راهاندازی خطوط منظم کشتیرانی بین بنادر ایران و روسیه
در نشست مشترک هیئت ایرانی با مقامات دریایی و وزارت حمل و نقل روسی بر ایجاد خطوط منظم کانتینری بین بنادر ایران و روسیه و راه اندازی خطوط کشتیرانی رو – رو ریلی بین بنادر ماخاچ کالا روسیه و امیرآباد تاکید شد.
در نشست مشترک هیئت ایرانی با مقامات دریایی و وزارت حمل و نقل روسی بر ایجاد خطوط منظم کانتینری بین بنادر ایران و روسیه و راه اندازی خطوط کشتیرانی رو – رو ریلی بین بنادر ماخاچ کالا روسیه و امیرآباد تاکید شد.
محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در راس هیئتی از مدیران ستادی و بنادر شمالی کشور و همچنین مدیران شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و کشتیرانی دریای خزر و رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه با معاون وزیر حمل و نقل و رئیس آژانس فدرال دولتی دریایی و کشتیرانی رودخانه ای روسیه و مقامات مسئول در بخش های مختلف بندری و دریانوردی روسیه دیدار کرد.
توسعه همکاری های بندری و دریایی دوجانبه ایران و روسیه از مهمترین مسائل مطرح شده در نشست مشترک بود.
در نشست های مشترک مقامات بندری و دریایی ایران و روسیه به موضوعات مختلفی اشاره و پیشنهاداتی ارایه شد از جمله محورهای عنوان شده، برنامه ریزی برای افزایش حجم عملیات حمل کالا در دریای خزر و برقراری و توسعه روابط بخش های خصوصی دو کشور جهت توسعه همکاری های بندری و دریایی بود.
ایجاد خطوط منظم کانتینری به منظور توسعه حمل و نقل کانتینری بین بنادر ایران و روسیه، راه اندازی خطوط کشتیرانی رو – رو ریلی بین بنادر ماخاچ کالا در روسیه و امیرآباد در ایران و لزوم ایجاد کارگروه منطقه ای هیدروگرافی در دریای خزر هم از دیگر محورهای عنوان شده در نشست مشترک هیأت ایرانی و روسیه بود.
در نشست های برگزارشده بین طرفین ایرانی و روسی، چالش های توسعه همکاری های بندری و دریایی دو کشور نیز مطرح شد.
از مهمترین موضوعاتی که به آنها پرداخته شد می توان به معافیت ویزایی برای پیاده و سوار شدن دریانوردان دو کشور، تسهیل ورود و اجازه پهلودهی شناورهای کشتیرانی دریای خزر در کلیه بنادر ساحلی کشور روسیه، لایروبی و تعمیق کانال رودخانه ولگا و عدم الزام به تغییر پرچم شناورهای ایرانی که قرار است برای انجام تعمیرات به بنادر مستقر در رودخانه ولگا وارد شوند، اشاره کرد.
همچنین محمد راستاد در دیدار با استاندار آستراخان و وزرای حمل و نقل و روابط بین الملل آستراخان، با اشاره به اینکه روسیه و ایران زمینه های بسیاری برای همکاری از جمله تجارت دارند، اظهار کرد: باید توجه داشت که بیشتر تجارت بین کشورها از منطقه آستراخان عبور می کند.
وی با بیان اینکه ایران علاقه مند به افزایش حجم تجارت متقابل است، افزود: بر این اساس طی 9 ماهه امسال، گردش مالی تجارت خارجی منطقه آستراخان با ایران نسبت به سال گذشته 30درصد افزایش یافته و به بیش از 200 میلیون دلار رسیده است.
در این نشست فرماندار منطقه آستراخان نیز گفت: حضور هیأت بازدید کننده از سازمان بنادر و دریانوردی و شرکت کشتیرانی تأیید کننده نقش ویژه ای است که منطقه آستراخان در روابط بین روسیه و جمهوری اسلامی ایران ایفا کرده است.ما بدنبال ایجاد منطقه بندری ویژه اقتصادی در منطقه آستراخان هستیم و این مهم هم مورد تأکید رئیس جمهوری روسیه است.