فرهنگ ترافیکی به عنوان عامل اصلی پیشگیری از تصادفات باید ارتقاء یابد
رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای فارس گفت: نقش انسان به عنوان اصلیترین نقش در تصادفات بسیار مهم است تا جایی که با ارتقاء فرهنگ ترافیکی و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، تصادفات و تلفات بهصورت چشمگیری کاهش مییابد.
رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای فارس گفت: نقش انسان به عنوان اصلیترین نقش در تصادفات بسیار مهم است تا جایی که با ارتقاء فرهنگ ترافیکی و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، تصادفات و تلفات بهصورت چشمگیری کاهش مییابد.
به گزارش تیننیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای فارس، در این راستا و با رویکرد به ارتقاء فرهنگی رانندگان و کاربران جادهای، نشست کمیته فنی کمیسیون ایمنی راههای فارس با حضور مدیرکل راه و شهرسازی، رئیس اداره ایمنی ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای، فرماندهان پلیس راهنمایی و رانندگی و نمایندگان ادارات و سازمانهای مرتبط در حوزه ایمنی و خدماترسانی جادهای برگزار شد.
محمد صباحی رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای فارس پس از تشریح نقش سه عامل انسان، خودرو جاده در تصادفات گفت: بر علل حادثهساز راه و محیط پیرامون آنها تحقیقات متعدد انجام و در این زمینه اصول و دستورالعملهای متعددی وجود دارد و در نتیجه راهحلها در این زمینه مشخص هستند و علیرغم کمبود اعتبارات، در این زمینه اقدامات متعدد و مؤثری در دست انجام و پیگیری است.
وی ادامه داد: برای دستیابی به اهداف در زمینه ایمنی تمرکز بر دیگر عوامل حادثهساز در تصادفات که نقش مؤثرتری نیز در تصادف دارند نیز باید مدنظر قرار گیرد که از آن جمله میتوان بر تمرکز بر کاهش خطای انسانی از طریق رانندگی تدافعی، ایمنی سرنشینان وسایل نقلیه نظیر استفاده از کلاه ایمنی راکبان موتورسیکلت، استفاده از صندلی ایمنی کودکان در خودرو، اطلاعرسانی از قوانین، مقررات و آموزشهای لازم برای جوامع هدف استفادهکنندگان از راه و نهادینه کردن آن از طریق مدارس، دانشگاهها، خانههای بهداشت، صدا و سیما و رسانهها و سایر ارگانهای دولتی و غیردولتی نام برد.
صباحی همچنین تأثیر استفاده از خودروهای با ضریب ایمنی بالاتر، لزوم خارج کردن قاطعانه خودروهای فرسوده و به ویژه خودروهای سنگین فاقد استاندارد از طریق روشهای قانونی، نصب حفاظهای ایمنی در وسایل نقلیه سنگین از طریق تعامل و حضور تمامی دستگاهها و اداراتی که توان کمک در این زمینه را دارند را از الزامات اولیه در ارتقاء ایمنی ترافیکی دانست.
رئیس اداره ایمنی ترافیک راهداری و حمل و نقل جادهای فارس عنوان کرد: در بحث فرهنگسازی و تولیدات تلویزیونی جهت ارتقاء فرهنگ ترافیک و رانندگی مباحث: تجهیزات ایمنی موتورسواران و موتورسیکلت، نحوه عبور افراد پیاده، ایمنی در وسایل حمل و نقل عمومی، خطرات بار اضافی (اضافه تناژ) و بارهای خطرناک و لزوم صیانت از راه، رانندگی تدافعی، مدیریت صحنه تصادف (کارهایی که در صورت مواجه شدن با صحنه تصادف باید انجام داد) ایمنسازی آموزشی و فیزیکی مدارس حاشیه راهها، ایمنی تردد وانتبارها، آشنایی با سامانههای هوشمند ثبت تخلف، عدم رانندگی در حین خستگی و خوابآلودگی و امکانات مجتمعهای خدماتی رفاهی، خطرات رانندگی پس از مصرف داروهای خوابآور، مواد مخدر و مشروبات الکلی از جمله مواردی هستند که تأثیر بسزایی در افزایش ایمنی دارند.
وی همچنین در خصوص نحوه اجرای تبلیغات نیز اشاره کرد: مخاطب امروز راههای متنوع و مختلفی را برای تأثیرپذیری نیاز دارد و ساخت برنامههایی با رویکرد میزگرد و نشست یا ساخت تیزرهایی خالی از آمار و ارقام مستند، تأثیرات لازم بر بیننده یا مخاطب نخواهد داشت.
صباحی در پایان تأکید کرد: با توجه به نقش بالای 75 درصدی انسان در سوانح رانندگی برای کاهش تلفات آحاد جامعه باید مواظب خود و دیگران باشند و روحیه گذشت، مسئولیتپذیری و رعایت قوانین جهت ایمن ماندن را در خود تقویت کنند.
شایان ذکر است در این نشست، همچنین در خصوص سایر راههای تبلیغاتی و فرهنگسازی مانند راهاندازی کمپینها، بهکارگیری افراد بانفوذ جامعه جهت تبلیغ پیامهای فرهنگ ترافیکی، استفاده از پتانسیلهای آموزش و پرورش، استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی و موارد تخصصی شامل: عدم توجه کافی به نقش خودرو در تصادفات، کاهش زمان سفر، نیز بحث و تبادلنظر شد.
در این نشست همچنین با تأکید بر مفید بودن اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقاء ایمنی شامل سامانه سپهتن (سامانه پیمایش هوشمند تردد ناوگان)، دوربینهای ثبت تخلف، خودروهای کنترل نامحسوس، نصب برچسبهای سامانههای پیامکی 110120 و 3000143 جهت ثبت شکایات مسافران به پلیسراه و راهداری و حمل و نقل جادهای و سایر خدمات و تلاشهای صورت گرفته توسط این اداره کل قدردانی شد.