هواشناسی شهری، نیاز توسعه پایدار شهرنشینی
تیننیوز| رئیس سازمان هواشناسی گفت: به دلیل فقدان هواشناسی شهری در زمان ایجاد شهرها با تاثیر شرایط اقلیمی بر کلانشهرها مواجه شدهایم.
داود پرهیزکار در یک صد و سیوسومین جلسه شورای عالی فنی و امور زیربنایی وزارت راه و شهرسازی با اشاره با بیان اینکه «برای ایجاد شهر یا شهرک باید دما، تعرق و سایر موارد جوی مد نظر قرار گیرد» و اهمیت «هواشناسی شهری» اظهار داشت: سالهای گذشته بی توجهی به مسائل اقلیمی در زمان ایجاد شهرها ، امروزه با تاثیر منفی و مخرب شرایط اقلیمی بر کلانشهرها روبرو هستیم.
وی افزود : به طور مثال ایجاد شهرکهای صنعتی در کنار شهرهای جدید، و تهیه آب از مسافت دورتر، آلودگی هوا و تهویه طبیعی نیز دچار مشکل شده است و هوای شهر به نوعی با کوچکترین آرامش جوی از شرایط پاک به ناسالم تبدیل میشود.
پرهیزکار در ادامه به یکی از شهرکهای نزدیکی شهر قم اشاره کرد و گفت: مطالعات شهرسازی این شهرک بدون توجه به آبریز و بستر رود انجام شده است و بنا به همین دلایل با 5 میلیمتر بارش، شهرک دچار آبگرفتگی و تردد دچار مشکل میشود.
رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه «هواشناسی شهری برای کاهش این مسائل تا حداقل ممکن است» خاطرنشان کرد: برای ایجاد شهر یا شهرک باید دما، تعرق و سایر موارد جوی مد نظر قرار گیرد تا مشخص شود در آن شهر یا شهرک چند نفر میتوانند زندگی طبیعی داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با توجه به تعهد ایران برای کاهش انتشار دی اکسید کربن و جلوگیری از افزایش گرمای کره زمین بیان کرد: کشورهای توسعه یافته جهان از آن سمینار به بعد در طراحیهای شهرسازی و ساختمان ها ملاک را استفاده حداکثری از شرایط اقلیمی مانند گرمایش، سرمایش و تهویه از فضای ساختمان بنا نهادند.
وی گفت : مجوز بلندمرتبه سازیهای شهر تهران بدون انجام هیچ گونه مطالعه هواشناسی صادر شده است و به همین خاطر باید در زمینه هواشناسی شهری تخصص وجود داشته باشد. همچنین توصیه میشود هواشناسی در حملونقل و ایمنی راهها نیز دیده شود.