بازدید سایت : ۸۱۲۹۸
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری:

◄ تعداد فرودگاه‌ها با هواپیماها تناسب ندارد

در شرایط کنونی تعداد فرودگاه‌های کشور با ناوگان هوایی ما تناسب ندارد و به همین دلیل به دنبال توسعه بیشتر نیستیم، اما همین فرودگاه‌ها که بعضا غیرفعال هستند کشور را در شرایط خاص مانند سیل و زلزله نجات داده است.

تعداد فرودگاه‌ها با هواپیماها تناسب ندارد
تین نیوز |

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد: در شرایط کنونی تعداد فرودگاه‌های کشور با ناوگان هوایی ما تناسب ندارد و به همین دلیل به دنبال توسعه بیشتر نیستیم، اما همین فرودگاه‌ها که بعضا غیرفعال هستند کشور را در شرایط خاص مانند سیل و زلزله نجات داده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، در روزهای اخیر ویدئویی از میثم لطیفی، معاون رئیس جمهوری در امور استخدامی درباره تعداد فرودگاه‌های کشور منتشر شده که در این باره می‌گوید:« اگر اشتباه نکنم ۵۰ یا ۵۴ فرودگاه در کشور داریم، آلمان پنج فرودگاه دارد. تقریبا همه این‌ها فرودگاه‌های بین‌المللی هستند. فرودگاه بین‌المللی یعنی گمرک می‌خواهد، پلیس بین‌الملل می‌خواهد. یعنی استانداردی دارد.»

محمد محمدی‌بخش در این باره اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۵۳ فرودگاه در اختیار شرکت فرودگاه‌ها است و تعدادی فرودگاه‌های مشترک نظامی و غیرنظامی داریم که از آن‌ها نیز استفاده می‌کنیم. همچنین تعدادی فرودگاه در کشور متعلق به وزارت نفت و  وزارت ارتباطات است و تعدادی از سطوح پروازی نیز در اختیار سایر وزارتخانه‌ها است.

وی ادامه داد: آن چیزی که وزارت راه و شهرسازی متکفل آن است همان ۵۳ فرودگاه در اختیار شرکت فرودگاه‌ها و فرودگاه‌های مشترک است. البته فرودگاه‌ها صرفاً برای جابه‌جایی مسافر ساخته نشده‌ و می‌تواند کشور را در شرایط خاص نجات دهد. به عنوان مثال فرودگاه بم در چند شب حق خودش را نسبت به کل کشور ادا کرد یا فرودگاه کرمانشاه در حادثه زلزله و سیل ما را نجات داد و این نقش فرودگاه‌ها در حوادث و بلایای طبیعی است که می‌تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان این‌که در سال‌های گذشته به واسطه بالگرد و هواپیما وارد شهرها و استان‌های سیل‌زده شدیم، گفت: در حال حاضر اگر در سیستان و بلوچستان اتفاقی مانند سیل بیفتد، این فرودگاه‌ها هستند که ما را نجات می‌دهند. به عنوان مثال همین اتفاق اخیر که در طبس افتاد. تعداد ۳۰ سورتی پرواز برای امداد و انتقال در فرودگاه طبس با سه هواپیما و شش بالگرد انجام دادیم که شامل اعزام پزشک، دارو، تجهیزات و جابه‌جایی آسیب‌دیدگان بود. همین مسائل است که ماهیت فرودگاه‌ها را نشان می‌دهد.

محمدی‌بخش در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که سیاست توسعه‌ای در فرودگاه‌ها به شکل توسعه کمی است یا کیفی؟ اظهار کرد: مجوز فرودگاه را یک نهاد تایید نمی‌کند بلکه سلسله فرآیندی دارد که باید اتفاق بیفتد و یک فرودگاه صرفاً با درخواست یک نفر احداث نخواهد شد. تمام فرودگاه‌های کشور این فرآیند را طی کردند اما به نظر می‌رسد آنقدر که در حوزه فرودگاهی توسعه پیدا کردیم در زمینه ناوگان هوایی توسعه نیافتیم و با یکدیگر همخوانی ندارد. این اشکالی  است که باید رفع شود چرا که مانند پیکری هستیم که با هم تناسبی ندارد بنابراین باید به این موضوع توجه جدی کنیم.

وی اضافه کرد: براساس شرایط موجود دنبال توسعه فرودگاهی نیستیم چرا که در وهله نخست قانون به ما این اجازه را نمی‌دهد و اجازه نداریم از بودجه و اعتبارات موجود، فرودگاه جدید احداث کنیم اما نمی‌توانیم آن‌ها را کاهش دهیم چرا که فرودگاه را احداث کردیم و برای احداث آن سرمایه‌گذاری و هزینه هنگفتی صورت گرفته است، اما در حال حاضر تنها یک هزینه نگهداری دارد. از سوی دیگر اگر اتفاقی در کشور بیفتد همین فرودگاه‌ها هستند که به کل کشور کمک خواهند کرد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان این‌که در برخی از فرودگاه‌ها تقریباً پروازی صورت نمی‌گیرد، اعلام کرد: باید در این بخش بیشتر فعالیت کنیم که تعداد هواپیماهای خود را افزایش دهیم و چراغ فرودگاه‌ها را روشن کنیم تا بتواند به مردم سرویس‌دهی کند. در این صورت تناسب برقرار خواهد شد اما این سیاست را هم نداریم که اگر باند یک فرودگاه ناقص است یا نیاز به تعمیر و نگهداری دارد، آن را انجام ندهیم و سراغ احداث فرودگاه جدید برویم و کلنگ دیگری را بزنیم. این روش درست نیست و البته در سیاست‌های دولت هم قرار ندارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.