بازدید سایت : ۴۷۹۰۱

ترافیک در طرح جامع شهر همدان

معاون معماری و شهرسازی اداره‌کل راه و شهرسازی استان همدان با تأکید بر اینکه طرح جامع شهری با هدف بهبود کیفیت زندگی شهروندان تهیه می‌شود، گفت: قرار نیست تمام مشکلات ترافیک را با یک طرح جامع پاسخ دهیم.

ترافیک در طرح جامع شهر همدان
تین نیوز |

معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی استان همدان با تأکید بر اینکه طرح جامع شهری با هدف بهبود کیفیت زندگی شهروندان تهیه می شود، گفت: قرار نیست تمام مشکلات ترافیک را با یک طرح جامع پاسخ دهیم.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، علی عباسیان  با طرح این سوال که آیا طرح جامع باید به تنهایی تمام مشکلات شهری را حل کند؟ پاسخ داد: در طرح جامع چهار نقشه کاربری اراضی شهر، ضوابط ارتفاعی، شبکه بندی معابر و نقشه های پهنه بندی حریم شهر به عنوان اساس طرح تهیه می شود.

وی با بیان اینکه خوشبختانه تهیه طرح جامع شهر با طرح جامع حمل ونقل و ترافیک شهرداری همزمان شد، تصریح کرد: نتایج مطالعات طرح حمل ونقل و ترافیک در طرح جامع شهر منظور و منطبق شد، هر چند در شرح خدمات طرح های جامع شبکه بندی معابر منظور می شود اما مباحث تخصصی ترافیکی هر شهر باید توسط مشاور ذی صلاح با تخصص ترافیک بررسی شود که خوشبختانه در شهر همدان این امر تحقق یافت.

علل اصلی ترافیک همدان

وی با اشاره به اینکه دلایل وجود ترافیک سنگین با وجود طرح های ترافیکی و جامع شهری در همدان اظهار کرد: تراکم جمعیت پذیری در محلات همدان در سال های گذشته به هم خورده، یعنی سقف تراکم پذیری در برخی محلات را با بلندمرتبه سازی بالا برده ایم و کاربری های نامتجانس(ناهمگن) شهری و جاذب سفر در کنار معابر شریانی و جمع و پخش کننده های اصلی افزایش یافته است.

عباسیان با تأکید بر اینکه در معبرهای شریانی نباید مراکز جاذب سفر ایجاد کرد، یادآور شد: این معابر نقش تخلیه محلات را دارند و به جای اینکه مدارس در محلات ساخته شوند، در این معابر درنظر گرفته می شوند که همین موضوعات باعث به وجود آمدن ترافیک می شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در برخی از معابر که در حال تعریض هستند، مراکز تجاری شکل گرفته است، گفت: ایجاد مراکز جاذب سفر در معابر شریانی یکی از اصلی ترین علل ترافیک شهر همدان هستند.

وی با تأکید بر اینکه بافت تاریخی شهر دقیقاً در مرکز و قلب تپنده شهر واقع شده سپس شهر در پیرامون آن شکل گرفته است، تصریح کرد: از این بابت همدان یک شهر استثنایی بوده که در دنیا بی نظیر است به طوریکه بافت واجد ارزش تاریخی شهر همدان که هنوز هم زنده و فعال است، در رینگ مرکزی قرار دارد و حیات و روح مکان در این قسمت از شهری جاری است.

بافت مرکزی شهر احتیاج به تعریف شبکه حمل ونقل جدیدی دارد

عباسیان افزود: جریان زندگی از ۳۰۰۰ سال پیش تاکنون که ساخت وسازهای جدید صورت گرفته، در بافت مرکزی شهر وجود داشته و حفظ شده این در حالیست که در شهرهایی مانند اصفهان، شیراز و یزد در مجاورت بافت تاریخی، بافت جدید شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه بافت تاریخی در مرکز شهر همدان واقع است، ادامه داد: همین حیات شهری در بافت مرکزی و تاریخی باعث شده تا زنده بماند و بافت تاریخی این منطقه حفظ شود. مراودات اجتماعی و اقتصادی در بافت مرکزی شهر همدان هنوز پویا است و از این بابت این بافت زنده است و باید قدر و ارزش این موضوع را بدانیم.

