فروش ملک برای خرید اتوبوس/ آخرین وضعیت افتتاح ایستگاه های مترو
سرپرست معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران از احتمال خرید ۳۰ دستگاه اتوبوس و بهره برداری از یک ایستگاه مترو تا پایان سال خبر داد.
سرپرست معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران از احتمال خرید ۳۰ دستگاه اتوبوس و بهره برداری از یک ایستگاه مترو تا پایان سال خبر داد.
به گزارش تیننیوز به نقل از مهر، یوسف حجت، در نشست خبری که بعدازظهر یکشنبه در محل معاونت حمل و نقل و ترافیک برگزار شد به پرسش خبرنگاران پاسخ داد.
وی با بیان اینکه توسعه مترو به عنوان پاک ترین مد حمل و نقلی در اولویت است، گفت: چند هزار اتوبوسی که در سطح شهر تردد می کنند عامل ۷ تا ۸ درصد آلودگی های سطح شهر هستند. بنابراین توسعه مترو به عنوان حمل و نقلی ایمن در اولویت است اما متاسفانه منابع مالی لازم برای توسعه آن تامین نشده است.
حجت ادامه داد: حمایتی که قرار است سازمان برنامه و بودجه از حمل و نقل عمومی بکند و اعتبار پیش بینی شده برای اورهال و بازسازی اتوبوس ها کفایت می کند که اتوبوس هایی که عمرشان به اتمام رسیده ۵ سال بیشتر خدمات رسانی کنند. یعنی اعتبارات به اندازه ای است که ما ناچاریم اتوبوس را به کارخانه سازنده ارسال و موتورش بازسازی شود اما اعتبارات لازم را پیگیری می کنیم و امیدواریم پیش نویس آن به امضا برسد.
وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اینکه چرا با وجود آنکه اعلام شده تردد در حلقه دوم طرح ترافیک افزایش داشته است، تنها به افزایش عوارض در این محدوده بسنده کرده و تغییری در طرح ترافیک حلقه دوم ایجاد نشده است که وی پاسخ داد با توجه به اینکه ۲۰ روز رایگان و انعطاف پذیر برای تردد در حلقه دوم طرح ترافیک وجود دارد و قیمت ها نیز نسبت به سال گذشته که برای ورود به محدوده طرح زوج و فرد باید صد درصد عوارض پرداخت می شد این است که قیمت ها کاهش داشته و ۵۰ درصد ارزان شده که به نظر ما این موضوع اشتباه بود تمایل برای حضور در حلقه دوم افزایش داشته است.
سرپرست معاونت حمل و نقل ترافیک ادامه داد: ما امسال برای مهار این اتفاق افزایش ۶۶ درصدی را پیشنهاد کردیم که به دلیل آنکه بیش از نرخ تورم سالیانه بود شورا با آن مخالفت کرد. همچنین ۵۰ درصد نیز به ساکنان محدوده اول و دوم تخفیف داده شده و عملاً درآمد ناشی از طرح ترافیک کاهش یافته است. در حال حاضر قرار است در شورای ترافیک سقفی برای حضور در محدوده دوم پیشنهاد شود که بیش از آن امکان حضور خودروها وجود نداشته باشد و افرادی که قصد ورود دارند نیز روز مورد نیاز خود را در سامانه تهران من ثبت نام کنند.
وی در خصوص اینکه شهرداری چه میزان درآمد از محدوده طرح ترافیک داشته است، گفت: در سال ۹۶ این درآمد ۳۶۰ میلیارد بود که در سال ۹۷ به ۳۰۰ میلیارد کاهش یافت.
حجت افزود: اگر کسی ساکن محدوده حلقه دوم طرح ترافیک باشد و زمان غیر اوج با معاینه برتر وارد محدوده شود تنها ۴ هزار تومان پرداخت می کند که این میزان اندک می تواند مشوق برای حضور در محدوده باشد.
خبرنگاری از سرپرست معاونت حمل و نقل و ترافیک در رابطه با اقدامات ترافیکی ایام پایان سال پرسید و اینکه آیا ظرفیت مترو و اتوبوس افزایش پیدا می کند یا خیر که وی پاسخ داد: ما کار فوق العاده ای نمی توانیم انجام دهیم اما در شرایط ویژه از تمام ظرفیت خود برای خدمات رسانی به شهروندان استفاده می کنیم. به طور مثال در مناسبت هایی مانند ۲۲ بهمن و یا مراسم سردار شهید سلیمانی از تمام ظرفیت مترو و شرکت اتوبوسرانی استفاده کردیم که بیشترین مسافر تاریخ مترو را در این روز داشتیم.
