر تهران با بیان اینکه جلسات در زمان بازگشایی مدارس از ویژگی بالایی برخوردار است، اظهار کرد: نتیجه تجربه سال گذشته در مهرماه باعث شد که ترافیک بسیار سنگینی را شاهد بودیم.
وی افزود: با وجود اینکه طبق مصوبه شورای اسلامی شهر تهران، خدمات حمل و نقل عمومی در اوایل مهرماه رایگان اعلام شده بود، اما نتیجه لازم را نداشت.
معاون استاندار تهران ادامه داد: نزدیک ۲۰ تا ۳۰ درصد ترافیک پایتخت برای حوزه مدارس پیش بینی شده که این موضوع، یک بار ترافیکی عظیمی است که خیابان های تهران امکان گنجایش و اضافه شدن آن را ندارد.
قیومی بیان کرد: پیش بینی می شود در اوایل مهرماه، ۳۲ درصد به بار ترافیکی پایتخت اضافه شود که این موضوع باعث تبدیل بار ترافیکی پایتخت از حالت معمولی به غیرمعمولی می شود.
فرماندار تهران گفت: با همه تدابیری که اتخاذ شده، امید است امسال شاهد کاهش این آمار باشیم، ما نمی گوییم به طور کامل ترافیک رفع شود، اما امیدواریم کنترل این ترافیک اجرایی شود.
وی اضافه کرد: مجموعه اقدامات همه دستگاه های مرتبط، می تواند این بار ترافیکی را کنترل کند تا در روز های اول فصل بازگشایی مدارس در ماه مهر شاهد ترافیک روان در پایتخت باشیم.
وی درباره تغییر ساعت کاری اصناف مختلف افزود: باید دید سهم هر صنف در ترافیک شهر چقدر است، آن موقع در مورد ساعت کاری آنها تصمیم گیری شود.
قیومی درباره سرویس مدارس و جابجایی دانش آموزان، تاکید کرد: درصد قابل توجهی از دانش آموزان، با سرویس جابجا می شوند، برخی از آنها در برخی موارد بیش از یک ساعت در مسیر خانه و مدرسه هستند، اصرار ما این است که از روز اول این جابجایی با سرویس انجام شود، زیرا همه این اقدامات در کنترل ترافیک پایتخت موثر خواهد بود.
نقش پلیس در کاهش ترافیک بازگشایی مدارس + راهکارهای عملیاتی
بازگشایی مدارس در ابتدای مهرماه، که به طور سنتی با افزایش فعالیت های آموزشی و جابه جایی دانش آموزان همراه است، می تواند باعث افزایش ترافیک شود. اما پلیس با به کارگیری روش های مؤثر می تواند نقش مثبتی در کاهش ترافیک روز اول مهر ایفا کند.
علل افزایش ترافیک
بازگشایی مدارس به ویژه در ساعت های صبح و بعدازظهر، باعث می شود که والدین برای رساندن فرزندان خود به مدارس از خودروهای شخصی استفاده کنند. این امر موجب افزایش تعداد خودروها در خیابان ها و بزرگراه های تهران می شود.
همچنین تجمع دانش آموزان در محدوده های اطراف مدارس و همچنین ورود و خروج همزمان آنها به مدارس، به ویژه در مدارس بزرگ و مشهور، به افزایش ترافیک دامن می زند.
بازگشایی مدارس باعث تغییر در زمان بندی فعالیت های روزمره والدین و کارکنان مدارس می شود، که این تغییرات به ویژه در ساعات ابتدایی صبح و اواخر بعدازظهر موجب شلوغی جاده ها و معابر می شود.
البته گاهی اوقات عدم هماهنگی و ناکافی بودن ظرفیت حمل و نقل عمومی در ساعات اوج تردد، موجب می شود که بسیاری از والدین به استفاده از خودروهای شخصی روی آورند که خود به افزایش ترافیک دامن می زند.
پیش بینی افزایش 20 درصدی ترافیک با بازگشایی مدارس
سرهنگ احسان مومنی؛ معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ روز گذشته در یک گفت وگوی تلویزیونی اظهار کرد: با فرا رسیدن ماه مهر، بازگشایی مدارس، مراکز آموزشی و علمی و دانشگاه ها را شاهد هستیم و برابر آمارها و بررسی های انجام شده مشخص شد که 20 درصد از سفرهای تهران به سفرهای آموزشی و تحصیلی مربوط می شود.
وی افزود: مسلماً با آغاز مهرماه، 20 درصد به آمار و وضعیت ترافیک و تردد خودروها در سطح شهر تهران اضافه می شود؛ همچنین علاوه بر آن با شروع مهرماه آغاز فصل پاییز را هم پیش رو داریم که با توجه به سردتر شدن هوا، آغاز بارندگی ها را نیز شاهد هستیم که خود بارندگی و کوتاه تر شدن روزها هم بر ترافیک شهر تهران تاثیر می گذارد.
