بازدید سایت : ۸۲۱۲۹

پشت پرده طراحان استعفای شهرداری تهران / چه کسانی دنبال خداحافظی قالیباف از شهرداری هستند؟

پشت پرده طراحان استعفای شهرداری تهران / چه کسانی دنبال خداحافظی قالیباف از شهرداری هستند؟
|

تین نیوز | اظهارات اخیر علیه شهردار تهران، برخی مسئولین را به بیان مطالبی واداشته است.

در مقابل انتقادات علیه شهردار تهران، دوستان و همسویان قالیباف معتقدند اخیراً  پروژه ای در حال اجراست که بر اساس آن عملکرد شهرداری زیر سئوال رفته و با بزرگ نمایی برخی موضوعات و با زیر سئوال بردن و به حاشیه کشاندن شهردار تهران، ماجرا را به سمتی ببرند که در پایان کار، شهرداری غیر از قالیباف برای پایتخت انتخاب کنند.

البته قالیباف که از سال 84 در سمت شهردار  تهران به فعالیت می پردازد بارها اعلام کرده است که به حرف و حدیث ها و تنش های سیاسی توجهی ندارد و هدفش خدمت به شهروندان است و کار را به صورت جهادی در این عرصه ادامه خواهد داد ولی با این حال ماجرا از حادثه آتش سوزی خیابان جمهوری و مرگ دو شهروند تهرانی در پی باز نشدن بموقع نردبان آتش نشانی آغاز شد و موجی از اعتراضات و اظهارنظرهای تند علیه خود شهردار ادامه پیدا کرد و کار به جایی کشید که موضوع استعفای وی نیز مطرح شد. در این میان برخی معتقد بودند که شهردار باید پاسخگوی این حادثه باشد و برخی نیز این موج را سیاسی و با اهداف و اغراض سیاسی عنوان کردند.

اما ماجرا در همین جا پایان نیافت و پس از فروکش کردن موج این جریانات، با وقوع حادثه دیگری که در پی آن مرگ 7 شهروند تهرانی در حادثه واژگونی اتوبوس بخش خصوصی رقم خورد، دوباره جو سازی ها و اظهارنظرهای اعتراضی آغاز شده و این بار نیز نقطه هدف منتقدان محمد باقر قالیباف هستند؛ به نحوی که دامنه اظهارات را تا بیان موضوعاتی همچون استعفا، شایعه حضور محسن رضایی به جای قالیباف و حتی بیان اقدامات پشت پرده در خصوص براندازی شهردار تهران نیز کشاند و البته  طی چند ماه گذشته محسن رضایی در برخی مراسمات شهرداری تهران به دعوت قالیباف شرکت کرده است.

گفته می شود اهدافی را که طراحان و مجریان این جوسازی ها روند تقابل شهروندان با  شهرداری بوسیله بزرگنمایی برخی  از حوادث که در شهر اتفاق می افتد، برجسته کردن نقاط ضعف و قرار دادن شورای شهر مقابل شهرداری و همچنین ایجاد ضعف در شهرداری با تقابل بدنه شهرداری با قالیباف  را دنبال می کنند.
 
این در حالی است که  قالیباف شهردار تهران در مراسم تجلیل از کارگران نمونه شهرداری ضمن انتقاد از برخی شایعه سازی ها اعلام کرد: یک روز حرف می زنند که پسر قالیباف را گرفتند و به زندان بردند. پسر ما معلمی است که کارش را انجام می دهد و همه می دانند و می شناسند.

از آن طرف وقتی به نتیجه نمی رسند، می گویند قالیباف امروز و فردا از شهرداری می رود. به شایعات گوش نکنید؛ نه پسرم بازداشت شده و نه قرار است من از شهرداری بروم و نه قرار به کم شدن حقوق کارکنان است و نه نیرویی تعدیل می‌شود. (متن کامل این خبر را اینجا بخوانید) 
 
واکنش ها به اظهارات ضد قالیبافی

از طرفی برخی از این اظهار نظرها از سوی اعضای شورای شهر تهران صورت می گرفت، جایی که باید مکان تعامل و همکاری تنگاتنگ مدیریت شهری و شورای شهر باشد. البته این اظهارات با واکنش های خود اعضای شورای شهر نیز همراه بود و در شصت و یکمین جلسه شورای شهر تهران رئیس کمیته فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در واکنش به این اظهارات گفت: مردم از شوراها انتظار درگیری‌های حزبی و جناحی ندارند و از دولت، مجلس و شوراها انتظار دارند برای حل مشکلاتشان کاری کنند.

