خودروها و موتورهای فاقد بیمه شخص ثالث به لیست خاکستری میروند
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: خودروها و موتورسیکلت هایی که بیمه شخص ثالث نداشته باشند، در لیست خاکستری قرار می گیرند.
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: خودروها و موتورسیکلت هایی که بیمه شخص ثالث نداشته باشند، در لیست خاکستری قرار می گیرند.
به گزارش ایسنا، علی استادهاشمی گفت: هر کسی که وسیله نقلیه بدون بیمه شخص ثالث داشته باشد، به مرور در لیست خاکستری قرار می گیرد. ابتدا به او مهلتی داده می شود که اگر بیمه نامه شخص ثالث تهیه نکرد، چه در مورد خودرو و یا چه در مورد موتورسیکلت باشد، اول در لیست خاکستری قرار می گیرد و مهلت داده می شود و بعد از آن کارت سوخت او باطل می شود.
وی گفت: در حال حاضر این طرح برای خودروهای گازوئیل سوز اجرا می شود و به تدریج سایر خودروها و موتورسیکلت ها هم در لیست خاکستری قرار می گیرند.
به گفته رئیس کل بیمه مرکزی، در حال حاضر از ۱۲.۵ میلیون موتورسیکلت شماره شده فقط ۱.۵ میلیون موتورسیکلت اقدام به خرید بیمه نامه شخص ثالث کرده و بیش از ۹۰ درصد آنها به تعداد ۱۱ میلیون موتور بدون بیمه شخص ثالث تردد می کنند، در حالی که اکثر آنها کارت سوخت دارند و سهمیه بنزین استفاده می کنند.
او گفت: همچنین در مجموع از ۳۸ میلیون وسیله نقلیه اعم از خودرو و موتورسیکلت تنها ۲۵ میلیون وسیله دارای بیمه نامه معتبر شخص ثالث هستند، یعنی از مجموع خودروها و موتورهای در حال تردد ۳۴ درصد بدون بیمه نامه شخص ثالث هستند، دولت برای تشویق موتورسواران برای خرید بیمه نامه شخص ثالث تصویب کرده است که موتورهایی که برای اولین بار شماره گذاری می شوند، از تخفیف ۲۰ درصدی بیمه نامه ثالث برخوردار شوند.
گفتنی است؛ در حال حاضر با فرا رسیدن ماه رجب که اولین ماه حرام سال است، نرخ دیه کامل به ۱.۲ میلیارد تومان رسیده و اگر موتورسوار بدون بیمه تصادف کند، مجبور می شود تمام زندگی خود را برای پرداخت خسارت بپردازد. در حالی که شرکت های بیمه انواع تخفیفات و روش های خرید قسطی بیمه در نظر گرفته اند و اخیراً نیز در تفاهمی که بین بیمه مرکزی جمهوری اسلامی و بانک قرض الحسنه دولتی امضاء و قرار شد اعتبار بیمه ای به مبلغ ۲۰ میلیون تومان برای مشتریان در نظر گرفته شود که مردم می توانند بیمه نامه قسطی خریداری کنند و اقساط آن را به بانک بپردازند و بدین ترتیب خود را در مقابل حوادث ناگوار بیمه کنند.
ضریب نفوذ بیمه در کشور ما حدود ۱.۷ درصد است در حالی که در اکثر کشورها ضریب نفوذ بیمه هفت درصد است و برای تقویت این ضریب علاوه بر بیمه نامه های شخص ثالث باید بیمه زندگی رونق پیدا کند و همچنین بیمه های عمر و پس انداز، بیمه مسؤولیت و بیمه مهندسی در بین مردم از رونق برخوردار شود تا ضریب نفوذ بیمه تقویت شود.