وی درباره تردد در بافت مرکزی و تاریخی همدان تصریح کرد: بافت مرکزی شهر احتیاج به تعریف شبکه حمل ونقل جدیدی دارد و به طور قطع نمی توان با همان خودرویی که در بافت جدید تردد می شود، در بافت مرکزی شهر تردد داشت.

معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی استان همدان بیان کرد: نمی توان انتظار داشت با همان استانداردی که در بافت جدید با عرض معابر ۴۵ و ۷۵ متری تردد می شود، در بافت مرکزی هم تردد کرد.

عباسیان با اشاره به فعالیت چرخ دستی در بافت مرکزی شهر همدان یادآور شد: در گذشته در بافت بازار قدیمی همدان چرخ چی ها فعالیت داشتند که حمل کالا را انجام می دادند و در واقع یک شبکه حمل ونقلی خاصی داشتند که در حال حاضر از بین رفته اند و باید خودروهای خاص برقی به عرصه وارد شوند.

وی با تأکید بر اینکه قرار نیست تمام مشکلات ترافیک را با یک طرح جامع پاسخ دهیم، اظهار کرد: در طرح جامع شهر همدان رینگ مرکزی شهر به عنوان یک بافت ویژه در نظر گرفته شده است و باید شبکه حمل ونقل ویژه این بافت اجرایی شود.

طرح احیای بافت تاریخی همدان

وی با بیان اینکه اگر قلب تپنده همدان مورد توجه ثبت جهانی قرار گرفته، به علت زنده بودن جریان زندگی در این بافت است، گفت: برای این موضوع باید ارزش قائل شویم و به عنوان یک فرصت استفاده کنیم و باید ملاحظات حمل ونقل ویژه بافت تاریخی در آن صورت بگیرد.

عباسیان با اشاره به طرح احیای بافت تاریخی همدان خاطرنشان کرد: با این طرح به دنبال این هستیم که جریان های شهری برای بافت مرکزی ایجاد کنیم تا جریان زندگی را در ساعات تعطیل به این بافت بکشانیم.

معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی استان همدان با بیان اینکه درنظر گرفتن فرهنگسراها، رستوران های سنتی، تئاتر شهر و ... باعث مراجعه مردم در ساعات تعطیل می شود، افزود: به دنبال افزایش جریان زندگی در بافت تاریخی همدان هستیم.

وی با تأکید بر اینکه اگر می خواهیم این قسمت از شهر همچنان زنده بماند باید جریان شهری به آن کشیده شود، ادامه داد: در طرح جدیدی که در حال تدوین است، محلات مورد توجه ویژه قرار دارد و مرکز محلات را به عنوان یک محور پیاده بهم وصل می کنیم.

عباسیان با بیان اینکه بافت تاریخی همدان در دنیا بی نظیر است، یادآور شد: برای بافت تاریخی باید شبکه حمل ونقل مختص آن طراحی شود و با توجه به چشم اندازهایی که برای این بافت در سطح جهانی وجود دارد، باید نسبت به طراحی این شبکه اقدام شود.

این مقام مسئول با تأکید بر مشارکت همگانی در اجرای سیستم حمل ونقل ویژه رینگ مرکزی و بافت تاریخی، بیان کرد: در روزهای آینده نشستی با شهرداری در این زمینه خواهیم داشت و این موضوع مورد تأکید ماست.

وی با بیان اینکه ایجاد شبکه حمل ونقل بافت مرکزی در دستور کار است، گفت: در طرح جامع، شبکه حمل ونقل بافت تاریخی یک طرح ویژه است و ملاحظات ویژه بافت تاریخی دیده شده است.

عباسیان با بیان اینکه پهنه بلندمرتبه سازی به سمت شهرک بهشتی رفته است، افزود: طی دو سال اخیر بلندمرتبه سازی در بخش های بالایی شهر صورت نگرفته است و در طرح جامع جدید شهرک بهشتی به عنوان پهنه بلندمرتبه سازی دیده شده تا دید و منظر کوه را نبندد و همچنان از بلندمرتبه سازی در این پهنه استقبال می کنیم.

