بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

روند لاک‌پشتی پروژه چهار خطه خرم‌آباد ـ پلدختر

تین نیوز |

محور خرم‌آباد ـ پلدختر به عنوان یکی از پرحادثه‌ترین محورهای استان لرستان پس از گذشت بیش از ۷ سال از آغاز عملیات بهسازی و چهار خطه کردن، پیشرفت فیزیکی ناچیزی دارد و همچنان حوادث ناگواری در آن رخ می‌دهد.

 

به گزارش تسنیم، مهیا بودن زیر ساخت‌های یک منطقه بستر را برای توسعه و پویایی هر چه بیشتر فراهم می‌کند و از آنجا که راه دسترسی مناسب به عنوان یکی از مولفه‌های توسعه نقش مهمی در رشد بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعتی، بازرگانی و خدماتی دارد بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.

 

علی‌رغم فعالیت‌های گسترده‌ای که تاکنون در حوزه راهسازی کشور انجام شده است اما هنوز وجود نقاط حادثه خیز جاده‌ای سالانه شمار زیادی از مسافران و عابران را به کام مرگ می‌کشاند که یکی از نمونه‌های بارز آن جاده نامناسب خرم آباد ـ پلدختر در استان لرستان است که به دلیل کوهستانی بودن منطقه و عبور جاده از میان پیچ‌های پرخطر و پرتگاه‌های متعدد تاکنون سفر مسافران زیادی را نیمه تمام گذاشته است.

 

واژگونی پی در پی تانکرهای نفت کش در مسیر پلدختر – خرم‌آباد و آلودگی هر باره محیط زیست خود گواهی بر این ادعا است که همواره به سر خط رسانه‌های استان لرستان می‌رود تا شاید هشداری برای رفع مشکل این جاده ناامن باشد.

 

 

گرانی عوارض آزاد راه و افزایش تردد در  محور خرم‌آباد - پلدختر

از سویی گرانی عوارضی‌های آزاد راه پل زال به وخامت این جاده دامن زده تا آنجا که کمتر از 50 درصد خودروهای عبوری از شاهراه ترانزیتی شمال - جنوب، تردد در این آزاد راه را به مسیر قدیمی خرم‌آباد - پلدختر ترجیح می‌دهند که همین خود سبب افزایش بار ترافیک در این مسیر شده است.

 

با این وجود چهار خطه خرم‌آباد - پلدختر یکی از مهم‌ترین پروژه‌های راه‌سازی استان لرستان است که روند اجرای آن از سال‌ها پیش کلید خورده تا با احداث آن شاهد ایمنی و کاهش تصادفات جاده‌ای این محور باشیم اما نبود اعتبار لازم سبب شده تا روند این پروژه همچنان لاک پشتی پیش برود و همچنان "مرگ" در این مسیر سبقت بگیرد.

 

سرهنگ مرتضی چغلوند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد، اظهارداشت: محور دو خطه خرم‌آباد به پلدختر یکی از نقاط پرتصادف جاده‌ای استان لرستان محسوب می‌شود به نحوی که همواره شاهد واژگونی تانکرهای نفت کش در این مسیر هستیم و گاها در رودخانه سقوط می‌کنند.

 

 

واژگونی تانکرهای نفت کش و آلودگی محیط زیست

وی افزود: علاوه بر تصادفات مرگبار در محور خرم‌آباد به پلدختر، آلودگی محیط زیست نیز رقم می‌خورد و از آنجا عوارض آزاد راه پل زال گران شده است و تردد اغلب کامیون‌ها در این محور انجام می‌گیرد، ناخواسته بخش اعظم ترافیک به این سمت هدایت شده است.

 

رئیس پلیس راه استان لرستان بر لزوم چهار خطه کردن محور خرم‌آباد - پلدختر تاکید کرد و گفت: با توجه به تصادفات مکرر در این محور، چهارخطه کردن این مسیر به یکی از مطالبات مردم تبدیل شده است.

 

وی عنوان کرد: ترافیک روز به روز افزایش پیدا می‌کند اما این محور همان محور است و این در حالی است که پیچ‌های پی در پی، وجود پرتگاه‌های متعدد، هم جهت بودن با رودخانه کشکان سبب رخ دادن حوادث ناگوار در این محور می‌شود.

