تعلیق اجرای سه استاندارد خودرویی
رئیس سازمان ملی استاندارد از تعویق اجرای سه مورد از استانداردهای ۸۵گانه خودرویی خبر داد. پیش از این و در نشست خبری دیروز مسوولان سازمان ملی استاندارد، معاون این سازمان اعلام کرد که براساس شرایط امروز کشور، امکان برآورده شدن سه استاندارد از استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی وجود ندارد
رئیس سازمان ملی استاندارد از تعویق اجرای سه مورد از استانداردهای ۸۵گانه خودرویی خبر داد. پیش از این و در نشست خبری دیروز مسوولان سازمان ملی استاندارد، معاون این سازمان اعلام کرد که براساس شرایط امروز کشور، امکان برآورده شدن سه استاندارد از استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی وجود ندارد و در شورای عالی استاندارد در این مورد تصمیمگیری خواهد شد. وحید مرندیمقدم این را هم گفت که هم اکنون بهجز سه استاندارد برای خودروهای سواری و سه استاندارد برای خودروهای تجاری، خودروسازان در سایر استانداردهای ۸۵ گانه موفق به انطباق شده و محصولاتی که توان پاس کردن آنها را نداشته باشند، از رده تولید خارج میشوند.
به گزارش تیننیوز به نقل از دنیای اقتصاد، در این مورد اما رئیس سازمان ملی استاندارد به «دنیایاقتصاد» گفت: این طور نیست که ما برخی موارد استانداردهای ۸۵گانه خودرویی را برای همیشه حذف کرده باشیم، بلکه تصمیم گرفتیم فعلا آنها را تعلیق کنیم. نیره پیروزبخت با اشاره به جلسه شورای عالی استاندارد در این مورد، افزود: در شورا تصمیم بر آن شد که اجرای سه مورد از استانداردهای ۸۵گانه را به دلیل مشکلات موجود بر سر راه تامین آنها، به حالت تعلیق در بیاوریم. وی تاکید کرد: برای اجرای این سه مورد استاندارد، نیاز به قطعاتی هست که فعلا نه امکان تولید داخل آنها وجود دارد و نه میتوان وارد کرد.
پیروزبخت اما درباره استانداردهایی که تعلیق شدهاند، گفت: سه شاخص تعلیقی شامل «نشاندهنده تعویض دنده»، «نشانگر میزان باد لاستیکها و شاخص نشاندهنده چراغ روشن روز (Day Light) در خودروهای سواری» و همچنین ترمز هوشمند (با قابلیت کاهش سرعت یا توقف حرکت خودرو)، میشوند. همچنین شاخص نشانگر میزان باد تایر در خودروهای تجاری و سنگین نیز جزو استانداردهای تعلیقی است که در شرایط کنونی امکان برآورده شدن آنها نیست.
رئیس سازمان ملی استاندارد ادامه داد: البته در بخش سنسور ترمز هوشمند که به ایمنی عابران پیاده مربوط میشود، ما با مشکل خطکشی خیابانها و جادهها نیز مواجه هستیم که این موضوع باید حل شود.
وی تاکید کرد: معاون اول رئیسجمهوری از شرکتهای دانشبنیان خواستهاند تا به تولید قطعات مربوط به استانداردهای موردنظر ورود کنند، زیرا فعلا امکان واردات آنها وجود ندارد. پیروزبخت این را هم گفت که در جلسه بعدی شورای عالی استاندارد، گزارشی در مورد میزان دستیابی و امکان سنجی رفع تعلیق استانداردهای موردنظر، ارائه خواهد شد تا در مورد ادامه تعلیق یا رفع آن، تصمیمگیری شود. این جلسه تا پیش از پایان سال جاری برگزار خواهد شد.
سازمان ملی استاندارد مدتهاست به دنبال اجرای استانداردهای ۸۵گانه خودرویی است، اما مشکلاتی که تحریم برای تولید داخل و همچنین تامین قطعات از خارج پدید آورد، اجازه نداد اجرای این استانداردها در مسیری هموار پیش برود. طبق برنامهریزی صورت گرفته، از یکم دی ماه سال ۹۶ استانداردهای ۵۲گانه خودرویی پیاده و یک سال بعد نیز استانداردهای ۶۳گانه اجباری شد. در نهایت از دیروز نیز اجرای باقی استانداردها منهای سه موردی که تعلیق شدهاند، حالت اجبار به خود گرفت.