وی درباره ترافیک شهر خاطرنشان کرد: امروزه در دنیا بحث شبکه حمل ونقل TOD مطرح است و تأکید بر شبکه حمل ونقل عمومی و ساماندهی کاربری های شهری است. در TOD شهری موضوع یک کامپلکس در مقیاس های مختلف است که در آن از حمل ونقل عمومی و اتوبوس گرفته تا ماشین برقی، دوچرخه، اسکوتر برقی و محور پیاده مطرح می شود که این موضوع باید در همدان به عنوان یک شهر جهانی با دقت بیشتری مطرح شود.

عباسیان با تأکید بر اینکه هر قسمتی از شهر یک نسخه حمل ونقلی دارد، گفت: شبکه حمل ونقل محلات باید براساس پتانسیل های موجود در مرکز محلات تعریف شود به طوریکه با همان وسایل حمل ونقلی که در بخش های جدید انجام می شود نمی توان در بافت مرکزی و تاریخی نیز تردد داشت.

باید شبکه حمل و نقل TOD را در همدان داشته باشیم

وی با بیان اینکه اگر به دنبال این هستیم که شبکه حمل ونقل روانی داشته باشیم باید شبکه حمل و نقل TOD را در همدان داشته باشیم، اظهار کرد: اگر بخواهیم جریان حیات بافت تاریخی را داشته باشیم و هم بتوانیم مردم را راضی نگهداریم، باید به طور قطع وارد شبکه TOD شویم.

معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی استان همدان درباره راه اندازی تراموا در رینگ دوم شهرهمدان نیز مطرح کرد: این موضوع نیازمند مطالعات بسیار دقیق است که باید در مطالعاتی مبتنی بر شبکه توزیع حمل ونقل همگانی صورت پذیرد.

وی با تأکید بر اینکه با تعریض معابر، مشکل ترافیک حل نمی شود، ادامه داد: هر چه تعریض صورت بگیرد ترافیک نیز بیشتر خواهد شد و به همین علت است که دنیا به سمت شبکه های حمل ونقل عمومی و چندمرحله ای و چندسطحی رفته است.

جهت توسعه همدان در شمال شرق در اراضی دولتی و نهضت ملی است

عباسیان در پاسخ به سوال ایسنا درباره جهت توسعه شهر همدان در طرح جامع گفت: طرح جامع همدان در ۴ دی ماه ۱۴۰۲ در شورای عالی معماری و شهرسازی ایران تصویب شد که در این طرح بحث جامعیت نگری و چشم انداز توسعه دیده شده، در این طرح جهت توسعه همدان به سمت شمال شرقی دیده شده است؛ جایی که اراضی حاصلخیز کمتر و اراضی دولتی بیشتری وجود دارد.

وی با بیان اینکه توسعه شهر همدان در جهت طرح نهضت ملی مسکن و اراضی دولتی بوده تا به اراضی کشاورزی آسیب وارد نشود، درباره موضوع ترافیکی این بخش از شهر اظهار کرد: نیم رینگ شمالی همدان از پروژه مسکن ملی می گذرد و برنامه برای توسعه آینده شهر همدان پیرامون همین نیم رینگ شمالی بوده که توسط کارشناسان مدلسازی شده است.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه براساس مدلسازی های صورت گرفته در طرح ترافیکی، نیم رینگ شمالی حدود ۳۵ درصد از بارترافیکی شهر همدان را کاهش می دهد، یادآور شد: در طرح توسعه شهر همدان با یک عملکرد چندسطحی در هر کدام از رینگ های موجود خدمات پشتوانه ای سکونت دیده شده تا نیازی نباشد حتماً به مرکز شهر مراجعه شود.

وی با اشاره به کنارگذر شرقی همدان، اظهار کرد: بالادست کوی پرواز کنارگذر شرقی عبور می کند و در بارترافیکی آینده شهر همدان تأثیر خواهد داشت و ترافیکی که گه گاهی در ورودی جاده تهران می بینیم در سال های آینده نخواهیم داشت.

