«سند توسعه منطقه ساحلی مَکران» ابلاغ شد
«سند توسعه منطقه ساحلی مَکران» مشتمل بر ۸ ماده که سال گذشته با انجام اصلاحاتی به تصویب شورای عالی آمایش سرزمین رسیده بود، پس از طی فرآیند انجام اصلاحات لازم برای اجرای مفاد آن توسط سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شد.
«سند توسعه منطقه ساحلی مَکران» مشتمل بر ۸ ماده که سال گذشته با انجام اصلاحاتی به تصویب شورای عالی آمایش سرزمین رسیده بود، پس از طی فرآیند انجام اصلاحات لازم برای اجرای مفاد آن توسط سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، در این سند که سازمان برنامه و بودجه کشور آن را برای همه نهادهای مربوطه از جمله سازمان بنادر و دریانوردی ابلاغ کرده تصریح شده است که منطقه مکران ظرفیت ایجاد انواع صنایع پتروشیمی، فولاد و صنایع بزرگ را دارد و میتواند زمینه گسترده تولید و صادرات مجدد را فراهم سازد و توسعه برونزا که محتاج تجهیز منابع و سرمایهگذاری ملی و بینالمللی است، عامل مهمی در توسعه منطقه مکران به شمار میآید و توسعه درونزا و برونزا به عنوان مکمل یکدیگر میتواند توسعه متوازن و پایدار منطقه را رقم بزند.
ترویج و تقویت الگوها و فعالیتهای توسعهای دریامحور مبتنی بر اقتصاد آبی، شکلدهی به شبکهها و کریدورهای دریایی ملی و فراملی به مرکزیت مکران و اولویت بخشی به توسعه مبتنی بر بنادر از طریق تعیین عرصههای دارای اولویت توسعه بندرگاهی بخشی از سرفصلهای مهم این سند است.
در این سند همچنین توسعه منطقه ساحلی مکران توسعهای شبه برونزاست که تلفیقی از توسعه درونزا و برون زا و با پیشرانی توسعه منطقهای برونزا است که به همراه توسعه درونزای منطبق با ظرفیتها ومزیتهای منطقهی مکران و اجتماعات محلی و از محل سرریز آن به انجام میرسد.
در سند توسعه مذکور همچنین اهداف توسعه فضایی منطقه ساحلی مکران و نیز راهبردهای توسعه این منطقه به صورت دقیق تبیین و ترسیم شده است.
در سند فوق، دستگاههای اجرایی مکلف هستند که بر اساس سند توسعه منطقه ساحلی مکران، برنامههای جامع و اجرایی دستگاه مربوط را تهیه و پس از هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه کشور، از محل اعتبارات بودجههای سنواتی نسبت به انجام مطالعات و اجرای پروژههای مصوب با اولویت مشارکت عمومی- خصوصی اقدام کنند.
از سال۹۴ و از زمانی که طرحهای چابهار به عنوان مگاپروژههای ملی تعیین شد و در دستور کار و اولویتهای دولت جای گرفت، به مرور فاز مطالعاتی و شکلگیری مبانی فکری طرح توسعه چابهار هم آغاز شد و در میانه سال۹۶ با ریز جزئیات تصویب شد.
سواحل مکران در توسعه محور شرق و تکمیل زنجیره حملو نقل اهمیت ویژهای دارد و اتمام فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی و آغاز عملیات فاز دوم و همچنین تامین تجهیزات استراتژیک این بندر از برنامههای این سازمان در سال جهش تولید است.
طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار یکی از هشت پروژه مهم در راستای جهش تولید بوده که روند اجرای آن هر دو هفته به دولت گزارش میشود.از ۸۳ دستگاه تجهیزات استراتژیک دریایی و بندری پیشبینی شده برای کل بنادر، بخش عمدهای به این بندر اختصاص مییابد.
اقدمات سازمان بنادر و دریانوردی در راستای توسعه سواحل مکران به جز پروژه بزرگ و کلان توسعه بندر چابهار که در فاز اول توسعه( از زیرساخت تا تجهیز)، بیش از یک میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است به طرح تدقیق مناطق ساحلی استان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان تسری یافته است.احداث کارخانجات مختلف دریایی و بندری و ساخت بندر بزرگ دیگری در سواحل استان هرمزگان، از دیگر اقدامات در این زمینه محسوب میشود که تکمیل کننده توسعه مکران خواهد بود.
لينك به فايل پيوست فعال نيست
با تشکر از تذکر شما، لینک در سایت مرجع (ایرنا) مشکل داشت. بنابراین حذف شد.