بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

کره ماه به زودی GPS خود را خواهد داشت

دانشمندان در چین در حال برنامه ریزی برای توسعه یک سیستم مسیریابی و ناوبری در ماه هستند که از جاه طلبی های پکن در ماه پشتیبانی می کند.

کره ماه به زودی GPS خود را خواهد داشت
تین نیوز |

با توجه به اینکه یک سیستم ناوبری مبتنی بر ماهواره می تواند خدمات مکان یابی با دقت بالا را با دقت زیر یک متر در اختیار دانشمندان قرار دهد، دانشمندان چینی قصد دارند چنین سیستمی را مانند زمین در کره ماه نیز راه اندازی کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، دانشمندان در چین در حال برنامه ریزی برای توسعه یک سیستم مسیریابی و ناوبری در ماه هستند که از جاه طلبی های پکن در ماه پشتیبانی می کند.

آنها قصد دارند بیش از دوازده ماهواره را به مدار ماه بفرستند تا داده های ناوبری دقیق را محقق کنند.

استقرار ۲۱ ماهواره در مدار ماه توسط موسسه مهندسی سیستم فضاپیمای پکن پیشنهاد شده است. طبق یک گزارش، دانشمندان چینی قصد دارند یک سیستم ناوبری در اطراف ماه بسازند که داده های در لحظه را ارائه می دهد.

خدمات مکان یابی با دقت بالا در ماه

سیستم مبتنی بر ماهواره می تواند خدمات مکان یابی با دقت بالا در سطح زیر یک متر را به دانشمندان ارائه دهد، دقت مسیریابی و موقعیت یابی را بهبود بخشد و همچنین می تواند به طور گسترده در زمینه های مختلف نظیر حمل و نقل، بررسی و نقشه برداری، نظارت بر تغییرات، رصد نفت و گاز و غیره استفاده شود.

ساخت زیرساخت فضایی سیسلونار(CLSI) می تواند خدمات اساسی و جهانی برای فعالیت های انسانی در فضا از جمله ارتباطات داده، ناوبری موقعیت و زمان بندی(PNT) ارائه دهد.

بر اساس مقاله ای که ماه گذشته در مجله علوم و فناوری فضایی چین منتشر شد، این امر همچنین نظارت بر وضعیت توسعه فضای ماه را فراهم می کند که می تواند نیازهای پروژه های ملی اکتشاف ماه را برآورده کند.

ماهواره ها در چهار نوع مدار مستقر خواهند شد

این طرح قرار است در سه مرحله اجرا شود و ماهواره ها در چهار نوع مدار مستقر شوند تا یک طراحی پایدار و مقرون به صرفه داشته باشند.

تیمی به رهبری پنگ جینگ معاون طراح ماموریت چانگ ای ۵(Chang'e-5) می گوید: یک صورت فلکی ماهواره ای در فضای نزدیک به ماه می تواند ناوبری و موقعیت یابی در لحظه و با دقت بالا را برای حرکت سطح ماه، فرود و برخاستن روی ماه و پشتیبانی از اکتشاف انسان در این قمر زمین در درازمدت فراهم کند.

وی افزود: مطالعه ما نقشه راهی برای جمع آوری چنین صورت فلکی به صورت گام به گام ارائه کرده و پوشش آن را از منطقه قطب جنوب ماه به کل آن گسترش داده است.

چین ماه ها قبل یک ماهواره رله ارتباطی موسوم به کوشیائو-۲(Queqiao-2) را در فضای نزدیک به ماه پرتاب کرد تا از ماموریت چانگ ای ۶(Chang'e-6) خود که سمت دور ماه را کاوش می کرد، پشتیبانی کند.

این ماهواره به عنوان سکوی ارتباطی برای مرحله چهارم برنامه اکتشاف ماه چین عمل می کند و خدمات ارتباطی را برای ماموریت های چانگ ای ۴، چانگ ای ۶، چانگ ای ۷ و لانگ مارچ ۸ ارائه می کند.

با این حال، چین تنها کشوری نیست که قصد دارد صور فلکی ناوبری مبتنی بر ماه بسازد. ایالات متحده، ژاپن و اروپا نیز قبلاً برنامه های مشابهی را فاش کرده بودند.

ژاپن در سال ۲۰۲۲ سیستم ماهواره ناوبری ماه را پیشنهاد کرد که شامل هشت ماهواره است که در مدارهای بیضی شکل دور ماه می چرخند.

دانشمندان چینی اکنون قصد دارند پارامترهای هر یک از ۴ نوع مدار مقرر را بهینه کنند و طراحی منظم تری برای صورت فلکی ناوبری ماه ایجاد کنند.

به گزارش رسانه چینیSCMP، این سیستم پس از قرار دادن مجموعا ۲۱ ماهواره در چهار نوع مدار در بیش از ۷۰ درصد مواقع می تواند موقعیت دقیقی را برای هر مکان روی سطح ماه ارائه دهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.