عباسیان با بیان اینکه شهر جدید اکباتانا هم که ۸۰۰ هکتار آن تملک شده و در پنج کیلومتری شهرک پرواز قرار دارد، به عنوان یک پتانسیل است، گفت: شهر اکباتانا با قرار گرفتن در نزدیکی کنارگذر شرقی، فرودگاه و راه آهن از موقعیت استثنائی برخوردار است به طوریکه در کمتر از پنج دقیقه از کوی پرواز به شهر جدید اکباتانا خواهیم رسید. طرح جامع و تفصیلی این شهر به عنوان یک شهر مدرن و هوشمند تهیه شده است.

قرار نیست تمام بارترافیکی کوی پرواز از جاده تهران وارد همدان شود

وی تأکید کرد: قرار نیست تمام بارترافیکی کوی پرواز از جاده تهران وارد همدان شود بلکه در طرح جامع یک نیم رینگ سومی در این قسمت دیده شده و جاده رباط شورین چهاربانده خواهد شد و به رینگ دوم شهر متصل می شود پس طبق پیش بینی هایی که صورت گرفته اتصال به جاده تهران نیست، شاید یکی از خروجی ها جاده تهران باشد اما بیشترین بارترافیکی در نیم رینگ شمالی و جاده رباط شورین خواهد بود.

معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی استان همدان با تأکید بر اینکه مسیر تردد کوی پرواز جاده تهران نیست بلکه این مسیر یک مسیر پدافندی خواهد بود، افزود: خروجی اصلی کوی پرواز نیم رینگ شمالی و بعد اتصال به رینگ دوم است که تقاطع های این مسیر لزوماً عمودی نیست، شاید تقاطع های غیرهمسطح باشد که در حال بررسی است اما نکته حائز اهمیت این است که همه این موضوعات بارگذاری روی رینگ دوم را حساس تر می کند.

وی با بیان اینکه مطالعات طرح جامع ترافیک تأکید دارد رینگ دوم حتماً باید ۷۵ متری باشد، تصریح کرد: کاربری های اطراف معبر ۷۵ متری نیز برای ما بسیار مهم است و نباید کاربری هایی مثل مدرسه و تجاری در این معابر ساخته شوند.

الحاق ۲۰۰ هکتار به شهر همدان

عباسیان با اشاره به اینکه توسعه همدان در شمال شرق در اراضی دولتی و نهضت ملی است، تأکید کرد: این نیم رینگ با توجه به اینکه در اراضی دولتی قرار دارد، قابلیت اجرایی بالایی خواهد داشت به طوریکه پیش بینی می شود در سال های آینده نیم رینگ شمالی اجرایی شود.

این مقام مسئول درباره الحاق اراضی به شهر همدان افزود: ۲۰۰ هکتار از اراضی دولتی در قسمت شمال شرقی به شهر همدان الحاق خواهد شد که اراضی غیرحاصلخیز است. این ۲۰۰ هکتار یک پهنه با درنظر گرفتن کاربری های مورد نیاز پشتوانه سکونت است و شاید بیشتر هم شود چراکه دولت در حال توافق است.

وی با تأکید بر اینکه به هیچ عنوان اراضی مرغوب همدان با هدف ساخت مسکن به شهر الحاق نخواهد شد و حتی کوی پرواز در اراضی پشت باغ میوه که خاک مرغوب کشاورزی ندارد، احداث شده است، یادآور شد: تأکید شورای عالی معماری و شهرسازی حفظ اراضی کشاورزی و باغات است و بر همین اساس هم توسعه همدان را در شمال شرقی دیده شده است.

معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی استان همدان با تأکید بر اینکه ما هم معتقدیم باید از خُرد شدن اراضی کشاورزی و باغات جلوگیری و باغات و درختان حفظ شود، تصریح کرد: یکی از راه های حفظ اراضی کشاورزی و باغات رفتن به سمت بلندمرتبه سازی است، با سطح اشغال محدود حداکثر ۳۰ تا ۴۰ درصد با درنظر گرفتن فضاهای مشاعات بیشتر در مجتمع هاست.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.