حجت‌الاسلام ناصحی اظهار داشت: مردم شاید نتوانند سخنرانی کنند و صحبت‌های خود را بیان کنند، اما تشخیص می‌دهند که چه کسانی به فکر خدمت هستند.
 
اظهارنظرها باید معقول و منطقی باشد
 مجتبی شاکری در جلسه شورای شهر با اشاره به انتقادات غیرکارشناسی بعضی از اعضای شورای شهر درخصوص حادثه واژگونی اتوبوس بخش خصوصی شرکت واحد گفت: مگر وقتی بیماری در بیمارستان فوت می کند رییس بیمارستان را برکنار می کنندکه به دلیل این حادثه بخواهیم شهردار استعفا دهد؟!

وی افزود: این موضوع که به دلیل عدم استاندارد اتوبوس هایی که دولت داده است، بخواهیم شهرداری را محکوم کنیم مانند آن است که برویم جلوی در بیمارستان ها بایستیم و بگوییم به ازای هر مجروح و متوفایی که بیرون می برند، به خاطر آن رئیس بیمارستان را برکنار کنیم.
 
هدف موج استعفاها، مدیریت شهری و ریاست جمهوری!
شاکری به منتقدین توصیه می کند که این پروژه استعفا دادن را رها کنند و در حرف هایمان دقت کنند و حرف های معقول و درست بزنند.
وی تاکید می کند که دُز قضیه را بالا نبریم، زیرا در غیر این صورت موج اول این استعفاها مدیریت شهری را می زند و موج دوم آن ریاست جمهوری را می زند.
 
دعوت محسن رضایی به شورای شهر و بهانه ای برای یک شایعه
البته کار به همین جا ختم نشد و در روز شورا ها با حضور محسن رضای دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در شورای شهر تهران ، حرف از تصدی پست شهرداری تهران توسط محسن رضایی به میان آوردند و این در حالی بود که احمد مسجد جامعی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در جلسه علنی شورا با تاکید بر ضرورت تقویت بعد نظارتی شورای شهر در دوره چهارم ابراز امیدواری کرد، با همکاری مجمع تشخیص مصلحت نظام، سند راهبردی سیاست های کلی شوراهای اسلامی هر چه سریعتر تصویب شود که با همین رویکرد نیز از محسن رضایی دعوت شده تا به شورا بیاید و ایشان هم صمیمانه پذیرفته اند.
محسن رضایی نیز در  اظهاراتش در این جلسه اظهار می دارد:ما امروز مدیریتی را در شهر تهران می بینیم که امیدواریم به عنوان الگویی در شوراها و مجلس مطرح شود.
 
اعضا باید دغدغه شهر و مردم را داشته باشند، نه دغدغه آینده سیاسی خویش
رحمت الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز در واکنش به این اظهارات  در نطق پیش از دستور خود به مناسبت روز شوراها از اعضای شورا خواست به سه وظیفه حمایت، هدایت و نظارت که توصیه رهبری به شورای شهر است، پایبند بمانند و تاکید کرد: شورا نباید سکوی پرش سیاسی افراد باشد، اعضا باید دغدغه شهر و مردم را داشته باشند، نه دغدغه آینده سیاسی خویش.
 
