ورود ۴۱۳ ناوگان جدید به شبکه ریلی کشور
طی مراسمی، دومین مرحله ورود ناوگان نو و بازسازی شده در سال ۱۴۰۱ برگزار و ۴۱۳ ناوگان جدید وارد شبکه ریلی کشور شد.
طی مراسمی، دومین مرحله ورود ناوگان نو و بازسازی شده در سال ۱۴۰۱ برگزار و ۴۱۳ ناوگان جدید وارد شبکه ریلی کشور شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران، با حضور رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی و میعاد صالحی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن، دومین مرحله ورود ناوگان نو و بازسازی شده در سال ۱۴۰۱ برگزار و ۴۱۳ ناوگان جدید به ارزش ۱۰۲۷ میلیارد تومان وارد شبکه ریلی کشور شد.
در این مراسم که یکشنبه، اول آبان ماه جاری در ایستگاه راه آهن تهران برگزار شد و معاونان شرکت راه آهن، مدیران شرکت های تولیدکننده و سرمایه گذار تولید ناوگان ریلی نیز حضور داشتند، از ۴۰۷ دستگاه واگن باری به ارزش ۸۳۶ میلیارد تومان و ۷ دستگاه لکوموتیو به ارزش ۱۹۱ میلیارد تومان، جهت پیوستن به شبکه ریلی کشور، رونمایی شد.
واگن های باری تولید شده شامل انواع واگن های لبه بلند، لبه کوتاه، حمل بالاست و حمل غله ساخت شرکت های واگن پارس، پلور سبز، فولاد درخشان اراک، توسعه صنایع ریلی ایرانیان ( ایریکو ) و واگن سازی کوثر اصفهان با سرمایه گذاری شرکت های مپنا ، احیا ریل ایرانیان، پرتوبار فرابر خلیج فارس، همراه جاده ریل دریا، آذر کیا تجارت، سپهر وازه طوس، سپهران ریل راسا، تجارت کوشش سپاهان و پارسیان ریل شرق بودند.
لکوموتیوهای نو و بازسازی شده نیز، به همت شرکت های مپنا لکوموتیو، واگن پارس و کارخانجات بازسازی لکوموتیو کرج با مشارکت و سرمایه گذاری شرکت های فولاد مبارکه، البرز نیرو، مپنا و راه آهن جمهوری اسلامی ایران تولید و به چرخه حمل و نقل ریلی کشور افزوده شدند.
گفتنی است تعداد ناوگان تولید و بازسازی شده در سه ماه نخست سال ۳۱۹ دستگاه بود که با تولید و بازسازی ۴۱۳ ناوگان در سه ماه تیر، مرداد و شهریور و مراسم رونمایی به عمل آمده، تعداد تجمعی ناوگان تولید و بازسازی شده در نیمه نخست امسال به ۷۳۲ دستگاه ناوگان می رسد که در مقایسه با ۶ ماه ابتدای سال ۱۴۰۰، این میزان رشد ۱۱۹ درصد را نسبت به سال گذشته نشان می دهد.
شایان توجه است در سال ۱۴۰۰ و طی ۳ مرحله، جمعا تعداد ۱۱۶۶ دستگاه انواع ناوگان ریلی تولید داخل به ارزش ریالی ۲۷۲۶ میلیارد تومان به ظرفیت ناوگان کشور افزوده شد که عمده آمار تولید ناوگان ریلی افتتاح شده در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ و در دولت سیزدهم بوده است.
ضمنا با تولید ۱۰۸۱ دستگاه انواع واگن باری در سال ۱۴۰۰، رکورد تولید واگن باری در کشور نیز شکسته شد.