پایانه مرزی شلمچه را پایان ۱۴۰۴ افتتاح خواهیم کرد
عملیات اجرایی احداث پروژه اتصال ریلی ایران و عراق به عنوان یکی از مهمترین پروژه های ریلی کشور به صورت ویژه با احداث پایانه مرزی ریلی در مرز شلمچه و پس از دو دهه انتظار در سفر وزیر راه و شهرسازی به خوزستان آغاز شد.
عملیات اجرایی احداث پروژه اتصال ریلی ایران و عراق به عنوان یکی از مهمترین پروژه های ریلی کشور به صورت ویژه با احداث پایانه مرزی ریلی در مرز شلمچه و پس از دو دهه انتظار در سفر وزیر راه و شهرسازی به خوزستان آغاز شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، با پیگیری های ویژه فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، عملیات اجرایی احداث پروژه اتصال ریلی ایران و عراق به عنوان یکی از مهمترین پروژه های ریلی کشور به صورت ویژه با احداث پایانه مرزی ریلی در مرز شلمچه و پس از دو دهه انتظار در سفر رییس جمهور پزشکیان به خوزستان آغاز شد.
فرزانه صادق در آیین آغاز عملیات اجرایی احداث پایانه مرزی ریلی شلمچه اظهار کرد: اولین سفر کاری من بعد از اینکه از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد گرفتم، بازدید از مرزها بود که به شلمچه رسید. همچنین اولین سفری که همراه با دکتر پزشکیان به خارج از کشور سفر کردم کشور عراق بود و امروز هم به عنوان نماینده هیات دولت در خرمشهر و شلمچه هستم.
وی افزود: این ها بی ارتباط نیست و قطعا با کمک شما، همکاران خودم و نماینده محترم استان، اتفاقات بزرگی رقم می خورد.
صادق با بیان اینکه، تلاش های بسیاری در سنوات گذشته در بخش های مختلف کشور انجام شده و مطالبات زیادی هم باقی مانده است، گفت: به عنوان عضوی از هیات دولت باید اعتراف کنم که این مطالبات در استان خوزستان بسیار مشهود است.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: کل کشور بدهکار استان خوزستان است که در طول دوران جنگ تحمیلی با گوشت و پوست و استخوان از کشور دفاع کردند و میزبان همه غیور مردان دوران جنگ شدند. پس باید طعم مطالبات و پاسخگویی به مطالبات را بچشند.
وی در ادامه بیان کرد: این وظیفه من، دولت، نمایندگان و بزرگواران است که در حوزه پیمانکاری و مهندسی و ... کمک خواهیم کرد.
صادق با اشاره آغاز عملیات اجرایی پروژه ریلی اتصال شلمچه-بصره گفت: در مورد پایانه مرزی ریلی از همکاران تشکر می کنم که با جدیت و با عرق کار را پیش می برند زیرا این موضوع فقط یک پروژه کالبدی یا زیربنایی معمولی نیست، بلکه موقعیت جغرافیایی و ارتباطی که ایجاد می کند بسیار مهم است.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: ایران و عراق دو کشور دوست و برادر و همسایه هستند که پیامدهای جنگ، مقابله و اثرات آن را حس کردند.
وی تاکید کرد: پایانه مرزی ریلی شلمچه را که امروز کلنگ می زنیم در پایان سال ۱۴۰۴ حتما افتتاح می کنیم.
صادق در ادامه اظهار کرد: در جریان تردد ریلی تا شلمچه با ریل باس، بر نوسازی این مسیر ریلی از خرمشهر تا شلمچه تاکید کردم و خواستار قرار گرفتن افزایش سرعت سیر در بخشی از این مسیر تا اربعین سال بعد شدم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پایانه مرزی ریلی شلمچه به بهترین وجه شکل گرفته است، گفت: نوسازی مسیر اهواز تا شلمچه و خرمشهر، را در دستور کار داریم و امیدواریم روزی برسد که اعلام کنیم مسیر مشهد-کربلا به وسیله راه آهن به هم متصل شده اند.
صادق خاطرنشان کرد: این روز دور نیست، زیرا یکایک کسانی که در این مراسم حضور دارند به دنبال دستیابی به این هدف هستند و همت لازم هم موجود است. این اتفاق به زودی انجام می شود.
وی افزود: کارهایی که بر عهده ما هست به خوبی پیش می رود و امیدوارم خوزستان که سینه ستبر خود را به سمت عراق باز کرد که باید دفاع می کرد از جنگی که به آن تحمیل شده بود، عراق را در آغوش بگیرد و صلح و آرامش همیشه در این دو سرزمین پایدار بماند.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: با صلح و آرامش است که مردم کشور می توانند بالندگی و شکوفایی را رقم بزنند و اگر کشورهایی در اقصی نقاط دنیا نمی خواهند که این اتفاق رخ دهد، ما باید مسیرهای ریلی و جاده ای را به بهترین نحو تکمیل کنیم.
مشخصات و اهمیت پروژه
سید مصطفی داوودی معاون فنی و زیربنایی راه آهن نیز در این مراسم به مشخصات این پروژه اشاره کرد و گفت: احداث پایانه مرزی ریلی شلمچه قسمتی از پروژه اتصال ریلی ایران عراق از طریق مسیر شلمچه به بصره است که بعد از دو دهه شاهد شروع عملیات اجرایی آن در سفر رئیس جمهور پزشکیان به استان خوزستان هستیم.
وی افزود: پروژه ای با اعتبار ۲۰ هزار میلیارد ریال که تنها مساحت پایانه خطوط مسافری آن ۲ هکتار محوطه سازی ۶ هکتار و یک هکتار نیز ساختمان های جانبی و ایستگاه خواهد داشت. پایانه مرزی ریلی شلمچه دارای سه سکوی تخلیه مسافر خواهد بود.
به گفته داوودی، از مهم ترین اتفاقات قبل از شروع عملیات اجرایی پروژه مین روبی به میزان ۸۲۰۵ مین و مهمات و به مسافت ۱۶ کیلومتر از مسیر ریلی است.
معاون فنی و زیربنایی راه آهن تاکید کرد: هدف این پروژه اتصال کشورهای دوست و همسایه ایران و عراق، امکان سفر ریلی و با رفاه بالا برای زائرین عتبات عالیات بالاخص در ایام اربعین حسینی و افزایش تعاملات تجاری فی مابین کشورهای ایران و عراق است .