بازدید سایت : ۴۷۹۰۱

◄ ورزشگاه جدید تهران در جوار مرقد امام/ آیا تهران به ورزشگاه جدید نیاز دارد؟

در حالی ورزشگاه های فوتبال در کشورمان تقریبا در مناطقی با دسترسی دشوار ساخته می شوند که تقریبا در کشورهای صاحب سبک در فوتبال استادیوم های ورزشی در جوار مناطق مسکونی احداث می گردند و به هیچ وجه مشکلات امنیتی برای شهروندان و همجواران ورزشگاه ایجاد نمی کنند.

ورزشگاه جدید تهران در جوار مرقد امام/ آیا تهران به ورزشگاه جدید نیاز دارد؟
تین نیوز |

در حالی ورزشگاه های فوتبال در کشورمان تقریبا در مناطقی با دسترسی دشوار ساخته می شوند که تقریبا در کشورهای صاحب سبک در فوتبال استادیوم های ورزشی در جوار مناطق مسکونی احداث می گردند و به هیچ وجه مشکلات امنیتی برای شهروندان و همجواران ورزشگاه ایجاد نمی کنند.

به گزارش تین نیوز، احداث ورزشگاه جدید تهران نخستین بار توسط ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان مطرح شد. ورزشگاهی که از قرار معلوم با هزینه ای هنگفت ساخته خواهد شد و رئیس جمهور ضمن اشاره به هزینه بر بودن این پروژه، ساخت استادیوم جدید و مدرن پایتخت را الزامی دانست.

ماجرای ساخت استادیوم ورزشی جدید تهران از جایی شروع شد که دوربین ها و رسانه ها در ابتدای فصل جدید لیگ برتر فوتبال سکوهای نیمه تمام در حال بازسازی و همچنین چمن ما قبل تاریخ استادیوم آزادی را ثبت کردند. این افتضاح تا جایی پیش رفت که تیم های فوتبال عربستانی با امکانات و زیرساخت های به روز و تحت توجه رسانه های بین المللی پر نفوذ وارد تهران شدند و این صحنه های فجیع را به تصویر کشیدند.

از قرار معلوم مکان یابی پروژه نه توسط تیم کارشناسی و با بهره گیری از نظرات مهندسان برنامه ریزی شهری و متخصصین مربوطه، بلکه توسط مسئولان استانی و سردمداران وزارت ورزش و جوانان به شکلی کاملا ناگهانی و یک شبه صورت گرفت و مقرر شد تا استادیوم در مسیر آزادراه تهران قم ساخته شود. با سرعتی غیر قابل باور جلسات کارشناسی برگزار  و محل ساخت ورزشگاه جدید تهران در جوار مرقد امام خمینی تعیین شد. هر چند که جزئیات پروژه هنوز اعلام نشده و همچنان مشخص نیست که استادیوم ورزشی یا مجموعه ورزشی ساخته می شود، اما سوال اینجاست که حتی در صورت واجب بودن ساخت استادیوم جدید برای پایتخت، چرا چنین مجموعه ای در داخل محدوده شهری تهران احداث نمی شود؟

مکان ساخت استادیوم های ورزشی در کشورمان در طول دهه های گذشته همواره مورد انتقاد واقع شده است. علاوه بر شیوه و کیفیت ساخت ورزشگاه های فوتبال در ایران، مسئله جانمایی استادیوم ها نکته مهمی است که بحث داغ رسانه ها بوده است. عمده ورزشگاه های فوتبال کشورمان در مناطق خارج شهر ساخته شده اند که امکانات حمل و نقلی برای دسترسی به استادیوم ها تقریبا در ضعیف ترین حالت ممکن بوده است. ورزشگاه یادگار امام تبریز، نقش جهان اصفهان، پارس شیراز و ثامن مشهد از جمله استادیوم هایی هستند که به سبب دور بودن از شهر و عدم امکانات حمل و نقلی مناسب، سبب آزار و اذیت طرفداران فوتبال شده اند. به طوریکه عزیمت به استادیوم و همچنین بازگشت از آن یک دغدغه بزرگ است. هر چند که ورزشگاه امام رضای مشهد نمونه ای از یک ورزشگاه مدرن است که در محدوده بافت شهری مشهد احداث شده و دسترسی های مناسبی نیز دارد.

در اینجا چند ورزشگاه جدید و قدیمی اروپایی را مورد بررسی قرار می دهیم تا ببینیم که آیا ساخت استادیوم جدید تهران توجیه دارد و اینکه این ورزشگاه بهتر است در کجا احداث گردد.

ورزشگاه یوونتوس آرنا

استادیوم اختصاصی باشگاه یوونتوس تورین ایتالیا (آلیانز تورین) در شمال غربی شهر واقع شده است. استادیوم آلیانز تورین از بخش غربی به کمربندی غربی تورین منتهی شده و از دیگر بخش ها نیز با مناطق مسکونی همجوار است. این ورزشگاه عملا در بخش مسکونی شهر تورین واقع شده است و در ایام برگزاری مسابقات سری آ ایتالیا و لیگ قهرمانان اروپا، طرفداران بانوی پیر فوتبال ایتالیا را در خود جای می دهد.

