غرب استان تهران زیر چتر آلودگی
تیننیوز| آلودگی هوا و تشدید ضریب آلایندگی های زیست محیطی در شهرستان های شهریار، قدس و ملارد در وضعیت هشدار و اضطرار قرار گرفته است.
کاهش دما و تشدید آلودگی هوا، قصه پر غصه ای است که هر ساله در سیاری از کلانشهرها و استان های کشور تجربه می شود.
کارشناسان معتقدند، وارونگی هوا و قرار گرفتن هوای گرم در سطح زیرین و هوای سرد در قسمت فوقانی سطح زمین از عوامل موثر در تشدید آلایندگی و بغرنج تر شدن وضعیت آلودگی هوا است.
در این میان، شهرستان های حوزه غربی استان تهران همچون شهریار، قدس و ملارد نیز از آسیب ها و تهدیدات مرتبط با این پدیده مخرب و هزینه ساز مصون نیستند و هر از چند گاهی شاهد هستیم آلایندگی ها به میزانی تشدید می شود که بر اجتناب و منعِ حضورِ گروه های حساس همچون خردسالان، سالمندان و بیماران در فضاهای باز و آزاد تأکید می شود.
در طی روزهای اخیر وضعیت مذکور در سه شهرستان شهریار، قدس و ملارد شرایط نامطلوبی را ایجاد کرده است.
احمد نجاتی یکی از سالمندان ساکن در شهرستان قدس در خصوص آلودگی هوا در این شهرستان گفت:شرایط فعلی در این منطقه نا مساعد است و وضعیت مذکور تنفس را برای بنده دشوار ساخته است.
حبیبه خاتون صادق زاده یکی از شهروندان ۶۹ ساله ساکن در منطقه سرآسیاب ملارد با اشاره به تنگی نفس شدیدی که از آن رنج می برد، عنوان کرد: دم و بازدم در این شرایط (آلایندگی هوا) بسیار دشوار و طاقت فرسا است.
در ذیل این گزارش در گفت و گو با کارشناسان و دستگاه های متولی و مسئول شهرستانی، وضعیت آلایندگی هوای حاکم براین منطقه مورد بررسی قرار گرفته است.
هوای شهرستان قدس در شرایط هشدار و اضطرار قرار دارد
حسین بیگلری رئیس اداره محیط زیست قدس در خصوص وضعیت فعلی هوای این شهرستان از حیث آلایندگی ها و سلامت زیست محیطی عنوان کرد:میزان دید افقی در منطقه مذکور کاهش یافته و وضعیت هوا نیز در شرایط هشدار و اضطرار قرار دارد که توصیه می شود در چنین وضعیتی گروه های خاص، خردسالان، سالمندان، بیماران قلبی و ریوی از حضور در اماکن آزاد و فضای باز اجتناب کنند.
وی افزود:فعالیت صنایع بزرگ و کوچک در شهرستان قدس در کنار مزایا، ثمرات و فرصت های متعدد و بالقوه ای که از منظر اقتصادی، تولیدی و اشتغالزایی در پی دارد، حاوی مخاطرات و تهدیداتی در عرصه زیست محیطی نیز است.
رئیس اداره محیط زیست قدس عنوان کرد:وجود۷۴ معدن شن و ماسه در این منطقه بصورت بالقوه مستعد ایجاد آلودگی های زیست محیطی است که ۶۰ تا ۷۰ درصد این معادن از حیث رعایت اصول زیست محیطی، استانداردهای لازم را رعایت می کنند، لذا فعالیت معادن با آلایندگی هایی همراه بوده که در شهرستان قدس بخش عمده این آلودگی ها ناشی از مسیرهای دسترسی و راه های مواصلاتی منتهی به معادن و تردد خودروهای سنگین و کامیون های حمل مصالح و نخاله های ساختمانی است.
بیگلری گفت:میزان آلایندگی هوای قدس در مقایسه با شهرستان های همجوار(ملارد و شهریار) به مراتب سنگین تر و شدید تر است که فعالیت های صنعتی و تولیدی اشاره شده از یکسو و نزدیکی به پایتخت و تأثیرپذیری از هوای آلوده تهران نیز ضریب آلودگی ها را تشدید کرده است.
