بازدید سایت : ۳۸۶۹۰

◄ سرمایه‌ گذاری در گردشگری محدود به ساخت هتل نیست/لزوم توسعه زیرساخت‌ های حمل‌ ونقل

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با معرفی جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی ایران، سرمایه گذاری در گردشگری را نه تنها اقتصادی بلکه راهبردی دانست و گفت: ایران آماده تعامل و همکاری بلندمدت با سرمایه گذاران منطقه ای و بین المللی است.

سرمایه‌ گذاری در گردشگری محدود به ساخت هتل نیست/لزوم توسعه زیرساخت‌ های حمل‌ ونقل
تین نیوز |

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با معرفی جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی ایران، سرمایه گذاری در گردشگری را نه تنها اقتصادی بلکه راهبردی دانست و گفت: ایران آماده تعامل و همکاری بلندمدت با سرمایه گذاران منطقه ای و بین المللی است.

به گزارش تین نیوز از روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، سیدرضا صالحی امیری ، در «میزگرد بین المللی بلندپایه گردشگری» که در چارچوب کنگره سرمایه گذاری سالانه امارات برگزار شد، با تبیین جایگاه و ظرفیت های ایران در صنعت گردشگری جهانی، خواستار بازتعریف الگوی سرمایه گذاری در این صنعت با رویکردی هوشمند، تمدن محور و آینده نگر شد.

وی با اشاره به سهم روزافزون گردشگری در تولید ناخالص داخلی کشورها و نقش آن در ایجاد اشتغال، توسعه مناطق کمتربرخوردار و بهبود تصویر بین المللی کشورها، اظهار داشت: ایران نه فقط به عنوان سرزمینی با ذخایر تاریخی و فرهنگی کهن، بلکه به عنوان کشوری با سیاست راهبردی توسعه گردشگری در افق چشم انداز، می تواند یکی از بازیگران اصلی در آینده صنعت گردشگری جهان باشد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: ایران با ۲۸ اثر ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو، هزاران جاذبه تاریخی و طبیعی ثبت شده ملی و ظرفیت بی بدیل گردشگری مذهبی، سلامت، طبیعی، فرهنگی و عشایری، یکی از غنی ترین کشورهای جهان از منظر تنوع ظرفیت هاست. این ویژگی ها، سرمایه گذاری در حوزه گردشگری ایران را نه تنها سودآور بلکه استراتژیک و آینده محور می سازد.

صالحی امیری با اشاره به اینکه آینده گردشگری جهان، ترکیبی از فناوری، هویت و سرمایه گذاری هوشمند خواهد بود، تصریح کرد: امروزه سرمایه گذار موفق کسی است که تنها به بازگشت مالی توجه ندارد، بلکه ابعاد فرهنگی، محیط زیستی، اجتماعی و تمدنی پروژه ها را نیز در نظر می گیرد. ما در جمهوری اسلامی ایران دنبال چنین نگاهی هستیم؛ نگاهی که گردشگری را نه صرفاً صنعت، بلکه ابزاری برای گفت وگوی تمدن ها، صلح پایدار و ارتقای جایگاه بین المللی ایران بداند.

وی گفت: سرمایه گذاری در صنعت گردشگری ایران، صرفاً محدود به ساخت هتل یا تأسیسات اقامتی نیست. ایران آماده است تا میزبان سرمایه گذاران داخلی و خارجی در حوزه هایی همچون توسعه زیرساخت های حمل ونقل گردشگری، پروژه های نوآورانه گردشگری دیجیتال، گردشگری سلامت، احیای مسیرهای تاریخی و کاروان سراها، گردشگری روستایی و بوم گردی، آموزش منابع انسانی و برگزاری رویدادهای بین المللی فرهنگی و گردشگری باشد.

وزیر میراث فرهنگی، با تأکید بر نقش سیاست های دولت چهاردهم در تسهیل سرمایه گذاری خارجی، گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران، با هموارسازی فرآیندهای اخذ مجوز، ارائه مشوق های مالیاتی، تسهیل واگذاری زمین در مناطق هدف و تقویت امنیت سرمایه گذاری، بستری امن، شفاف و رقابت پذیر برای سرمایه گذاران فراهم ساخته است. آماده ایم مدل های نوین مشارکت عمومی-خصوصی را در پروژه های گردشگری اجرا کنیم و تجربیات موفق کشورهای منطقه و جهان را نیز در این زمینه به کار بگیریم.

او تأکید کرد: سند تحول دولت چهاردهم، گردشگری را یکی از پیشران های اصلی توسعه متوازن کشور تعریف کرده است. در این راستا، ما توسعه متوازن مقاصد گردشگری، تمرکز بر مناطق کمتر برخوردار، توجه به شاخص های پایداری، و بهره گیری از فناوری های نوین را در دستور کار داریم.