پیامدهای افزایش 20 درصدی ترافیک در تهران
با افزایش حجم ترافیک، زمان سفر در تهران به طور چشمگیری افزایش می یابد. این امر موجب اتلاف وقت و کاهش بهره وری می شود. همچنین ترافیک سنگین موجب افزایش آلاینده های هوا و بروز مشکلات زیست محیطی و بهداشتی برای ساکنان شهر می شود.
البته مسئله افزایش استرس و خستگی که نتیجه ماندن در ترافیک است یکی از مسائل مهم است چراکه رانندگی در ترافیک سنگین می تواند منجر به افزایش استرس و خستگی رانندگان و مسافران شود.
پلیس چه نقشی در کاهش ترافیک اول مهر دارد؟
پلیس نقش بسیار مهمی در کاهش ترافیک و مدیریت مشکلات ناشی از بازگشایی مدارس دارد. پلیس می تواند با افزایش حضور نیروهای خود در ساعات اوج ترافیک، به ویژه در اطراف مدارس، به بهبود جریان ترافیک کمک کند. این حضور می تواند شامل ایستگاه های ثابت و گشت های دوره ای در مناطقی که با ترافیک شدید روبرو هستند، باشد.
پلیس می تواند با استفاده از تجربیات و دانش خود، به مدیریت و هدایت ترافیک کمک کند. این شامل استفاده از سیگنال های دستی برای هدایت خودروها، ایجاد مسیرهای ویژه برای ورود و خروج از مدارس و نظارت بر رعایت قوانین رانندگی در مناطق پر تردد است.
همچنین پلیس می تواند با برگزاری برنامه های آموزشی و توجیهی برای والدین و رانندگان در مورد اهمیت رعایت قوانین ترافیکی و استفاده از مسیرهای جایگزین، به کاهش مشکلات ترافیکی کمک کند. این برنامه ها می توانند شامل توزیع بروشور، برگزاری کارگاه ها و استفاده از رسانه های اجتماعی باشند.
تاثیر استفاده از فناوری در کاهش ترافیک
پلیس می تواند از فناوری های جدید، مانند دوربین های کنترل ترافیک و سیستم های هوشمند نظارت ترافیک ، برای بهبود مدیریت ترافیک و نظارت بر جریان آن استفاده کند. این فناوری ها می توانند به شناسایی و رفع مشکلات ترافیکی به صورت آنی کمک کنند.
البته پلیس می تواند با همکاری شهرداری و دیگر نهادهای مربوطه، به ایجاد مسیرهای ویژه برای ورود و خروج از مدارس کمک کند. این مسیرها می توانند شامل خطوط ویژه برای خودروهای سرویس مدارس و مسیرهای اختصاصی برای کاهش ترافیک در اطراف مدارس باشند.
راهکارهای پیشنهادی به پلیس برای نقش موثر در کاهش ترافیک
افزایش ترافیک تهران در زمان بازگشایی مدارس به دلیل عواملی همچون افزایش تعداد خودروها، ازدحام دانش آموزان و تغییر در ساعات فعالیت ها است. برای مدیریت و کاهش مشکلات ترافیکی، اتخاذ راهکارهایی نظیر ارتقاء حمل و نقل عمومی، بهبود مدیریت ترافیک و برگزاری کمپین های آموزشی برای والدین و دانش آموزان در خصوص استفاده بهینه از وسایل نقلیه و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی ضروری است.
این اقدامات می تواند به بهبود وضعیت ترافیک و کاهش مشکلات ناشی از آن کمک کند و تجربه ای راحت تر برای تهران نشینان فراهم آورد.
در موضوع آمادگی حداکثری مدیریت شهری و اتخاذ تمهیدات ترافیکی لازم برای ایام بازگشایی مدارس جلسه ای با حضور مدیران ارشد حوزه ترافیک در محل دفتر حمل و نقل و دبیرخانه شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور برگزار و ضمن بررسی وضعیت موجود و تمهیدات صورت گرفته، تصمیماتی اتخاذ شد.
اعلام آمادگی مدیریت شهری تهران برای مدیریت ترافیک ایام بازگشایی مدارس
سید مجتبی شفیعی دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور در جلسه تخصصی مدیریت ترافیک در بازگشایی مدارس شهر تهران در سال جاری که با حضور مدیران عامل شرکت ها و سازمان های ترفیکی شهرداری تهران، فرمانده پلیس راهور تهران بزرگ و مدیران ذیربط سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در وزارت کشور برگزار شد، خاطر نشان کرد: وضعیت موجود زیرساخت ها و سامانه های حمل ونقل عمومی شهر تهران در ابعاد مختلف، در این جلسه مورد بررسی و تدابیر اتخاذ شده برای پیشگیری از مشکلات ترافیکی روزهای ابتدایی سال تحصیلی مورد واکاوی قرار گرفت.