وی با اشاره به اینکه تا پایان سال یک ایستگاه مترو به بهره برداری می رسد، گفت: امکان اینکه ایستگاههای دیگری را به بهره برداری برسانیم، داریم. همچنین احتمال خرید ۳۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس نیز وجود دارد.
در ادامه حجت در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص اینکه اعلام شده ۱۳ دستگاه اتوبوس وارد ناوگان حمل و نقل خواهد شد منابع خرید این اتوبوس ها شهرداری است یا دولت، تصریح کرد: این اتوبوس ها از منابع غیرنقد خریداری شده و در ازای آن املاکی فروخته شده است.
وی در خصوص اینکه درآمد حاصل از عوارض ورود به محدوده های ترافیکی که سال گذشته صرف خرید اتوبوس شد امسال چه میزان برای تقویت ناوگان حمل و نقل هزینه شده است، گفت: امسال بیشتر این درآمدها صرف نوسازی تاکسی ها شد و حدود ۱۲۰۰ دستگاه تاکسی کهنه از رده خارج و تاکسی جدید جایگزین شد اما هنوز برای اتوبوس از این محل اقدامی صورت نگرفته است.
حجت در خصوص اینکه چرا پارکینگ مکانیزه مجاور معاونت حمل و نقل سال ها است که تعطیل است، افزود: متاسفانه به دلیل نوع نرخ گذاری فضاهای پارک، پارکینگ ها بیش از انکه سودآور باشند زیان ده هستند و یارانه سنگینی که با پارکینگ داده میشود با انسان محوری در شهر مغایرت دارد. پارکینگ مکانیزه ای که اشاره کردید درآمدهایش به سختی هزینه های را تامین می کردو بخش خصوصی اعلام آمادگی کرده بود که در قبال گرفتن پول آن را فعال کند یعنی بجز آنکه درآمدی برای ما نداشت باید هزینه هایش را نیز پرداخت می کردیم.
سرپرست معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران، تاکید کرد: مشکل ما در حوزه پارکینگ طبقاتی و مکانیزه، نرخ پایین هزینه پارک است. برای همین هم می بینیم مالکان پاساژ، انبار، تجاری و مسکونی می سازند اما علاقه ای به پارکینگ سازی ندارند و باید در حوزه قیمت گذاری پارکینگ تجدیدنظر کرد.
وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص سرانجام پرداخت یارانه سوختع از سوی وزارت نفت به شهرداری گفت: پرداخت وزارت نفت به حمل و نقل و نقل عمومی به علت کاهش مصرف انرژی است. چرا که به ازای هر مسافری که کمتر از حمل و نقل خصوصی استفاهد می کند و به حمل و نقل عمومی اضافه میشود وزارت نفت باید بر اساس قانون مبلغی را به شهرداری بابت توسعه حمل و نقل عمومی را بپردازد که ما آمارهای لازم را در اختیار آنها قرار داده ایم که خبرنگاری که این پرسش را مطرح کرده بود گفت: با توجه به سخنان امروز وزارت نفت گمان نمی کنم این وزارتخانه پولی به شهرداری تهران بدهد که حجت پاسخ داد ما همه راهها را برای تامین اعتبار در حوزه توسعه حمل و نقل رفته ایم و همه جا به بن بست خورده ایم. بگذارید این راه راه هم امتحان کنیم.
حجت افزود: اقتصاد حمل و نقل در کشور ما بیمار است و ما باید در این حوزه بازنگری های لازم را انجام دهیم. متاسفانه به دلیل همین اقتصاد بیمار، حمل و نقل عمومی بین شهری از ۶۰ درصد به ۱۷ درصد کاهش داشته است در حالی که قبلاً باید به زحمت بلیط اتوبوس پیدا می کردیم حالا در ترمینال ها به دنبال مسافر می روند که این یعنی سلطه خودرومحوری.
وی در خصوص مناسبت سازی معابر برای معلولان نیز گفت: این تکلیفی است که ما دنبال می کنیم. در حال حاضر گزارشی از وضعیت ایستگاههای بی. آر. تی تهیه شده و به تدریج این ایستگاهها مناسبت سازی می شوند. در حال حاضر همسطح سازی پیاده روها را در دستور قرار داده که نمونه ای از آن را در خیابان کریمخان مشاهده می کنیم و در پیاده روهایی که امکانش وجود داشته باشد یک خط دوچرخه نیز اضافه خواهیم کرد.