یک هواپیمای خورشیدی موفق به رسیدن به استراتوسفر زمین شد
هواپیمای خورشیدی ساخت یک شرکت بریتانیایی، موفق به رسیدن به لایه استراتوسفر جو زمین شد.
هواپیمای خورشیدی ساخت یک شرکت بریتانیایی، موفق به رسیدن به لایه استراتوسفر جو زمین شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، یک هواپیمای بدون سرنشین خورشیدی ساخت بریتانیا با طول بالهای ۱۱۵ فوت که میتواند به مدت ۲۰ ماه در هوا پرواز کند، اولین سفر موفقیتآمیز خود را به مقصد استراتوسفر انجام داد. این هواپیما موسوم به «PHASA-۳۵» طی یک دوره ۲۴ ساعته از نیومکزیکو برخاست و پیش از فرود موفقیتآمیز خود، به استراتوسفر رسید.
این هواپیمای ۱۵۰ کیلوگرمی خورشیدی-الکتریکی که سراسر بال آن با پنلهای خورشیدی پوشانده شده، توسط شرکت «بیایئی سیستمز»(BAE Systems) واقع در لندن ابداع شده است. انرژی PHASA-۳۵ در طول روز توسط خورشید و در طول شب توسط باتریها تامین میشود و به آن امکان میدهد تا بیش از یک سال در استراتوسفر، (پایینتر از بیشتر ماهوارهها) پرواز کند.
این هواپیما میتواند محمولهای را با وزن تا ۱۵ کیلوگرم شامل دوربینها، حسگرها و تجهیزات ارتباطی حمل کند و به سربازان امکان دهد که هنگام وقوع بلایای طبیعی یا شرایط اضطراری با یکدیگر صحبت کنند. همچنین PHASA-۳۵ را میتوان در رساندن شبکههای ارتباطی مانند ۴G و ۵G به مناطقی استفاده کرد که در حال حاضر پوشش ارتباطی ضعیفی دارند.
بیایئی سیستمز میگوید که PHASA-۳۵ تا اواسط دهه جاری در دسترس خواهد بود و یک جایگزین پایدار و مقرون به صرفه را برای فناوری ماهواره ای که به طور سنتی سنگینتر است، ارائه خواهد داد.
این هواپیما که با همکاری مهندسان شرکت «پریسماتیک»(Prismatic) واقع در همپشایر توسعه یافته است، کاربردهای گوناگونی از جمله هوش استقامتی، نظارت، شناسایی و امنیت فوقالعاده طولانی خواهد داشت.
«دیو کورفیلد»(Dave Corfield) مدیرعامل اجرایی پریسماتیک، اندکی پس از پرتاب PHASA-۳۵ گفت: گروه ما شاهکار کرد.
اولین پرواز PHASA-۳۵ به سوی استراتوسفر نشان میدهد که این وسیله نقلیه در مسیر تبدیل شدن به سیستمی برای حفظ استقامت طولانی، ماندن در ارتفاع بالا و نشان دادن کاربردهای ارتباطی در آینده است.
پس از پرتاب موفقیتآمیز مدل پیشین به نام «PHASE-۸» در سال ۲۰۱۷، هواپیمای PHASA-۳۵ در سال ۲۰۱۸ ساخته شد و با انتشار تصاویر مفهومی همراه بود. نسخه کامل PHASA-۳۵ اولین پرواز خود را در فوریه ۲۰۲۰ انجام داد و از محدوده آزمایشی «وومرا»(Woomera) در جنوب استرالیا پرواز کرد.
اولین پرواز به استراتوسفر، بالاترین ارتفاعی محسوب میشود که PHASA-۳۵ تاکنون به آن رفته است. این پرواز در ۲۵ ژوئن انجام شد اما شرکت به تازگی آن را اعلام کرده است. بیایئی سیستمز گفت: این اولین مورد از یک مجموعه آزمایش به شمار میرود که برای تایید عملکرد هواپیما پیش از عرضه به بازار برنامهریزی شده است.
به گفته پریسماتیک، PHASA-۳۵ میتواند خدمات را فقط با کسری از هزینه ماهوارهها ارائه کند و مانند یک پهپاد تجاری در هر مکانی مستقر شود.
این هواپیما را تنها زمانی میتوان پرتاب کرد که وزش باد و شرایط هوایی مناسب باشد اما به دلیل توانایی آن برای ماندن در هوا برای بیش از یک سال، میتوان چندین نمونه را به طور همزمان به فضا پرتاب کرد و در صورت لزوم آماده استقرار گذاشت.
از آنجا که PHASA-۳۵ در استراتوسفر کار میکند، به رغم وجود هر گونه مشکل آبوهوایی مانند باد و باران میتواند مشاهدات پایدار خود را در مورد یک منطقه خاص برای دورههای طولانی ارائه دهد.
پریسماتیک اضافه کرد: از مزایای کلیدی دیگر میتوان به سادگی ساخت و حمل و نقل به دلیل تعداد نسبتا کم ساختارهای تشکیلدهنده مونتاژ کلی هواپیما اشاره کرد.