به گفته شفیعی، همچنین درباره سامانه مترو، ضمن اعلام آمادگی کامل از سوی متروی تهران، اعلام شده درهفته اول مهرماه، استفاده دانش آموزان و دانشجویان از مترو رایگان بوده و در برخی از ایستگاههای منتخب، برنامه های فرهنگی برای استقبال از مهر صورت خواهد گرفت.
مدیرکل دفتر حمل و نقل و دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور، در این جلسه از آمادگی همه سازمان های ذیربط برای خدمات رسانی به ویژه در هنگام اوج ترافیک صبحگاهی با بهره گیری از تجارب سال های گذشته و بکارگیری کلیه امکانات نرم افزاری، سخت افزاری و نیروی انسانی در بالاترین سطح ممکن و حضور گروههای ناوگان خدماتی و امدادی برای واکنش سریع در آماده باش کامل در میادین مهم و همچنین از ظرفیت گزارشات مردمی به عنوان ناظران میدانی در کنار ساز و کارهای نظارت سازمانی، خبر داد.
شفیعی افزود: برابر اعلام شهرداری تهران برای عبور از دوران اوج ترافیک اوائل مهر ماه، برنامه ریزی شده در ۲۰ خط پر تردد، حدود ۳۰۰ دستگاه ون به ناوگان موجود کمک کنند. همچنین بنا به گزارش تاکسیرانی شهر تهران از ظرفیت ۲۵۲ دستگاه ون تحویل شده به شهرداری تهران و سایر ون ها در ۲۰ خط پرتقاضای شناسایی شده، استفاده خواهد شد. همچنین مقرر شد سازمان تاکسیرانی تهران ضمن تشدید نظارت بر خدمات رسانی کامل ناوگان در این ایام، لیست ناوگان تاکسی های غیرفعال قطعی در شهر تهران را برای اقدامات انضباطی در حوزه اعمال قانون و محدودیت سهمیه سوخت به مبادی ذیربط اعلام نماید.
شفیعی در ادامه اظهار داشت: بنا به گزارش شرکت کنترل ترافیک شهر تهران بخشی از تجهیزات کنترلی موجود نیازمند رسیدگی فوری در بخش تعمیرات و بازسازی است که ۳۰۰ دوربین طرح ترافیک و ۳۰۰ دوربین محدوده آلودگی هوا تعویض خواهند شد. همچنین نصب حدود ۶۰۰ سامانه ثبت تخلف سرعت با قابلیت اندازه گیری سرعت متوسط در حال انجام است. تجهیزات تهویه هوای تونل های ترافیکی شهر تهران به استثنای تجهیزات مربوط به یک تونل در مابقی تونل ها مساعد است که آن هم در دست اقدام و بهسازی است و طبق برنامه ریزی ها تا پایان سال کلیه تونل ها به سطح استاندارد خواهد رسید.
دبیر شورای عالی ترافیک در بخش دیگری از اظهاراتش تاکید کرد: طی آخرین گزارش اتوبوسرانی تهران حدود هزار و ۸۰۰ دستگاه اتوبوس در سال گذشته بصورت فعال مشغول خدمت بودند که با برنامه ریزی صورت گرفته، امسال به دو هزار و ۱۰۰ دستگاه افزایش پیدا کرده و در کل سه هزار و ۷۰ دستگاه توانایی خدمت دارند.
وی تصریح کرد: در این جلسه مصوب شد اتوبوسرانی تهران مجوز کلی لازم به امداد اتوبوسرانی را برای حمل و خدمات اضطراری به کلیه اتوبوس های درحال خدمات جابجایی مسافر در سطح شهر و باز کردن معابر با همکاری پلیس راهور، ابلاغ کند.
بر اساس گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، شفیعی با بیان اینکه در این جلسه تاکید شد که با توجه به کمبود ناوگان اتوبوسرانی از یک سو و ترافیک شدید معابر از سوی دیگر، کلیه دستگاه ها و نهادها تا پایان نیمه اول مهرماه از درخواست اتوبوس های شرکت واحد برای مراسمات مختلف خودداری کنند، گفت: همچنین پیاده سازی کامل کلیه مصوبات جلسه ۱۹۴ شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور و مصوبات اخیر شورای ترافیک شهر تهران و دستورالعمل ابلاغی استقبال از مهر از سوی وزیر محترم کشور مورد تأکید ویژه قرار گرفت.