اظهارات باید مسئولانه باشد

رضا تقی‌پور، سخنگوی شورای شهر تهران نیز در رابطه با جوسازی‌های علیه شهردار تهران می گوید:با اینکه افراد در اظهارنظرها آزادند ولی باید اظهارات مسئولانه باشد. برخی حرف‌هایی که مطرح می‌شود متأسفانه پایه و مبنای علمی ندارد. علی رغم توصیه‌ها و مراقبت‌های زیادی که صورت می‌گیرد متأسفانه بحث‌های سیاسی خارج از شورا روی حرف‌های برخی از اعضا تأثیر می‌گذارد.
 
روند کار را با سیاست‌زدگی متزلزل نکنیم
مرتضی طلائی، نایب رئیس شورا نیز با بیان اینکه برخی افراد خواسته و یا ناخواسته و آگاهانه یا ناآگاهانه فضا سازی می کنند و باعث تزلزل در کار و تشکیلات می‌شوند، تاکید می کند: اگر جان یک شهروند تهرانی هم در اثر حادثه رانندگی گرفته شود، تاسف بار است اما این نباید سبب شود که آمارهایی که مبنای کارشناسی ندارند به حمل و نقل عمومی شهر نسبت داده شود.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به درج برخی آمارهای غلط در برخی گزارش های پخش شده  گفت:بعضی گزارشات در خصوص تصادفات رانندگی در ناوگان حمل و نقل عمومی تهران مبنای کارشناسی ندارد.

مرتضی طلائی با اشاره به حادثه واژگونی اتوبوس و وظایفی که شورا در ارتباط با اینگونه موارد دارد، اظهار می کند:ما معتقدیم شورا و شهرداری به عنوان مدیران شهری باید پاسخگو باشند و کلیه اقداماتی که برای پیشگیری از این قبیل حوادث است را باید انجام دهند ولی باید به گونه‌ای رفتار کنیم که برداشت سیاسی از عملکرد ما نشود و روند کار را با سیاست‌زدگی متزلزل نکنیم.»

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران تاکید می کند: برخی به دلیل نسبت دوستی که بنده با قالیباف دارم احساس می کنم صحبت های من جانبدارانه است، این خیلی نادانی است که بنده به جای ادای وظایف نمایندگی ام بخواهم جانب‌داری سیاسی بکنم، خدا خود بهتر می داند رویه من همیشه در شورا توجه به مردم بوده و نخواستم هیچگاه افکار عمومی را دچار اضطراب کنم.
 
نیروهای شورا باید از هر گونه بازی سیاسی به دور باشند
الهه راستگو، عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران  نیز در واکنش به اتفاقات اخیر می گوید: نیروهای شورا باید از هر گونه بازی سیاسی به دور باشند.

وی تصریح می کند که مجموعه نیروهای شورا باید با هم‌افزایی و به دور از هرگونه بازی سیاسی و تنها با مورد توجه قرار دادن رضایت خداوند و مردم نقش خود را در تحقق مردم‌سالاری دینی به شایستگی ایفا کنند.
 
واکنش معصومه آباد به واژگونی اتوبوس
معصومه آباد عضو شورای شهر تهران نیز در پی واژگونی یک دستگاه اتوبوس شهری اسکانیا در هفته گدشته در پایتخت طی یادداشتی خواستار توقف شماره گذاری این ارابه های مرگ در کشور شد.

وی می نویسد: گویی این ارابه مرگی که در کشور راه افتاده است باید از همه شهر و دیار این مرزو بوم گذر کند و قربانی بگیرد. از خوزستان، هفت تپه و ایذه تا فارس، قم، اصفهان و اینک این ارابه مرگ به تهران رسیده و گریبان شهروندان تهرانی را گرفته است.

آباد اعلام می کند با جلوگیری از شماره گذاری این اتوبوس ها قادر خواهیم بود، فرصت بیشتری جهت اتخاذ راهکارهای بهتر به منظور جلوگیری از بروز این قبیل حوادث انجام داد.   
 