ورزشگاه امارات شهر لندن

ورزشگاه امارات شهر لندن که با سرمایه گذاری هواپیمایی امارات ساخته شد، در نیمه شمالی پایتخت انگلستان و در جوار دانشگاه London Metropolitan University واقع شده و از طرفی دیگر در جوار خطوط ریلی مجموعه شهری لندن قرار دارد. نکته جالب آن است که در فاصله 6 کیلومتری ورزشگاه امارات، استادیوم باشگاه تاتنهام قرار دارد. در فاصله کمتر از 200 متری ورزشگاه تاتنهام دبستان Lea Valley Primary School واقع شده است. همچنین ورزشگاه باشگاه چلسی، دیگر تیم ثروتمند لیگ برتر فوتبال انگلیس نیز در فاصله 6 کیلومتری مرکز شهر لندن واقع شده و اطراف این استادیوم را مناطق مسکونی در بر گرفته است. ممکن است در یک روز حداقل دو تیم فوتبال در شهر لندن میزبان مسابقه باشند و این بدان معناست که در دو نقطه از شهر ده ها هزار نفر جمعیت در مدت زمانی حدودا یک الی دو ساعت به سمت ورزشگاه هجوم برده و بعد از اتمام بازی نیز همین جمعیت انبوه در سرتاسر شهر پخش خواهند شد. اگر قرار بر ناامنی باشد پس می بایست لندن را به دلیل جای دادن چند استادیوم مدرن فوتبال در دل شهر، عملا منطقه ناامن قلمداد کرد که عملا این طور نیست.

چرا آزادی بازسازی اساسی نمی شود؟

ورزشگاه آزادی یا به اصطلاح ورزشگاه پیر پایتخت، عمری پنجاه ساله دارد و تنها یک بار در ابتدای دهه هشتاد به شکلی ناقص بازسازی شد. در ظاهر امر استادیوم آزادی مسن بوده و باید به فکر ورزشگاهی جدید باشیم، اما آزادی تهران در قیاس با سن سیرو میلان نسبت نوه و پدر بزرگ را دارد. ورزشگاه سن سیرو شهر میلان با قدمت بیش از صد سال در قلب شهر میلان (قطب اول صنعتی ایتالیا) واقع شده و بیش از یک قرن است که میزبان دو تیم محبوب میلان (AC Milan, Inter Milan) بوده است و برای طرفداران فوتبال ایتالیا خاطره سازی کرده است. این استادیوم در مدت عمر صد ساله خود چهار بار بازسازی اساسی شده است و همچنان میزبان دو غول فوتبال اروپاست. ساخت این استادیوم 6 سال پس از پایان جنگ جهانی اول آغاز شد و پس از افتتاح تاکنون به عنوان بزرگترین ورزشگاه فوتبال ایتالیا شناخته می شود. فاصله این ورزشگاه تا مرکز شهر میلان 5 کیلومتر بوده و در شرق میلان و در جوار منطقه مسکونی واقع شده است. اندکی منطقی باشیم، ورزشگاه آزادی تهران همچنان راه های نرفته زیادی دارد و با یک بازسازی تمام عیار که هزینه های آن نسبت به ساخت استادیوم جدید کمتر است، ورزشگاه خاطره انگیز پایتخت پوست می اندازد و در رده ورزشگاه های برتر دنیا قرار خواهد گرفت.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • محمد

    تهران نیاز به ورزشگاه جدیدی ندارد چرا که دو ورزشگاه با وموقعیت این دو ورزشگاه ملی ومتعلق به مردم هست،، متروکه کردن این دو ورزشگاه این شبهه را در ذهن ایجاد می کند که چرا؟ چرا جوانان بایستی محروم باشند از امکانات وفضای خوب این دو ورزشگاه،، وقتی شاهد این هستیم که به آسانی مواد مخدر در کنار جنگل ها وزیر بزرگراه‌های تهران عرضه و جوانان شبها کنار اتوبان مواد مخدر مصرف می کنند،، چرا، چرا،،

  • ناشناس

    وقتی به پیشرفت استادیوم های منطقه نگاه میکنیم کشور حداقل به ۵ استادیوم جدید و مدرن بدون‌پیست تارتان نیاز داره و یکی از این استادیوم ها که باید در تهران باشه باید گنجایش بالایی داشته باشه و بسیار مدرن شبیه ورزشگاه لوسیل باشه
    متاسفانه خیلی از کشورهای منظقه عقب افتادیم

  • ناشناس

    ساخت استادیوم بزرگ داخل شهر متراکمی مثل تهران و با قیمت زمین بالا عقلانی نیست فضاهای ورزشی با تعداد زیاد و توضیع یکنواخت نیاز این شهر است

  • هادی

    مدیران و مسولان ایرانی هیچ آینده نگری ندارند... تهران و ایران بشدت نیازمند استادیوم جدید مسقف و بدون پیست تارتان میباشد..ولی باظرفیت 120هزار نفری بشدت اشتباهه..هزینه نگهداری بشدت زیاد پور کردن آن محال خواهد بود بجاش دوتا استادیوم مسقف و بدون پیست تارتان 40هزا نفری بسازید تا سالهای زیاد زیرساخت میزبانی بین‌المللی اوکی خواهد بود...لطفاً 120هزاری نسازید