بازدید سایت : ۴۹۳۳۹

زاکانی؛ شهردار پایتخت بر لبه تیغ استیضاح

اتوبوس، ون و تاکسی هایی که موجب سوال از شهردار شد

زاکانی؛ شهردار پایتخت بر لبه تیغ استیضاح
تین نیوز |

در حالی که رئیس شورای شهر تهران مدعی شده بود طرح سوال از علیرضا زاکانی منتفی شده اما رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران که طراح سوال است، می گوید که از طرح سوالش انصراف نداده و شهردار تهران هفته آینده برای پاسخگویی به صحن شورای شهر تهران می آید. او همچنین احتمال استیضاح زاکانی را دور از ذهن ندانست.

به گزارش تین نیوز به نقل از ترابران، سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران عملکرد شهرداری تهران را نقد کرد و توضیح داد چگونه تذکرات غیررسمی و سپس مکتوب به طرح سوال از علیرضا زاکانی تبدیل شد و احتمال دارد به طرح استیضاح شهردار تهران هم ختم شود.

ماجرای ون هایی که به دست فرسوده سواران نرسید

تشکری هاشمی توضیح داد: «در سال ۱۴۰۱ وزارت کشور اعلام کرد که برای واردات ۵ هزار ون به کشور از طریق شرکت ایران خودرو دیزل قرارداد بسته است و بر این اساس سهمیه ای را برای شهرهای کشور اعلام کردند. سهم شهر تهران از این ۵ هزار دستگاه ون ۶۳۰ عدد شد که آن را برای تاکسیرانی تهران در نظر گرفتند و به شهرداری اعلام کردند که مبالغی را واریز کنند تا ون ها تحویل داده شود.»

او با بیان اینکه بر این اساس تعدادی ون به شهرداری تهران تحویل شد و شهردار تهران هم مراسمی گرفت و از این ون ها رونمایی کرد افزود: «همان زمان گفته شد نحوه واگذاری این ون ها بر اساس ابلاغیه ای که در آینده در وزارت کشور ابلاغ خواهد شد، مشخص می شود. این بخشنامه با یک سال تاخیر به شهرداری ها ابلاغ شد. با این حال ون ها مطابق مصوبه توزیع نشدند. بخشی از آنها در پارکینگ ها خوابیده و بخشی در اختیار یکی از شرکت هایی است که ضوابط پیش بینی شده وزارت کشور برای آن رعایت نشده است.»

به گفته تشکری هاشمی؛ از ۶۳۰ دستگاه ون که قرار بود تحویل رانندگان تاکسی و ناوگان تاکسیرانی تهران شود تنها ۲۵۲ دستگاه تحویل داده شده است.

او با بیان اینکه ما پیگیر ون های تحویل نشده هستیم، گفت: «بنده در این مورد در دو نوبت طی 1.5 گذشته به شهردار تهران تذکر داده ام ولی عملا اصلاح رویه ای به وجود نیامده و برای همین اکنون این تذکر به سوال از شهردار تبدیل شده است.»

به گفته رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران، این ون ها از طریق وزارت کشور و شرکت ایران خودرو دیزل خریداری شده و شهرداری تهران به صورت مستقیم برای خرید آنها اقدام نکرده است.

او با بیان اینکه طبق مصوبه و دستورالعمل وزارت کشور این ون ها باید به ناوگان تاکسی رانان و شرکت های تاکسیرانی اضافه می شد، گفت: «به ازای هر ون باید یک تاکسی فرسوده اسقاط شود؛ بنابراین ما به جد پیگیر این موضوع هستیم که حتما این ۲۵۲ دستگاه ون به رانندگان تاکسی سطح شهر تهران چه رانندگان ون فرسوده چه تاکسی فرسوده داده شود. این ون ها باید در اختیار آنان قرار گیرد.»

تشکری هاشمی یادآور شد: «درباره اختصاص سمند سورن به رانندگان تاکسی های فرسوده نیز باید گفت نوع تاکسی که برای شهر تهران انتخاب می شود بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی ترافیک کشور خواهد بود. در آنجا مشخص می کنند که از چه خودروهایی می شود به عنوان تاکسی استفاده کرد. یکی از این خودروها سمند سورن است. علاوه بر این یک یا دو برند دیگر که در کشور در حال تولید است جزء خودروهای مجاز دانسته شده است.»

به گفته رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران؛ سازمان تاکسیرانی مذاکراتی را با خودروسازان انجام داده و مترصد این هستند که انواع دیگر غیر از سمند سورن را به عنوان تاکسی در اختیار رانندگان تاکسی قرار دهند.