وی در توصیه به ساکنان شهرستان قدس در این شرایط(آلودگی هوا) گفت:حتی الامکان شهروندان و مردم ساکن در این منطقه از حضور غیر ضروری در هوای آزاد و فضاهای باز شهری اجتناب کنند، زیرا در شرایط هشدار و اضطرار، حضور و تردد گروه ها و افراد خاص همچون سالمندان، خردسالان و بیماران قلبی و ریوی، ضریب بروز نارسایی های جسمانی را تشدید می کند.
بیگلری گفت:یکی از معضلات اساسی ما در این منطقه به لاستیک سوزی و زباله سوزی معطوف می شود و از عموم مردم درخواست می کنیم در صورت مشاهده چنین مواردی، مراتب را به اداره محیط زیست قدس منعکس کنند.
وی افزود:محیط زیست این شهرستان از طریق دو شماره تلفن۰۲۱۴۶۸۰۲۰۲۷ و۰۹۱۲۷۲۹۴۰۰۸ آماده شنیدن گزارشات و اخبار مردمی است و در صورت اطلاع رسانی، در کوتاه ترین زمان ممکن، بررسی ها و برخوردهای مقتضی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
گرد و غبار محلی در شهرستان ملارد
یعقوب مرید زاده رئیس اداره محیط زیست شهرستان ملارد نیزدر خصوص وضعیت زیست محیطی هوای این شهرستان و میزان آلایندگی ها عنوان کرد:وارونگی هوا و گرد و غبار محلی در کنار ضایعات سوزی هایی که متأسفانه از جدی ترین معضلات زیست محیطی در این منطقه محسوب می شود، شرایط نامطلوبی را ایجاد کرده است.
وی افزود:بر اساس ارزیابی های تجهیزات و سیستم های سنجش آلودگی، وضعیت برای گروه های حساس (سالمندان و خردسالان) مخاطره آمیز است و توصیه می شود، گروه های اشاره شده از حضور غیر ضروری در سطح شهر پرهیز کنند.
رئیس اداره محیط زیست ملارد عنوان کرد:برای کنترل، مهار و مدیریت شرایط فعلی(آلایندگی هوا) معادن شن و ماسه تعطیل شده اند و به مراکز ریخته گری و زغال سازی نیز دستور داده ایم، فعالیت های مربوطه را تعطیل کنند.
مریدزاده گفت:گشت هاو بازرسی های مستمر در دستور کار قرار دارد و در صورت عدم رعایت موارد اعلام شده و کم توجهی یا بی توجهی به استانداردهای زیست محیطی، برخوردهای قانونی اعمال خواهد شد.
شاخص آلایندگی هوا در شهرستان شهریار ۱۶۵ برآورد شده است
محمد رستگاری معاونت پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در خصوص وضعیت آلایندگی هوا در شهرستان شهریار عنوان کرد:بررسی های انجام شده از میزان آلودگی هوا در این منطقه از غرب استان تهران، موید این واقعیت است که شرایط برای تمامی گروه ها ناسالم ارزیابی می شود.
وی افزود:برآوردها از میزان آلایندگی ها، شاخص عددی ۱۶۵ را نشان می دهد و با عنایت به میزان آلودگی هوای تهران(۱۵۴)تفاوت چندان معنادار و جدی میان این دو منطقه وجود ندارد.
رستگاری در خاتمه یادآور شد:توصیه های بهداشتی بر این امر تأکید دارد که در چنین شرایطی، باید گروه های حساس همچون خردسالان، سالمندان و بیماران قلبی و ریوی از حضور غیر ضروری و ورزش در چنین شرایط هوایی پرهیز کنند و بدون تردید رعایت این موارد در کاهش مخاطرات احتمالی بی تأثیر نخواهد بود.
بدون تردید باید برای آلودگی هوای تهران فکری اساسی کرد در غیر اینصورت باید منتظر عواقب بدتری بود.