بازدید سایت : ۶۴۱۰۰

◄ آغاز بازسازی مناطق سیل‌زده به ریاست وزیر کشور

رییس جمهوری با بیان اینکه بازسازی ها از امروز تحت فرماندهی وزیر کشور در قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل‌زده آغاز می شود، گفت: مردم مناطق سیل زده ، به هیچ وجه نباید نسبت به جبران خسارات نگرانی داشته باشند، چرا که دولت با افتخار در این مسیر تلاش خواهد کرد و با کمک هم و دست به دست یکدیگر، خرابی‌ها را بهتر از گذشته خواهیم ساخت.

آغاز بازسازی مناطق سیل‌زده به ریاست وزیر کشور
تین نیوز |

رییس جمهوری با بیان اینکه بازسازی ها از امروز تحت فرماندهی وزیر کشور در قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل‌زده آغاز می شود، گفت: مردم مناطق سیل زده ، به هیچ وجه نباید نسبت به جبران خسارات نگرانی داشته باشند، چرا که دولت با افتخار در این مسیر تلاش خواهد کرد و با کمک هم و دست به دست یکدیگر، خرابی‌ها را بهتر از گذشته خواهیم ساخت.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی که روز چهارشنبه28 فروردین در جلسه هیأت دولت سخن می گفت، با تقدیر از وزارت کشور و تلاش‌های وزیر کشور در به عهده گرفتن فرماندهی قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل‌زده، گفت: از امروز بازسازی‌ها و نوسازی‌ها در مناطق سیل‌زده زیر نظر این قرارگاه با فرماندهی وزیر کشور، انجام می‌شود و همه دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها، نیروهای مسلح و نیروهای مردمی دست به دست هم داده و در این راستا کمک خواهند کرد.

وی افزود: به منظور اینکه مشکلات و ریشه‌های سیلاب اخیر برای جامعه و مردم مشخص شود، لازم بود هیأت سطح بالای علمی را مسئول بررسی این موضوع کنیم که این هیأت به ریاست رئیس دانشگاه تهران تعیین شده و موظف است ظرف 6 ماه گزارش ملی را تهیه و برای اطلاع مردم دانشجویان و مراکز مختلف منتشر کند.

رئیس جمهوری تأکید کرد: باید جایگاه هواشناسی کشور از لحاظ سازمانی ارتقاء پیدا کند و به سطح بالاتری از لحاظ بودجه و امکانات برسد، چرا که هواشناسی با پیش‌بینی‌های دقیق می‌تواند در پیشگیری از وقوع اینگونه حوادث بسیار تاثیرگذار باشد.

روحانی با بیان اینکه باید صنعت بیمه را برای اینگونه حوادث در آینده توسعه دهیم، گفت: دولت این موضوع را با جدیت دنبال کرده و بیمه به گونه‌ای توسعه خواهد یافت که در سال‌های آینده و در چنین حوادثی مشکلات بسیار کمتر بوده و در ادامه باید به نقطه‌ای برسیم که زمانی که این حوادث بوجود آمد، مردم هیچ نگرانی نداشته باشند و به راحتی برای جبران خسارات به بیمه مراجعه کنند.

رئیس جمهوری تأکید کرد: راه‌حل اساسی در این گونه حوادث صنعت بیمه است و باید تقویت شده و گسترش یابد.

روحانی خاطر نشان کرد: سیل اخیر، اقدامات و تلاش‌های دولت و نیروهای مسلح برای کمک به مردم، حضور و یاری مردم در صحنه و عکس‌العمل آمریکا نشان داد که ما باید برای رفع مشکلات کشور روی پای خود ایستاده و کنار یکدیگر دست به دست هم دهیم تا بتوانیم این خسارت و مشکل را به فرصت تبدیل کنیم.

وی با بیان اینکه امروز همه باید برای کمک و جبران خسارات به صحنه بیایند، افزود: حداقل 179 هزار منزل مسکونی در مناطق مختلف سیل‌زده دچار خسارت شده که باید با تلاش همه بخش‌ها بتوانیم این خسارت‌ها را جبران کنیم.

روحانی همچنین با بیان اینکه بسیار دشوار است که مردم با از بین رفتن منازل و وسایل زندگی خود بخواهند مدتی را در چادر و یا خانه‌های اقوام زندگی کنند، افزود: جبران خسارت و تحمل آسیب دیدن و از بین رفتن لوازم منزل که گاهی حاصل تلاش یک عمر یک خانواده بوده، بسیار سخت است.

رئیس جمهوری با بیان اینکه مردم ایران در درجه اول و دولت پس از آن، در این امتحان الهی موفق بودند، خاطر نشان کرد: ملت ایران بالاترین توفیق را در کمک و یاری یکدیگر داشتند و دولت با همه توان خود در این عرصه گام نهاد و همه اقشار و بخش‌ها اعم از امداد، هلال احمر، اورژانس، کمیته امداد، نیروهای مسلح و بسیج به صحنه آمدند.

روحانی با اشاره به اینکه در این حادثه علیرغم مشکلات، برخی اقدامات و کارهای گذشته دولت نیز نمایان شد، افزود: بخش بزرگی از این سیلاب ها از مسیر کانال‌کشی و زهکشی‌هایی که به منظور توسعه کشاورزی در دشت گرگان در دولت یازدهم و دوازدهم انجام شده بود، به سمت دریا هدایت شد. این نشان می‌دهد که اقدامات عمرانی و زیربنایی نه در روز عادی، بلکه در روزهای سخت هم به کشور کمک می‌کند.

