اولویتهای دخل و خرج پایتخت
مهمترین اولویت کمیسیون برنامه و بودجه در شرایط فعلی تهیه اصلاحیه بودجه با همکاری شهرداری تهران است.
به گزارش همشهری آنلاین، البته عملکرد 5 ماه اول سالجاری شهرداری نشان میدهد که درآمدهای پیشبینیشده در بودجه سال96 به تناسب لازم تحقق پیدا نکرده و هزینهها موازنه لازم با درآمدها را ندارند.
بررسیها نشان میدهد که تقریبا درآمدهای شهرداری تهران در 5 ماه اول امسال 75درصد تحقق یافته و حدود 25درصد از درآمدهای پیشبینیشده در بودجه عقبماندگی داریم. از آن سو با توجه به کاهش درآمدها نهتنها کاهشی در هزینهکردها نداشتیم که براساس گزارش پنجماهه 113درصد هزینه شده که بیشتر از سقف پیشبینیشده در بودجه است.
البته در توضیح دلیل اصلی عدمتحقق بودجه در بخش درآمدهای ناپایدار باید به کاهش ساخت و سازها و در بخش درآمدهای پایدار باید به شوک ناگهانی کاهش درآمد شهرداری از محل ارزش افزوده اشاره کرد. قدر مسلم است وضعیت درآمدی شهرداری تهران نسبت به سالهای گذشته بدترشده تاجایی که تکافوی هزینههای اداره شهر را نمیکند، بنابراین درنظر داریم که ظرف یک هفته به کارشناسان برنامه و بودجه شهرداری فرصت دهیم تا آن دسته از هزینههای قابل صرفهجویی را که آسیبی به خدماترسانی به شهر و شهروندان یا حقوق و دستمزد پرسنل شهرداری وارد نمیسازد، شناسایی کرده و به ما معرفی کنند. ازجمله این هزینهها یکسری کمکهایی است که به مؤسسات و برخی نهادها از سوی شهرداری میشود.
میزان آن 1500میلیارد تومان برآورد شده است و البته ارتباط مستقیمی هم به وظایف و اختیارات شهرداری ندارد. در مورد درآمدها هم قرار است آن اقلام از درآمدها که به غلط، متورم در بودجه منظور شده بود، در سال آینده واقعی شود و آن مواردی که مجریان در وصول آنها کوتاهی کردند، درمهلت باقی مانده تا پایان سال تحقق یابد.
غیر از موارد اعلام شده اولویتهای دیگری در دستور کار کمیسیون برنامه و بودجه هست که یکی از آنها تهیه گزارش وضعیت شورای شهر و شهرداری تهران در زمان تصدی مسئولیت مدیریت شهری جدید در شهریور سال96 است. این گزارش که باید ظرف 3ماه آینده آماده شود، شامل تعداد پرسنل شورا و شهرداری تهران، بودجه، طرحها و لوایح در دستور کار، شاخصهای محیطزیستی، وضعیت درآمدهای پایدار و ناپایدار شهرداری، وضعیت شهرسازی، حملونقل، نسبت هزینههای جاری و عمرانی و... است که باید بهصورت شفاف و روشن ارائه شود.
هدف از تهیه این گزارش آن است که شورای پنجم شاخصهای لازم برای ارزیابی عملکرد مدیریت شهری در دوران چهارساله عملکردی خود را داشته باشد. ازجمله دیگر اولویتهای ما بررسی عملکرد برنامه پنجساله دوم و فرایند تهیه برنامه سوم پنجساله و در نهایت بررسی و تصویب بودجه سال97 شهرداری تهران است.
مرتضی الویری-رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا