بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

ˈلایی کشیˈ، حرکت انتحاری ارابه های مرگ در جاده ها

ˈلایی کشیˈ، حرکت انتحاری ارابه های مرگ در جاده ها
|

تین نیوز | با تولید و ورود خودروهای تندرو به خیابانها، جولان خطرناک وسایط نقلیه در جاده های درون و برون شهری نیز رقم خورده است.
 
برخی رانندگان با حرکت های سریع مارپیچ و خطرناک، خودروها را به ارابه های مرگ در خیابانها تبدیل می کنند و جان خود و دیگران را به خطر می اندازند.
 
آنان با هرج و مرج و بی نظمی در شیوه رانندگی خود به عملیاتی انتحاری دست می زنند و در بسیاری از موارد، دیگر رانندگان را به گرداب مرگ می کشانند.
 
این رفتار مخاطره آمیز که به آن«لایی کشی» گفته می شود، همه روزه در اکثر جاده ها و خیابانهای درون و برون شهری دیده می شود و گاه تصادفات مرگبار و فاجعه بار زنجیره ای را رقم می زند.
 
رانندگانی که حرکات مارپیچ دارند، گاه خودروهای مجاور را وادار به حرکات ناگهانی و در نتیجه تصادف با دیگر خودروها می کنند و عملا بستر تصادفات را برای خودروهای مجاور فراهم می سازند و خود از مهلکه می گریزند.
 
بسیاری از روانشناسان، اینگونه رفتارهای نامناسب را یک اقدام ضداجتماعی می دانند و معتقدند، این رفتار ناهنجار ترافیکی با ویژگی های روانی افراد در سنین مختلف ارتباط دارد.
 
ˈزهره کثیریˈ کارشناس ارشد روانشناسی در این باره گفت: با توجه به روحیه تنوع و ریسک طلبی برخی جوانان و اینکه به موازات ورود و جولان خودروهای تندور در خیابانها، سن رانندگی نیز کم شده، به تخلفات رانندگی در قالب رفتارهای ترافیکی پرخطر نیز افزوده است.
 
وی با اشاره به اینکه انسانها به موازات بالارفتن سن و کاهش قوای جسمی از ثبات بیشتری در حرکات و رفتار روزمره برخوردار می شوند، گفت: اجرای حرکات مارپیچ در بین رانندگان میانسال و سالمند بسیار کمتر از جوانان است.
 
کثیری افزود: مشاهدات بیانگر آن است که حرکات نامناسب ترافیکی بیشتر توسط جوانان و بویژه آن دسته از افرادی که به لحاظ روحی و روانی تعادل ندارند، روی می دهد.
 
وی گفت: اختلالات روحی و روانی در این دسته از جوانان، تاثیر بسیاری در شیوه رانندگی آنها می گذارد به شکلی که نمی توانند هیچ وقت با آرامش و حوصله از یک مسیر مستقیم عبور کنند.
 
کثیری با بیان اینکه در این زمینه نباید از تاثیر مواد مخدر صنعتی نیز غافل بود، گفت: یکی از عوارض و پیامدهای منفی استعمال این مواد، افزایش رفتارهای پرخطر است.
 
روانشناس دیگری با اشاره به قدرت جسارت و ریسک در برخی جوانان گفت: استفاده از ابزار پیشرفته روز از جمله آخرین مدل گوشی های تلفن همراه و خودروهای دارای سرعت بالا، اغلب در میان جوانان دیده می شود.
 
ˈافسانه برومندˈ اظهار کرد: همزمانی استفاده از این وسایل حین رانندگی در کنار روحیه متغیر و بی ثبات برخی جوانان، موجب افزایش آمار تصادفات مرگبار در جاده های کشور شده است.
 
وی لایی کشیدن را نوعی خودکشی عنوان کرد و گفت: این عمل وقتی که تعدادی از رانندگان بی گناه دیگر را نیز به کام مرگ می کشاند به نوعی یک عمل انتحاری محسوب می شود.
 
وی با بیان اینکه این افراد قدرت تمرکز روی یک موضوع ثابت را ندارند، گفت: این افراد وقتی در رانندگی به یک مانع ترافیکی برخورد می کنند با کم صبری و عدم رعایت مقررات موجب تشدید مشکل و بروز حوادث ترافیکی می شوند.
 
رییس پلیس راه استان اصفهان هم در این باره گفت: لایی کشیدن در قانون جرایم و تخلفات راهنمایی و رانندگی بعنوان دو تخلف محسوب می شود زیر این رفتار پرخطر ترافیکی در اکثر موارد همراه با سرعت زیاد صورت می گیرد.
 
سرهنگ ˈرضا رضاییˈ افزود: براساس قانون جرایم راهنمایی و رانندگی علاوه بر جریمه تخلف سرعت به علت این رفتار ناهنجار ترافیکی، خودرو نیز به مدت 72 ساعت توقیف می شود.
 
وی اظهار کرد: اکثر رانندگانی که دست به این حرکات می زنند از شرایط عادی رفتاری برخوردار نیستند و بر مرکب خودروهای تندرو در جاده ها جولان می دهند.
 
این کارشناس ترافیکی افزود: شدت تصادف در مواقعی که راننده به ویراژدادن و لایی کشیدن در جاده ها می پردازد بدلیل همراهی با سرعت بالا بسیار بیشتر است.
 
وی با بیان آسیب زایی زیاد ارتکاب این تخلف خاصه در بزرگراه ها و آزادراه ها بدلیل دولاین و سه لاین بودن جاده گفت: این عمل باعث به خطر افتادن جان بسیاری از رانندگانی می شود که با رعایت سرعت مطمئن در حال رانندگی هستند.
 
سرهنگ رضایی افزود: در این میان نقش والدین بسیار مهم و موثر است زیرا آنها با توجه به شرایط روحی و روانی و رفتاری فرزندان خود می توانند از در اختیار گذاشتن خودرو به آنها خودداری کنند.
 
وی همچنین همراهی یکی از والدین با فرزندانشان حین رانندگی را نیز بدلیل انتقال تجربیات به آنها در کاهش این گونه تخلفات مهم دانست.
 
رییس پلیس راه استان اصفهان، وظیفه پلیس را در این مقوله علاوه بر پیگیری و اعمال قانون، استفاده از ابزار کنترل برای مهار و پیشگیری اینگونه تخلفات برشمرد.
 
وی گفت:در این راستا زیرساختهای نصب دوربین در محور آزادراه معلم اصفهان فراهم شده است و با تجهیز این مسیر، رفتارهای پرخطر ترافیکی کنترل می شود.
 
سرهنگ رضایی افزود: اکنون دوربین های کنترل تخلفات ترافیکی در جاده کاشان و شهرضا فعال است.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.