 

 

وجود پیچ و پرتگاه‌های متعدد در محور خرم‌آباد - پلدختر

چغلوند بیان کرد: چون این محور هم جهت رودخانه کشکان است گاهی در بروز سیلاب در برخی از نقاط، جاده قطع می‌شود و به کلی تردد مختل می‌شود بنابراین چهارخطه کردن این مسیر بسیار ضرورت دارد.

 

وی تصریح کرد: چهار خطه کردن این محور سبب کاهش تصادفات، کاهش استهلاک، صرفه جویی در سوخت و کاهش شدید تصادفات جرحی میشود و محیط زیست نیز آلوده نمی‌شود.

 

رئیس پلیس راه استان لرستان طول این محور را بیش از 90 کیلومتر دانست و اظهارداشت: متأسفانه اقدامات کمی در این مسیر انجام شده است و آن طور که انتظار می‌رفت این پروژه انجام نگرفته است و روند لاک پشتی دارد.

 

 

روند لاک پشتی پروژه چهار خطه خرم‌آباد - پلدختر

وی با بیان اینکه هنوز هیچ قسمتی از این پروژه به بهره‌برداری نرسیده است افزود: در قسمت هایی از این مسیر زیر سازی انجام شده اما با توجه به عظمت طرح، اقدامات انجام شده ناچیز بوده است.

 

چغلوند عنوان کرد: عمده تصادفات محور خرم‌آباد – پلدختر رخ به رخ بودن، جریان ترافیک، تداخل خودروهای سبک و سنگین، عرض کم جاده، سقوط در رودخانه پیچ و پرتگاه‌های زیاد و وجود نقاط حادثه خیز متعددی است که سبب شده تصادفات این مسیر به شکل ناگوار رقم بخورد.

 

صادق مریدی معاون فنی و اجرایی اداره کل راه و شهرسازی لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: طول محور خرم آباد - پلدختر 111 کیلومتر است و عملیات اجرایی بهسازی آن از حدود سال 89 شروع شده است.

 

 

چهار خطه کردن 34 کیلومتر از محورخرم‌آباد - پلدختر

وی افزود: از 111 کیلومتر محور خرم آباد- پلدختر 34 کیلومتر چهار خطه و حدود 50 کیلومتر در دست اجرا است که تاکنون برای اجرای آن حدود 45 میلیارد تومان هزینه شده است.

 

معاون فنی و اجرایی اداره کل راه و شهرسازی لرستان پیشرفت فیزیکی 34 کیلومتر چهار خطه را حدود 60 درصد دانست و عنوان کرد: پنج کیلومتر از این مسیر انجام شده است.

 

تکمیل پروژه تا سال 1400

وی بیان کرد: قطعات این مسیر آماده است اما چون به احداث چند تونل نیاز دارد برای تکمیل نیازمند 200 میلیارد تومان اعتبار هستیم برنامه‌ریزی انجام شده تا این طرح سال 1400 کاملا تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

 

مریدی تصریح کرد: از آنجا که مسیر خرم آباد - پلدختر کوهستانی است چهارخطه کردن آن هزینه زیادی می‌خواهد و از آنجا که اعتبارات محدود است و در یک سال اجرایی نمی‌شود و هدف این است ظرف چهار سال انجام شود.

 

افزایش 34 کیلومتر به چهار خطه خرم‌آباد - پلدختر

معاون فنی و اجرایی اداره کل راه و شهرسازی لرستان خاطر نشان کرد: سعی می‌شود تا پایان سال 96، 34 کیلومتر دیگر به چهار خطه این مسیر اضافه شود و میزان آن به 68 کیلومتر برسد.

 

وی به لزوم رعایت علائم راهنمایی و رانندگی در جاده ها تأکید کرد و گفت: البته انجام چهارخطه سبب کم شدن تصادفات نمی‌شود بلکه باید فرهنگ رانندگی را بالا ببریم.

 

آذر ماه سال 93 وعده بهره‌برداری از 15 کیلومتر از چهار خطه خرم آباد - پلدختر از سوی استان لرستان مطرح شد که در نهایت عملی نشد و از آنجا مسیر جاده خرم‌آباد - پلدختر منطقه ویژه گردشگری استان محسوب می‌شود و مسیر وصل استان‌های کرمانشاه، ایلام و خوزستان به لرستان و جاده ترانزیت بین المللی به شمار می‌آید لازم است مسئولان امر روند اجرای این پروژه حیاتی را تسریع کنند و در جهت رفع مشکل و چهارخطه کردن آن اقدام جدی داشته باشند.

 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.