بازدید سایت : ۷۹۱۸۴

حل مشکلات اقتصاد، آب و جمعیت؛ سه اولویت اصلی مجلس و دولت

دولت و مجلس باید بر روی سه مشکل اقتصاد، آب و جمعیت متمرکز شوند، در خصوص موضوع آب که تکلیف مشخص است و در حوزه اقتصاد نیز مردم باید بدانند ده‌ها میلیارد دلار در شرایط تحریم ظرفیت‌هایی داریم که اگر تصمیم شجاعانه و عاقلانه گرفته نشود، هر روز از دست می‌دهیم.

حل مشکلات اقتصاد، آب و جمعیت؛ سه اولویت اصلی مجلس و دولت
تین نیوز |

قالیباف با اشاره به مشکلات عدیده کشور در حوزه‌های مختلف، گفت: دولت و مجلس باید بر روی سه مشکل اقتصاد، آب و جمعیت متمرکز شوند و وقتی در مورد جمعیت صحبت می‌کنیم تمام ابعاد موالی، مهاجرت و اختلاف طبقاتی را شامل می‌شود. در خصوص موضوع آب که تکلیف مشخص است و در حوزه اقتصاد نیز مردم باید بدانند ده‌ها میلیارد دلار در شرایط تحریم ظرفیت‌هایی داریم که اگر تصمیم شجاعانه و عاقلانه گرفته نشود، هر روز از دست می‌دهیم. این فرصت‌های بزرگ به تهدیدات بزرگی تبدیل شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، وی در توضیح تهدیداتی که در بالا از آن نام برد، گفت: ناترازی در ساختار بودجه یکی از تهدیدات است. ما لازم نیست ۹ هزار ردیف بودجه داشته باشیم. ما باید شجاعانه تصمیم بگیریم و مجلس باید پیش قدم شود. دومین تهدید، تحمیل بار اضافی به بانک‌ها است. بانک مرکزی، مجموعه دولت و مجلس باید مانع خلق پول در بانک‌ها به ویژه بانک‌های خصوصی شوند که هر روز کشور را به سمت مشکلات، تورم و گرانی سوق می‌دهند.

رئیس قوه مقننه در ادامه اظهار کرد: از اتخاذ هر تصمیمی در سران قوا، دولت، مجلس و کمیسیون‌های تخصصی مجلس که موجب خلق پول شود باید جلوگیری کرد. در حوزه انفال، اموال مردم تنها در حوزه معادن، فلزات و بحث انرژی به بدترین شکل از بین می‌رود و ما باید جلوی آن را بگیریم. هیچ معنا ندارد که سهم مردم در حوزه صنایع و معادن کمتر از ۵ یا ۶ درصد باشد.

قالیباف افزود: شرکت‌ها نشان می‌دهند که سود دارند اما این منابع در کجا هزینه می‌شود؟ در حقیقت ما وقتی حرف از اقتصاد می زنیم باید بدانیم که وضعیت چگونه است و چه اقداماتی باید انجام دهیم.

وی ادامه داد: پروژه‌های نیمه تمام تهدید دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. مجلس و دولت اگر محکم بایستند در همین برنامه هفتم توسعه نا به سامانی هفتصد، هشتصد هزار میلیاردی که در سال ۱۳۹۵ ارزیابی شده و تا امروز دو یا سه برابر افزایش یافته است را حل خواهد کرد. پروژه‌های نیمه تمام و رها شده ای که ۱۰ تا ۱۵ سال به آن‌ها زمان خورده و بیش از چند ده هزار اموال غیر مولد دولتی باید تعیین تکلیف شود.

لزوم هدایت نقدینگی جهت جلوگیری از مشکلات

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بازآفرینی و ساختار مطمئنی برای تأمین مالی این حرکت‌ها باید انجام دهیم. ما باید نقدینگی را هدایت کنیم در غیر این صورت سودا گران اجازه هدایت نقدینگی را نخواهند داد و نقدینگی به سمت سوداگری حرکت می‌کند که در نتیجه مشکلاتی مانند بورس را رقم خواهد زد. ما باید راهکار اجرای گام به گام برای این مسائل تعریف کنیم.

قالیباف تصریح کرد: ما در بودجه سال ۱۴۰۱ و برنامه هفتم توسعه جز این چند کار را نباید انجام دهیم مطمئن باشید بورس، تورم، قدرت خرید و اشتغال و حل مشکل معیشت در گرو مسائلی است که در بالا به آن‌ها اشاره شد و در یک قدمی ما است. مردم بدانند به همت نمایندگان و اعضای دولت که دلدادگان و خدمتگزاران مردم هستند و همه به امام، راه امام و شهدا باور دارند این اقدامات قابل عملیات است و خدا در تمام سختی‌ها با ما است و مردم در پایان برنامه و در هر سال با افتخار خواهند دید که تحولات تحقق پیدا می‌کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.