صالحی امیری با یادآوری اینکه ایران قربانی روایت سازی های نادرست و تصویرسازی های مغرضانه از سوی رسانه های غربی بوده، اظهار داشت: ما از طریق دیپلماسی فرهنگی و گردشگری تلاش می کنیم تصویر واقعی ایران را که سرزمین صلح، فرهنگ، تمدن، تنوع و کرامت انسانی است، به جهانیان معرفی کنیم. امروز روایت های مخرب ایران هراسانه باید جای خود را به گفت وگوی مستقیم ملت ها از طریق سفر و تجربه فرهنگی دهد. ما معتقدیم گردشگر، سفیر صلح است.

وی با اشاره به رشد فزاینده گردشگران ورودی به ایران در سال ۲۰۲۳ و ابتدای سال ۲۰۲۴، خاطرنشان کرد: با وجود تحریم ها، رشد ۴۰ درصدی گردشگری ورودی به کشور گویای آن است که حقیقت ایران، برای جهانیان جذاب و الهام بخش است. ما این مسیر را با قدرت، برنامه و همکاری های منطقه ای ادامه خواهیم داد.

وزیر میراث فرهنگی در پایان از تمام سرمایه گذاران منطقه ای و بین المللی دعوت کرد در پروژه های بزرگ گردشگری ایران مشارکت فعال داشته باشند و افزود: ایرانِ امروز، با برخورداری از پیشینه تاریخی تمدنی، موقعیت ژئوپلیتیک ممتاز، تنوع اقلیمی کم نظیر و جامعه ای فرهنگی و مهمان نواز، آماده تعامل و همکاری بلندمدت با سرمایه گذاران علاقه مند به توسعه صلح محور صنعت گردشگری است.

در پایان این نشست، سیدرضا صالحی امیری با شماری از فعالان اقتصادی، سرمایه گذاران حوزه گردشگری و مدیران شرکت های بین المللی حاضر در نمایشگاه دیدار و گفت وگو کرد.

ایران آماده همکاری با سرمایه‌گذاران بین‌المللی است/ گردشگری، پل گفت‌وگوی تمدن‌ها

گفت وگوی فرهنگی، نیاز امروز جهان اسلام است

افزون بر این، سیدرضا صالحی امیری، در سفر به امارات، نشستی دوجانبه با شیخ سالم بن خالد قاسمی، وزیر فرهنگ امارات متحده عربی برگزار شد.

وزیر میراث فرهنگی در این نشست با اشاره به اشتراکات ریشه دار تمدنی، تاریخی و فرهنگی ایران و امارات، دیپلماسی فرهنگی را بستر اصلی تعمیق روابط ملت ها خواند و بر ضرورت فعال سازی این ظرفیت در قالب برنامه هایی نظیر «شب های فرهنگی»، «نشست نخبگان» و «نمایشگاه های صنایع دستی» تأکید کرد.

وی افزود: روابط فرهنگی، نه تنها به تقویت فهم متقابل و هم افزایی تمدنی منجر می شود، بلکه مسیر ارتباطات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را نیز هموار می سازد.

وزیر فرهنگ امارات نیز با استقبال از پیشنهادهای مطرح شده، آمادگی کشورش را برای گسترش همکاری های فرهنگی و اجرای برنامه های مشترک با محوریت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد و گفت: امارات، اشتراکات فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران را سرمایه ای ارزشمند می داند و از توسعه همکاری ها در این مسیر حمایت می کند.

این دیدار، مقدمه ای بر شکل گیری افق های نوین در روابط فرهنگی میان ایران و امارات ارزیابی می شود؛ افق هایی که می تواند نقش مؤثری در صیانت از میراث مشترک، همگرایی منطقه ای و ترویج گفت وگوی بینافرهنگی ایفا کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • جاوید تقی زاده پاسخ

    طبق تحقیق منتشره در منابع خارجی، ایران دارای رتبه بالای جذابیت گردشگری است. این جذابیت نه فقط بدلیل آثار تاریخی، مناظر طبیعی و... بلکه بعلت کاهش ارزش پول ملی در مقابل ارز خارجی است.
    بعبارتی برای گردشگر خارجی، «ایران کشور ارزان و خوبیست».
    پس چرا استقبال از این فرصت، زیاد نیست؟
    در همان گزارش، «پایین بودن رتبه ایمنی و مدیریت حوادث» بعنوان عامل بازدارنده و یک هشدار به گردشگران ذکر شده است.
    متاسفانه در مراجع تصمیم گیری و سیاست گذاری توسعه گردشگری، به این وجه توجه جدی نمی شود یا شاید دانش آن وجود ندارد.