نخستین جلسه کمیته تبصره ۲۰ بودجه سال ۹۳ شهرداری تهران تشکیل شد
تین نیوز | نخستین جلسه کمیته تبصره ۲۰ بودجه سال ۹۳ شهرداری تهران با حضور رئیس شورای اسلامی شهر تهران و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا امروز در مرکز مطالعات و برنامهریزی شهرداری تهران تشکیل شد.
در تبصره 20 بودجه سال 93 شهرداری تهران 13 میلیارد تومان به منظور «طرح بررسی و مطالعات نیازها و امکانات شهری» در نظر گرفته شده است. بر اساس این تبصره همه پروژههای مطالعاتی موضوع این تبصره باید در چارچوب اسناد «طرح راهبردی و ساختاری»، «برنامه 5 ساله دوم مصوب شهرداری تهران» و مصوبات ذیربط شورای اسلامی شهر تهران باشد.
در این نشست که به منظور حسن اجرای تبصره 20 تشکیل شده بود؛ نظام نامه پژوهشی شهرداری تهران معرفی شد و گزارشی درباره نحوه تعیین عناوین طرحهای پژوهشی، تعداد پژوهش های انجام شده در شهرداری تهران از سال 86 تا 92، اقدامات مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران در سال 93، جایگاه پژوهش در برنامه 5 ساله دوم و عناوین پژوهشی مستخرج از برنامه 5 ساله دوم شهرداری تهران ارائه شد.
در ادامه نمایندگان شهرداری در حوزههای خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک، عمران، شهرسازی، مالی اداری و برنامهریزی گزارشی را در خصوص روند انجام پژوهشها و تعیین عناوین و نیازمندیها ارائه دادند.
در این نشست احمد مسجد جامعی با تاکید بر اینکه هنوز ساختار صحیح و جایگاه مرکز مطالعات در شهرداری تهران شکل نگرفته، اظهار داشت: شکلگیری ساختار تنها با مدیر خوب انجام نمیشود؛ این یک فرآیند است و باید توسط دستگاههای اجرای پشتیبانی شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد از عدم انتشار نتایج پژوهشها، تصریج کرد: تهیه پیوستهای اجتماعی باید بر اجرای پروژهها مقدم باشند و نتایج آن نیز در اختیار شورا قرار گیرد.
وی از زحمات علیرضا دبیر و دیگر اعضای شورای شهر برای تهیه برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران تقدیر کرد و گفت: اعضای شورای شهر چهارم برای تدوین برنامه 5 ساله زحمت زیادی کشیدند و تلاش کردند یک سند ماندگار باقی بگذارند. در این خصوص دیدگاههای مقام معظم رهبری را هم بعد از دیدار با ایشان در برنامه پنچ ساله اعمال کردیم و این مرکز باید پژوهشهای لازم را برای اجرای این برنامه انجام دهد.
وی در پایان سخنانش بر ضرورت تحلیل ثانوی و کاربست پایان نامهها تأکید کرد و از مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران خواست فرآیند تبدیل نیازها به پژوهش را سرعت دهند. مسجد جامعی اظهار امیدواری کرد در دوره جدید مدیریت شهری؛ در حوزه مسائل پژوهش و برنامه ای توفیق بیشتری به دست آید و همه مجموعه مدیریت شهری در این راستا حرکت کند.
علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز در این نشست شرکت نکردن همه معاونین شهردار در این جلسه را نشان دهنده پویا نبودن جلسات پژوهشی دانست و عنوان کرد: به اعتقاد من مرکز مطالعات اتاق فکر شهرداری تهران است و شورای شهر باید به این مرکز قدرت بدهد.
وی اضافه کرد: بودجه پیشنهادی شهرداری تهران 12 میلیارد تومان بود اما با دیدگاه مثبتی که در شورا نسبت به پژوهش وجود دارد کمیسیون برنامه و بودجه یک میلیارد تومان به بودجه مرکز اضافه کرد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه از مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران خواست برای بودجه سال 94 پیوست مطالعاتی تهیه کنند و پروژههای مطالعاتی سال 94 را در سال جاری به تصویب برسانند.
دبیر تصریح کرد: مرکز مطالعات در مدیریت شهری جایگاه مهمی دارد به طوری که رئیس مرکز؛ در شورای عالی برنامه 5 ساله و اتاق پایش شهرداری تهران عضو است. به همین دلیل انتظار شورای شهر از این مرکز بسیار زیاد است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با طرح این پرسش که چرا تراز مالی اجرای طرح تفصیلی و طرح جامع در شهرداری تهران برای سال اول هنوز ارائه نشده؛ بیان داشت: اصل تبصره 20 برای قدرتمند کردن و مرکزیت دادن به مرکز مطالعات است و این جلسات باید خروجی مفیدی داشته باشد.
دبیر با بیان اینکه برنامه 5 ساله پاشنه آشیل مدیریت شهری است و شورای شهر حتما به آن پایبند است؛ عنوان کرد: مرکز مطالعات باید با معاونت های شهرداری تهران ارتباط نزدیکی داشته باشد و در راستای اهداف برنامه 5 ساله دوم شهرداری تهران با همکاری حوزه های تخصصی؛ پروژه های مطالعاتی را تعریف و اجرا کند کند.
در ادامه این نشست نگاهداری رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهرداری تهران با بیان اینکه این کمیته با هدف هماهنگی مدیریتی در حوزه پژوهشهای انجام شده در بخشهای مختلف شهرداری تشکیل میشود؛ اظهار داشت: امیدوارم با ادامه روند تشکیل این جلسات از اتلاف منابع، همپوشانیها و موازیکاریها جلوگیری شود.
وی افزود: هدف ما این است که بتوانیم مدیریت یکپارچه و هماهنگی را در حوزه پژوهشی در شهرداری تهران دنبال کنیم و با راهاندازی سامانه پژوهش یار در شهرداری تهران بانک اطلاعات پژوهشی شهر تهران و کلانشهرها را ایجاد کنیم.
به گفته نگاهداری هدف این مرکز ساماندهی پژوهشها در شهرداری تهران است.
وی در این خصوص توضیح داد: ما 106 عنوان پژوهش را از برنامه 5 ساله دوم استخراج کرده ایم و به دنیال مکانیسمی برای مدیریت یکپارچه شهری هستیم. رویکرد ما مشارکت با معاونتها و کمیسیونهای شورا است معتقدیم با این روش پژوهشهای مؤثرتری را انجام میدهیم. همچنین کاربست نتایج پژوهشها از دغدغههای مهم ما است. کارگروهی هم در شورا به منظور پیگیری این امر تشکیل شده تا مرکز مطالعات نظرات کارشناسان را در خصوص لوایح به کمیسیونهای تخصصی شورا انعکاس دهند.