رئیس جمهوری با بیان اینکه با وجود بارندگی‌های فراوان در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی با مشکل سیل و سیلاب مواجه نبودیم، گفت: این بخاطر آن است که دولت با هدف احیاء دریاچه ارومیه، 4 الی 5 سال است که تلاش می‌کند و توانسته 242 کیلومتر از رودخانه‌های مختلف را لایروبی کند. همچنین سدهایی که در این مناطق آماده آبگیری شده بودند، توانست 575 میلیون متر مکعب آب را در خود جای دهند.

وی افزود: اگر لایروبی صورت نمی‌گرفت و آب‌هایی که در پشت سدها قرار دارند نیز آزاد می‌شد، امروز در آذربایجان شرقی و غربی هم با سیل مواجه بودیم.

روحانی با بیان اینکه بارها این را گفته‌ایم که یکی از افتخارات دولت یازدهم و دوازدهم تلاش در راستای احیاء دریاچه ارومیه است، گفت: احیاء دریاچه ارومیه به معنای نجات زندگی، 15 میلیون نفر جمعیت کشور است چرا که اگر این دریاچه خشک می‌شد، تمام منطقه شمال غرب کشور تحت تأثیر گرد و غبار نمکی قرار می‌گرفت و همه محصولات زراعی از بین رفته و زندگی مردم تحت تأثیر قرار می‌گرفت.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه بارندگی‌های اخیر هر چند که مشکلاتی را برای زندگی مردم ایجاد کرده و دولت هم برای جبران خسارات مشکلات فراوانی خواهد داشت، اما حیات را به کشور بازگردانده است، اظهار داشت: مردم در این حادثه بسیار کمک‌های فراوانی کردند اما تعدادی معدود هم بودند که در فضای مجازی به جای آنکه کمک کنند، روحیه مردم را تخریب کردند که باید این موارد را دنبال کرده و کسانی که در این ایام به ملت خدمت کرده و آنهایی که به مردم به نحوی ظلم کردند را شناسایی و مشخص کنیم.

روحانی با تقدیر از اقدامات دستگاه‌های اجرایی در این ایام افزود: برخی از اقداماتی که توسط دستگاه‌های اجرایی صورت گرفته شاید نظیر آن در دنیا وجود نداشته باشد به گونه‌ای که در مدت 3 هفته از 4 هزار روستایی که دچار قطع آب شده بودند، 3 هزار و 900 روستا به شرایط عادی بازگشته و امروز تنها برای 2.5 درصد از روستاها این مشکل وجود دارد؛ همچنین از 2 هزار و 352 روستایی که با قطع برق مواجه شد، امروز برق 2 هزار 333 روستا وصل شده است.

رئیس جمهوری افزود: اگر این اقدامات را با دیگر کشورهایی که دچار اینگونه حوادث می‌شوند، مقایسه کنیم، می‌بینیم که اقدامات بسیار ویژه‌ای در بخش‌های مختلف از جمله جاده‌سازی و ایجاد پل‌های موقت انجام شده است.

روحانی با بیان اینکه عدم شیوع بیماری‌های واگیردار، علیرغم مشکلات بزرگ در مناطق سیل‌زده یکی از افتخارات کشور بشمار می‌رود، گفت: این نشان می‌دهد که تلاش و اقدامات بسیار خوبی در این راستا از سوی هلال احمر، اورژانس و مراکز بهداشتی و درمانی صورت گرفته و موجب حیرت برخی از مراکز بهداشتی جهان شده است.

رئیس جمهوری با قدردانی از رهبر معظم انقلاب بخاطر پاسخ به نامه دولت برای استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی جهت جبران خسارت‌ها و نیازی که در این بخش وجود دارد، گفت: مقام معظم رهبری در دیداری که حضوراً خدمت ایشان بودم، فرمودند که معتقدم باید از صندوق در راستای جبران خسارات مردم کمک شود.

روحانی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر اقدام بسیار خوبی از سوی معاون اول رئیس جمهور، وزارت کشور و سایر دستگاه‌ها، برای برآورد اولیه خسارات در مناطق سیل‌زده انجام شده است، اظهار داشت: در مجموع براساس این برآوردها حدود 40 هزار میلیارد تومان خسارات به بخش‌های مختلف وارد شده که البته این رقم با بررسی دقیق خسارت‌های سیل در استان خوزستان ممکن است افزایش پیدا کند.

رئیس جمهوری ادامه داد: دولت تا آنجا که ممکن باشد از امکانات بودجه‌ای خود برای جبران خسارات استفاده خواهد کرد و گزارش آن را به مقام معظم رهبری ارایه خواهد کرد و هر میزان که نیاز باشد از اعتبارات صندوق توسعه ملی استفاده می‌کنیم.

روحانی تأکید کرد: مردم باید مطمئن باشند که در حد توان و امکان خود برای جبران خسارات تلاش می‌کنیم، کما اینکه در جلسه امروز دولت مصوبه گذشته در این خصوص را به دلیل وسعت خسارت‌ها در بخش‌های مختلف بویژه کشاورزی اصلاح کردیم.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.