کارنامه مقبول فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران

در عین حال که برخی از عملکرد قالیباف ناراضی هستند افراد زیادی نیز عملکرد وی را مطلوب ارزیابی می کنند. رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری و  عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز ضمن تقدیر از تلاش های صورت گرفته در حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، اعلام کرد:من به طور کلی کارنامه شهرداری تهران را مقبول می دانم و به تبع آن کارنامه فرهنگی شهرداری نیز تا کنون مقبول بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین سید رضا اکرمی، با اشاره به رویکرد ها و جهت گیری های فرهنگی اتخاذ شده از سوی شهردار تهران به منظور اجرای برنامه ها در پایتخت می گوید: کارنامه بخش فرهنگی شهرداری تهران تا کنون مقبول بوده است و در ادامه نیز همانطور که شهردار تهران تاکید کرده اند، میدان خیلی وسیع و بازی وجود دارد و می توان اقدامات فراوانی را بر اساس جهت گیری های کلی در این میدان انجام داد.

در حوزه اجرا تنها شهرداری تهران ارتباط مطلوب و سازنده با شورای شهر دارد

عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهرتهران گفت:ارتباط شورای شهر چهارم با شهرداری تهران نسبت به سایر حوزه های اجرایی بسیار مطلوب است.

محسن پیرهادی اظهار می گوید: در حال حاضر تعامل نمادین دستگاه های اجرایی با شورای شهر خوب است اما باید این فضا به سمتی تغییر کند که شورا در حوزه مسائل شهر نقش موثر داشته باشد. این در حالی است که با این رویکرد باید گفت ارتباط نهادهای اجرایی به جز شهرداری با شورا چندان مطلوب نیست.
 
مردم قضاوت می کنند...
 به هر حال برخی از افراد نسبت به عملکرد شهرداری انتقاد  دارند و بسیاری از مسئولین نیز اقدامات وی را ستوده و از آن ابراز رضایتی می کنند. جدا از آنکه چه کسانی با چه هدفی می خواهند قالیباف شهردار تهران نباشد باید گفت مهم این است که شهروندان تهرانی، خدمات و اقدامات مجموعه شهرداری تهران و در رأس آن قالیباف و سایر افراد در مناصب دیگر کشور را می بینند و قضاوت می کنند و به خوبی می دانند که چه کسی در چه جایگاهی به فکر خدمت به مردم و رفع مشکلاتشان است، چه افرادی به فکر منافع شخصی و حزبی و سیاسی خود می باشند و پر واضح است که آیندگان در خصوص عملکرد افراد بویژه مسئولین قضاوت خواهند کرد.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • فرخ - ع پاسخ

    چرا در ماجرای واژگونی اخیر اتوبوس حمل و نقل عمومی شرکت واحد، شهرداری تهران با برجسته سازی موضوع مدل اتوبوس(اسکانیا)، به جای ریشه یابی علل تصادفات روزانه اتوبوس های شرکت واحد به فرا فکنی می پردازد؟ اتوبوس های خصوصی شرکت واحد وابسته به شهرداری، صرف نظر از نوع و مدل اتوبوس، تمایل به حرکت با سرعت های بالا دارند و دلیل آن هم افزایش درآمد بخش خصوصی است. آیا کشته و مجروح شدن روزانه شهروندان بیگناه در خطوط بی آر تی، به علت عدم رعایت ضوابط و استانداردها در طراحی و اجرای این خطوط، نباید شهردار تهران را ملزم به عذرخواهی و پاسخگوئی به مردم نماید؟ چرا مدیران شهرداری فقط خود را ملاک حق می دانند و کشته شدن شهروندان را به مشیت الهی نسبت می دهند. آیا شهر " انسان محور " یعنی بدون در نظر گیری ملاحظات اجتماعی، فرهنگی، بافتهای محله ای، ساختار و نیازهای ساکنین؛ با تقسیم محلات بریده شده با خطوط بی آر تی آنها را از تعاملات اجتماعی محروم ساخته و بخشی از آنها را به کشتن دهیم؟

  • پاسخ

    سلام به گفته یک دوستی کار رسانه نقد سازنده است نه توصیه ای کاش نویسنده این گزارش که دم از رضایت مردم می زند قبل از تهیه این نوشته یک سری به یکی از شهرداری های نزدیک محل کار می زد انگاه حساب کار دستش می امد. بل