بازدید سایت : ۵۳۱۴۷

یدک کش های غیرمجاز در خیابان های تهران چه می کنند؟!

بررسی های میدانی نشان می دهد حجم نارضایتی مردم از برخی امدادگران خودرو و به طور ویژه امدادگران بدون پروانه رو به افزایش است.

یدک کش های غیرمجاز در خیابان های تهران چه می کنند؟!
تین نیوز |

بررسی های میدانی نشان می دهد حجم نارضایتی مردم از برخی امدادگران خودرو و به طور ویژه امدادگران بدون پروانه رو به افزایش است. مشکل اصلی اما به غیر از قیمت های بی رویه، این است که مشخص نیست چه کسی بر آنها نظارت می کند و برای شکایت از آنها باید به کجا مراجعه کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از همشهری، در شرایطی که روزبه روز بر تعداد امداد خودروهای بدون پروانه کسب اضافه می شود میزان نارضایتی مردم نیز از این خودروها روزبه روز افزایش می یابد. داده ای وجود ندارد که میزان و سطح تخلفات در بین این امدادگران را مشخص کند، اما بررسی های کلی نشان می دهد بخش عمده تخلفات در امدادخودروهای یدک کش اتفاق می افتد و امدادخودروهایی که صرفا به تعمیر خودرو می پردازند با شکایت کمتری مواجهند؛ ضمن اینکه امدادخودروهای وابسته به خودروسازان معمولا به دلیل نظارتی که ازسوی خودروسازان انجام می شود به طور عام چالش های کمتری برای مردم دارند، اما سطح شکایت از امدادخودروهایی که تحت نظارت نیستند، بسیار بالاست.

شکایت ها از چیست؟

 بخش عمده شکایت ها به دریافت قیمت های بی رویه بازمی گردد که خودروهای امدادی عمدتا از مردم مطالبه می کنند.

اما این فقط بخشی از مشکلات است، انتقال خودرو به تعمیرگاهی که قبلا با آنها هماهنگ شده(برای دریافت پورسانت)، دریافت مبالغ غیرمتعارف در تعمیرگاهی که راننده مجبور بوده خودرو را با راهنمایی یدک کش به آنجا منتقل کند و... از دیگر شکایت های مردم از این خودروهای امدادگر است که بدون پروانه فعالیت می کنند، اما مشکلات به همین جا ختم نمی شود.

ناظر کیست و به کجا شکایت کنم؟

صرف نظر از دریافت هزینه های بالا در اغلب موارد فردی که شکایتی از یک امدادگر خودرو دارد نمی داند که باید به کجا شکایت کند.

بررسی ها نشان می دهد که امدادگران خودرو دارای یک اتحادیه هستند که این اتحادیه خود زیرمجموعه اتحادیه آهنگران و صنعتگران خودروست؛ به همین دلیل شکایت ها در این زمینه باید در اتحادیه آهنگران و صنعتگران خودرو ثبت شود. اما یک بررسی در اینترنت و فضای مجازی نشان می دهد که این اتحادیه ها حتی یک درگاه معمولی که در دسترس عموم باشد هم ندارند و هیچ مکانیسم دقیقی برای ثبت شکایت ها وجود ندارد.

در چنین شرایطی یک پاسخ بزرگ در این باره این است که چه کسی باید به این افراد خاطی نظارت کند و چگونه به شکایت های مردم رسیدگی می شود؟

آغاز نظارت؛ آیا مشکل مردم حل خواهد شد؟

در شرایطی که وضعیت نظارت و رسیدگی به شکایت شهروندان از امدادگران خودرو شرایط نابسامان و آشفته ای دارد، گویا به تازگی قرار است نظارت ها از سوی اتاق اصناف که می تواند یک مرجع رسیدگی کننده در این زمینه باشد، جدی تر شود.

مهدی امیدوار، سخنگو و عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران در همین باره می گوید: طی جلسات کارشناسی، اتاق اصناف ایران به این نتیجه رسیده است که نیاز مبرم بر نظارت و ساماندهی امدادگران خودرو و یدک کش ها به صورت شهرستانی و استانی وجود دارد.

وی توضیح می دهد: شاهد فعالیت برخی از امدادگران خودرو و یدک کش های بدون پروانه کسب هستیم که مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده اند. اینان در سطح شهر، اتوبان و حتی حاشیه شهرها و با وعده کمک به افرادی که حین رانندگی دچار نقص فنی خودرو شده اند، اقدام به دریافت هزینه های اضافی کرده و گاها خودرو را به تعمیرگاه های غیرمجاز هدایت می کنند که خسارت هایی را به مالکان خودرو وارد آورده اند.

امیدوار تأکید می کند: از این رو مطالبه ارتقای سطح نظارت و ساماندهی صنوف سیار (از جمله امدادگران خودرو و یدک کش ها) مطالبه درستی است؛ بدین جهت هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران با تجمیع نظرات کارشناسی تصمیم گرفته است که اتحادیه های استانی در حوزه امدادگران خودرو و یدک کش ها ایجاد شود و در حال گرفتن مجوزها از وزارت صمت برای ثبت اتحادیه های استانی و برگزاری انتخابات آنهاست.

تجربه یک شهروند که گرفتار خودروهای امدادی یدک کش شد

شهروندی که با یک چالش بزرگ در این باره مواجه شده بود، می گوید: یک روز در انتهای اتوبان باکری اتومبیل من که یک خودروی ۲۰۶ است دچار نقص فنی شد. در همان زمان با امدادخودروی ایران خودرو تماس گرفتم.

او افزود: زمان حضور امدادخودروی ایران خودرو طولانی شد و در همین مدت ناگهان یک خودروی نیسان آبی که یک امدادخودروی یدک کش بود، توقف کرد و خود را به جای امدادخودروی ایران خودرو جا زد. او پس از یک بررسی بسیار سریع اعلام کرد که خودرو باید به یک تعمیرگاه منتقل شود و به سرعت اتومبیل را سوار یدک کش کرد.

او افزود: در همین مدت امداد خودروی ایران خودرو از راه رسید و چون اتومبیل سوار یدک کش شده بود، مجبور شدم خودرو را با همان یدک کش به محل تعمیرگاهی که یدک کش جعلی مشخص کرده بود، منتقل کنم.

این شهروند ناراضی می افزاید: پس از سوار شدن در خودرو در پشت یدک کش، تلفن همراه من به صدا درآمد و شخصی که خود را همان امدادگر ایران خودرو معرفی می کرد اعلام کرد که فردی که خودروی مرا یدک کشیده است یک فرد سابقه دار در این زمینه است و در محدوده های مختلف غرب تهران به طور معمول به سرعت خودروهای مردم را به تعمیرگاه هایی که از قبل هماهنگ شده اند منتقل می کند و مشخص نیست پس از آن ورود خودرو به تعمیرگاه چقدر هزینه دریافت شود و چه اتفاق های دیگری مانند تعویض قطعات اصلی خودرو رخ دهد.

او تأکید می کند: پس از این تماس، به یدک کش که کمتر از ۵۰۰متر حرکت کرده بود، اعلام کردم که خیلی سریع خودرو را متوقف کند. در همین هنگام راننده امدادخودروی یدک کش که فردی قوی هیکل و به نظر سابقه دار می آمد ۵۰۰هزار تومان بابت هزینه یدک کش مطالبه کرد.

او ادامه می دهد: این موضوع با اعتراض من مواجه شد، اما او در نهایت با اجبار مبلغ موردنظر را دریافت کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.