موافقت کمیسیون عمران با بخشنام درصدی آخوندی
رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: در کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ مصوب شد تا مطالبات پیمانکاران از دولت با بدهی های آن ها به بانک ها تهاتر شود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: در کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ مصوب شد تا مطالبات پیمانکاران از دولت با بدهی های آن ها به بانک ها تهاتر شود.
به گزارش تین نیوز، محمدرضا رضایی کوچی در حاشیه بازدید از شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در جمع خبرنگاران درباره بخشنامه اخیر وزیر راه و شهرسازی و حذف کسر ۵ درصد از دستمزد مهندسان از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: این مبالغی که از مهندسان کسر شد باید در راستای خدمات به مهندسان مانند آموزش و فراهم کردن زمینه صادرات خدمات فنی مهندسی هزینه می شد.
وی افزود: اینکه بخواهیم پولی از مهندسان کسر و آن را صرف حقوق کارمندان کنیم، کمیسیون عمران با این موضوع چندان موافق نیست.
رئیس گروه عمران مجلس در خصوص پرسشی درباره نداشتن مبنای قانونی برای اعمال جدید کسر ۵ درصد از حق نظارت مهندسان اظهار داشت: تاکنون در این خصوص اختلاف نظر وجود داشت به همین دلیل در بحث اصلاح قانون نظام مهندسی یکی از موادی که اصلاح و شفاف می شود، همین موضوع کسر درآمد مهندسان به عنوان حق النظاره و همچنین نحوه هزینه کرد این درآمدهاست.
رضایی کوچی تصریح کرد: کمیسیون عمران با بخشنامه اخیر وزیر راه و شهرسازی موافق بوده و مایل نیست تا این ۵ درصد از مهندسان کسر شود و امیدواریم بخشنامه وزیر راه و شهرسازی از دهم بهمن ماه جاری اعمال شود.
وی در خصوص اصلاح قانون نظام مهندسی در کمیسیون عمران مجلس یادآور شد: قبلاً لایحه ای به این منظور به مجلس ارسال شده بود و ما یک ماه به دولت فرصت دادیم تا پیش نویس این لایحه را اصلاح کند ولی این پیش نویس قابل اجرا نیست به همین دلیل پس از اتمام بررسی لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی، کمیسیون عمران رأساً به این موضوع ورود کرده و طرحی که در نظر دارد را بررسی خواهد کرد که تا پیش از پایان سال جاری این مسئله اجرایی می شود.
رضایی کوچی در خصوص تبدیل شرکت آزمایشگاه مکانیک خاک به سازمان توسعه کیفیت پروژه های عمرانی، تأکید کرد: در حال حاضر پروژه های عمرانی از کیفیت خوبی برخوردار نیستند و ساختمان های ما نسبت به عمر مفید سازه های دیگر کشورها طول عمر پائینی دارند حتی ساختمان های جدیدی هم که ساخته می شود در مدت زمان کوتاهی فرسوده می شوند. این موضوع به عوامل متعددی ازجمله نداشتن کارگر ماهر، نبود آموزش برای مهندسان ساختمان ها، کیفیت پائین مصالح و نبود دستگاه حاکمیتی برای نظارت بر کیفیت ساخت وسازها در کشور است. به همین دلیل نیاز داریم تا سازمانی ایجاد شود که بر کیفیت ساخت وسازها در کشور نظارت کند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس در پاسخ به پرسشی درباره کم شدن بودجه وزارت راه و شهرسازی در سال ۹۷ یادآور شد: بودجه این وزارت خانه از ۸ هزار میلیارد تومان در سال ۹۶ به ۵ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه سال ۹۷ کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر وزارت راه و شهرسازی ۱۵ هزار میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکار است و طبیعی است وقتی سه هزار میلیارد تومان از بودجه این وزارتخانه کاسته می شود شرایط برای اجرای پروژه های عمرانی سخت خواهد شد. از سویی دیگر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی نیمه تمام در کشور داریم.
رضایی کوچی تصریح کرد: به همین دلیل دولت را مکلف کردیم تا سامانه ای طراحی کند که در آن به صورت شفاف نوع پروژه ها و میزان پیشرفت آن ها را اعلام کند ولی این کار انجام نشده است به همین دلیل در بودجه ۹۷ تأکید شده تا چنین سامانه ای راه اندازی شود.
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از دیگر اقداماتی که در راستای کمک به وزارت راه و شهرسازی در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۷ به تصویب رسید، پرداخت بدهی پیمانکاران است چون اعتقاد ما این است که پیمانکار تا زمانی که طلبش داده نشود امکان ادامه اقدامات اجرایی خود را ندارد. به همین دلیل در کمیسیون تلفیق تصویب شد تا طلب پیمانکاران از دولت را با بدهی پیمانکاران به بانک ها تهاتر کنیم و امیدوارم در بودجه ۹۷ به تصویب برسد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس در پایان خاطرنشان کرد: در سال جاری ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق دولتی سررسید می شود که مربوط به سال های قبل است. پیش بینی کرده ایم که ۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی سال آینده باشد که نزدیک به ۸۰ درصد آن اوراق اسناد خزانه اسلامی و اوراق مشارکت است.