بازدید سایت : ۵۹۱۰۶

دولت افغانستان با سرعت در حال تکمیل ساخت راه آهن خواف- هرات است

رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان گفت: دولت افغانستان با سرعت بسیار خوب و عالی در حال تکمیل مسیر ریلی از ایستگاه روزنک افغانستان تا شهر هرات این کشور است و جدیت زیادی در پایان دادن به این طرح دارد.

دولت افغانستان با سرعت در حال تکمیل ساخت راه آهن خواف- هرات است
تین نیوز |

رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان گفت: دولت افغانستان با سرعت بسیار خوب و عالی در حال تکمیل مسیر ریلی از ایستگاه روزنک افغانستان تا شهر هرات این کشور است و جدیت زیادی در پایان دادن به این طرح دارد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، محمود سیادت افزود: سالها است که بحث اتصال ریلی بین ایران و افغانستان و افغانستان به ایران مطرح است، برای افغانستان که محصور در خشکی است و نیاز به مسیرهای ترانزیتی دارد، بسیار مهم است که بتواند این مسیرهای ترانزیتی را افزایش دهد، به طور قطع راه آهن خواف خراسان رضوی- هرات افغانستان یکی از سهل ترین، ارزان ترین و مناسب ترین مسیر حمل و نقل برای ایران و افغانستان خواهد بود.

 

وی بیان کرد: در ابتدای شروع عملیات راه آهن خواف - هرات به دلیل مشکلات امنیتی و تغییر حکومت افغانستان، سرعت کار کند بود و بهره برداری از مسیر افتتاح شده نیز در حد دلخواه نبود، در روزهای شلوغ ابتدای حضور طالبان در افغانستان، خطوط ریلی آسیب هم دید، اما با اراده جدی که بین ۲ کشور ایران و افغانستان در توسعه تعاملاتشان وجود داشت، مسیر آسیب دیده بازسازی و مشکلاتی که ایران در تعریف نقش کنسرسیوم و ارتباطش با راه آهن داشت، برطرف شد.

رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان گفت: امروز در وضعیت خیلی ایده آلی به لحاظ عملیات اجرایی و بهره برداری از مسیر ریلی خواف- هرات هستیم، این خط محدود به مسیر خواف- هرات نیست، حکومت افغانستان این اتصال را از روزنک در ۶۰ کیلومتری هرات امتداد می دهد، احتمالا تا پایان امسال مسیر ریلی از روزنک تا هرات بهره برداری خواهد شد.

سیادت با بیان اینکه افغانستان بیشترین سود را از این اتصال ریلی خواهد برد، گفت: با بهره برداری کامل از راه آهن خواف - هرات امکان صادارت کالاهای افغانستان به اروپا و آوردن کالاهای ترانزیتی اش از بندرعباس از طریق راه آهن تا داخل افغانستان مهیا می شود، از شلوغی و تراکمی که در سه مرز مشترک با افغانستان وجود دارد، کاسته خواهد شد و فرصت جدیدی هم بویژه برای کالاهای سنگین بار مثل سیمان و آنهایی که توجیه اقتصادی دارد، بوجود می آید.

وی بیان کرد: بهره برداری از مسیر ریلی خواف - هرات برای ایران هم فرصتی است تا بتواند کالاهای صادراتی خود را سریعتر و با قیمت ارزانتری به داخل افغانستان حمل کند، این موضوع قدرت رقابت ایران را در تولید کالاهای مشابه با کشورهای دیگر افزایش خواهد داد، چرا که ادامه این مسیر ریلی در داخل افغانستان تا مرز ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان خواهد بود و ایران می تواند از این مسیرها به عنوان مسیرهای جایگزین به داخل کشورهای سی آی اس استفاده کند.

سیادت اضافه کرد: نکته مهمتر اینکه ارتباط ریلی ایران به چین از مسیر افغانستان در دستور کار قرار گرفته و نشستهای سه جانبه ای هم بین ایران و چین و افغانستان برگزار شده است.

وی با بیان اینکه بهره برداری سریعتر از خط ریلی خواف- هرات الزاماتی دارد، افزود: باید سرمایه گذاری بیشتری در نقاط مرزی در داخل خاک افغانستان شود، باید سعی کنند در کوتاه مدت، نرخهای مربوط به بهره گیری از امکانات این راه آهن را کاهش دهند، سرعت مسیر راه آهن از بندرعباس باید به شمتیق افزایش یابد، عملیات اجرایی مسیر ریلی چابهار - میلک تا سرخس باید هر چه سریعتر پایان یابد؛ بخش زیادی از ترانزیت افغانستان می تواند به داخل ایران منتقل شود و انتفاع خوبی برای هر دو طرف داشته باشد.

رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان گفت: واقعیت این است که طرف افغانستانی در بهره برداری از راه آهن خواف- هرات از ایران جدی تر است، هرچند حکومت جدید بیشتر از سه سال نیست که بر مسند قدرت در افغانستان نشسته اما ثابت کرده که عملیاتی و اهل کار است، سرعت عملیات ساخت از ایستگاه روزنک تا شهر هرات قابل باور نیست و بسیار مطلوب در حال اجرا است زیرا دولت افغانستان می داند که منفعتش در بهره برداری از این خط ریلی است.

سیادت اضافه کرد: البته این باور در مدیران ایرانی هم تقویت شده و مدیرعامل جدید راه آهن این اراده را نشان داده است، امیدوارم در شرایطی که هر روز مسیرهای جدید ترانزیتی در اطراف خراسان رضوی تعریف می شود، بتوان از فرصتهای ایجاد شده استفاده حداکثری را برای ارزآوری بیشتر و توسعه صادرات و امنیت پایدار در مرزها استفاده کرد.

طرح راهبردی راه آهن خواف در شرق ایران به هرات در غرب افغانستان تکه ای مهم از پازل ارتباطی میان کشورهای منطقه است که اجرای آن از سال ۱۳۸۶ کلید خورد تا مسیر ریلی میان خواف واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد را در قالب خط آهنی به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر به شهر هرات واقع در شمال غرب افغانستان ایجاد کند.

احداث خط ریلی خواف - هرات به دلیل تغییر و تحولات اخیر در افغانستان دچار مشکل شده بود که در یکسال گذشته با پیگیری های انجام شده و تلاش مهندسان و متخصصان ایرانی، خط تکمیل و نخستین قطار باری از جمهوری اسلامی ایران وارد افغانستان شد.

این اقدام راهبردی و مهم در صنعت حمل ونقل کشور که با حمایت و همراهی مجموعه راه آهن جمهوری اسلامی و کنسرسیوم ریلی ایران و افغانستان صورت گرفته منجر به یک خط امن دایمی برای حمل بار فعال شده و می تواند دسترسی جدیدی را برای تجارت بین ۲ کشور فراهم کند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.