سرنوشت اتوبوس های برقی چینی چه شد؟

او در ادامه نیز در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت اتوبوس های برقی که قرار بود از چین وارد کشور شود، گفت: «شهرداری ادعا کرده که اتوبوس ها در گمرک هستند که ما در این زمینه هم پیگیری هایی کرده ایم. شهرداری در ابتدا گفته بود ۱۱۰ دستگاه اتوبوس ۱۲ متری برقی از یک شرکت چینی خریده و مدعی شده بود که این اتوبوس ها در مسیر ایران هستند. بعد که اعلام شد در گمرک است پیگیری کردیم مشخص شد که تنها ۱۰ دستگاه اتوبوس به گمرک رسیده است!»

تشکری هاشمی تاکید کرد: «طبیعتا برای اینکه کالایی ترخیص شود تشریفاتی وجود دارد که باید شهرداری انجام دهد. تا جایی که می دانیم مشکلی برای ترخیص این اتوبوس ها با رعایت مقررات گمرکی نیست. اما مساله ای که وجود دارد این است که ۱۰ دستگاه اتوبوس تاثیری در حل معضلات کلانشهر تهران ندارد. اینها برای نمونه آمده که تست شود ولی تاثیری بر حمل ونقل عمومی شهر تهران که به ۹ هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد، نخواهد داشت. اصلا نباید بودن یا نبودن این تعداد اتوبوس در گمرک به عنوان مسئله مطرح شود چون اگر هر ۱۰ دستگاه اتوبوس هم در خیابان های تهران شروع به کار کند تاثیری در کم شدن ترافیک تهران ندارد.»

او افزود: «عملیات ورود این اتوبوس ها از طریق یکی از شرکت های وابسته به بانک شهر انجام شده است.»

این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: «درباره تعداد تاکسی ها و اتوبوس های برقی که قرار بود به کشور وارد شود ابهاماتی برای ما وجود دارد. شهرداری می گوید برای واردات ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس قرارداد بسته و مدعی هستند ۱۱۰ دستگاه به سمت ایران ارسال شده است. بر اساس آنچه خودشان می گویند ۱۰ دستگاه اتوبوس به گمرک وارد شده و در حال ترخیص است؛ اما با این اعداد ارقام مشکل شهر تهران حل نمی شود.»

او با تاکید بر اینکه حتی اگر تمام ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی هم همین الان وارد شهر شوند باز ما با مسائل و مشکلات عدیده ای روبه رو هستیم به ویژه در زمینه زیرساخت و جایگاه های شارژ گفت: «حتی اگر در این زمینه هم مشکل نداشته باشیم باز هم این تعداد اتوبوس کافی نیست و باید به دنبال تامین اتوبوس بیشتری باشیم. البته شهرداری یک قرارداد هزارتایی با شرکت عقاب افشان منعقد کرده و همچنین یک قرارداد ۵۰۰ تایی با یک شرکت دیگر که از این تعداد حدود ۶۰۰ دستگاه اتوبوس تحویل شهرداری شده است و مابقی در حال تحویل است. امید است تا پایان سال باقی اتوبوس ها هم تحویل شهرداری تهران شود.»

تشکری یادآور شد: «البته شهرداری قراردادهای دیگری هم بسته که سازندگان تا الان به تعهدات خود عمل نکردند و این موضوع نیز از جمله ایراداتی و سوال هایی است که باید شهردار به آنها پاسخ داد.»

او افزود: «درباره برقی سازی ناوگان حمل نقل عمومی شهر ما ابهامات و مشکلات جدی داریم که آن را با مدیران شهرداری مطرح کرده ایم.»

تاکسی های برقی پردردسر

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با بیان اینکه درباره تاکسی های برقی نیز ایرادات و ابهامات جدی داریم اظهار کرد: «۱۵۰ دستگاه از این تاکسی ها در حال ارسال به ایران است. شهرداری نباید خودش مستقیم برای خرید این تاکسی ها اقدام می کرد چون نه صلاحیت فنی دارد، نه صلاحیت اقتصادی و نه صلاحی قانونی. این مسئله را نیز بارها تذکر داده ایم.»

او یادآور شد: «شهرداری تهران همچنین با کرمان موتور برای واگذاری تاکسی برقی قراردادی بسته بود. تا جایی که اطلاع دادند ۱۷۰ دستگاه تاکسی برقی را به راننگان تاکسی در تهران واگذار کرده اند که آن هم مشکلات عدیده ای بری رانندگان به وجود آورد و شاهد تجمعات اعتراضی آنان بودیم. نمایندگان این تاکسیرانان معترض به ما مراجعه کرده اند و از مشکلات گفته اند بنابراین پیگیریم که این مشکلات را به حداقل برسانیم.»

تشکری هاشمی تاکید کرد: «آنچه باید به آن به صورت جدی توجه شود این است که نباید خیلی با سماجت فقط دنبال خودروی برقی باشیم چون زیرساخت های آن را نداریم.»

زاکانی برای پاسخ به سوال به شورای شهر می آید

او در ادامه در پاسخ به این سوال که با توجه به اظهارات مهدی چمران که سوال از شهردار تهران در شرایط فعلی صحیح نیست شاید آیا از طرح سوالش از زاکانی منصرف شده است گفت: «شاید منظور آقای چمران در آن گفت وگو یکی دو روز بوده باشد چون بر اساس صحبتی که با آقای چمران کردم امیدوارم در هفته آینده این موضوع در صحن شورا مطرح خواهد شد و شهردار تهران برای پاسخ به سوال به صحن شورا خواهند آمد.»

تشکری هاشمی در پاسخ به این پرسش که اگر از پاسخ شهردار تهران قانع نشدیدریال اقدام بعدی چه خواهد بود؛ گفت: «اینکه بعد از سوال از شهردار چه اتفاقی می افتد بستگی به توضیحاتی خواهد داشت که آقای زاکانی در جلسه ارائه خواهند داد. هدف ما از طرح این سوال بهبود و نفع یک نقیصه و ایراد است. اگر شهردار تهران در مرحله اول این ایرادات را به فوریت رفع کند و با توضیحاتی که می دهند اطمینان حاصل کنیم که سوءجریانی در این میان نبوده و ممکن است تساهل شده باشد رفتار ما متفاوت خواهد بود ولی اگر پاسخ ها قانع کننده نباشد یا میلی به پاسخگویی نباشد تصمیم مقتضی را در همان زمان خواهیم گرفت.»

استیضاح منتفی نیست

تشکری هاشمی تاکید کرد: «اگر پاسخ به سوال ما نتواند تامین کننده رفع اشکال و اقناع اعضا باشد باید به سمت گام های بعدی که استیضاح است حرکت کنیم. ولی باید توجه داشت که استیضاح آخرین اقدام ماست که ترجیح می دهیم این آخرین راه وقتی امتحان شود که همه راه های ممکن مسدود باشند. اما به هر حال استیضاح حق قانونی اعضای شورای شهر است. گرچه این حق را تا الان استفاده نکرده ایم اما برای ما محفوظ است.»

به اعتقاد او؛ ایرادات و تذکرات و سوالاتی که تا الان مطرح شده به اندازه کافی نقص را در شهرداری تهران نمایش می دهد و اگر اصلاح امور صورت نگیرد برای رفع معایب و نقایص قطعا نیاز به یک تصمیم جدی است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا برای عدم استیضاح زاکانی فشاری بر اعضای شورای شهر وجود دارد، گفت: «برای طرح استیضاح شهردار هیچ فشار بیرونی بر ما وجود نداشته و هیچ تقاضایی مبنی بر اینکه بخواهیم حقوق شهروندان را نادیده بگیریم وجود ندارد. کسی از ما نخواست که مماشات کنیم، اما اینکه چرا استیضاح انجام نشده این است که باید به اقناعی برسیم که هیچ راهی جز استیضاح و برکناری نیست.»

او توضیح داد: «اکنون شرایط به گونه ای است که ما واقعا نسبت به این موضوع جدی هستیم و نگرانی هایی داریم و نمی خواهیم به این مرحله برسیم ولی اگر شرایط فعلی بخواهد ادامه پیدا کند و اصلاح امور صورت نگیرد، استیضاح می تواند در دستورکار قرار گیرد.»

تشکری هاشمی خاطرنشان کرد: «استیضاح نیاز به رای قاطع اعضا دارد و از ۲۲ عضو شورای شهر حداقل ۱۴ عضو باید موافق استیضاح باشند اما با توجه به تفاوت دیدگاهی که بین اعضا وجود دارد رسیدن به این آرا مقداری سخت است و باید با دقت انجام شود. این تعداد رأی به سختی قابل تامین است اما در کل استیضاح منتفی نیست. باید اجازه داد سوالات پرسیده شود و آقای شهردار هم پاسخ دهند و بعد ازآن برای استیضاح تصمیم گیری شود.»

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • احمد

    سلام خدازاکانی رانابودش کنه که بابستن قراداد باچین برای تولید ۲۰۰۰هزاردستگاه مترو تمام شرکت های ریلی ایران رافلج کرده