بازدید سایت : ۵۲۷۶۷

واکنش کوتاه مدت بورس به نرخ سود بانکی

واکنش کوتاه مدت بورس به نرخ سود بانکی
|

تین نیوز | بالاخره کاهش نرخ سود بانکی در دستور کار قرار گرفت و طبق گفته مسوولان بانکی قرار است از 15 اردیبهشت ماه به اجرا گذاشته شود. تغییرات بازارهای رقیب بورس همواره مد نظر تحلیلگران و فعالان بنیادین بازار سرمایه بوده است چون هر‌گونه تغییر بنیادین و ساختاری در بازار پول، بازار ارز و سکه می‌تواند بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار دهد.

محسن عباسی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری ابن سینا مدبر (اماکو)، با بیان مطلب فوق درباره اینکه کاهش 2 درصدی نرخ سود بانکی چه تاثیری بر بازار سرمایه می‌تواند داشته باشد، گفت: اولین تاثیر این کاهش بر P/E بازار خواهد بود، قطعا فضا برای رشد P/E بازار با این کاهش نرخ سود مهیا خواهد بود اما مهم‌تر از این کاهش، نگاه‌ها به آینده این نرخ است، در صورتیکه افق آینده نرخ سود بانکی کاهشی دیده شود، می‌تواند باز هم منجر به افزایش P/E بازار شود. اما هنوز عوامل تعدیل‌کننده دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند بر این پروسه تاثیر‌گذار باشند.

وی افزود: مهم‌ترین عامل‌، بازار غیر‌متشکل پولی و رقابت پنهان بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری در جذب سپرده است. در صورتی که کاهش نرخ سود همراه با نظارت بیشتر بانک مرکزی همراه باشد دست بانک‌ها برای رقابت بیشتر در اعلام نرخ سود بسته می‌شود‌ بنابراین جدای از اینکه، این تصمیم، تصمیم مناسبی تلقی می‌شود باید به چگونگی شکل اجرای آن نیز توجه ویژه کرد.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: نکته مهم دیگر که در وضعیت فعلی می‌تواند بر بازار تاثیر‌گذار باشد و همچنان نیز در کانون توجه قرار دارد، مذاکرات هسته‌ای است، به نظر می‌رسد بخش کمی از سپرده‌ها قبل از توافق نهایی ایران و 1+5 از بانک‌ها خارج شود و با وجود کاهش دو درصدی نرخ سود، ممکن است نقدینگی زیادی (‌حداقل تا پایان مذاکرات‌) از بانک‌ها به سمت بازار سرمایه سرریز نشود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حجم کل سپرده‌ها حدود 800 هزار میلیارد تومان است، گفت: خروج 5 درصد از این میزان نقدینگی و جذب آن توسط بازار سرمایه می‌تواند تاثیر شگرفی بر حجم معاملات داشته باشد اما همان‌طورکه عنوان شد به نظر می‌رسد، فعلا بازار پول محتاطانه رفتار کند و واکنش خود را منوط به متن توافقنامه نهایی مذاکرات هسته‌ای کند.

مدیرعامل اماکو در ادامه خاطر‌نشان کرد: احتمال واکنش کوتاه مدت بازار سرمایه به کاهش نرخ سود بانکی وجود دارد و به نظر می‌رسد با توجه به تقویت پایه‌های بنیادین بازار سرمایه (‌در مقایسه با بازارهای رقیب) دیگر هیچ بهانه‌ای برای کاهش بیشتر قیمت‌ها وجود نداشته باشد.

عباسی با بیان اینکه اگر چه که در یک‌سال اخیر بازار صرفا بر موج‌های هیجانی کوتاه‌مدت حرکت کرده است و بعد از واکنش کوتاه مدت به هر خبری منتظر خبر مثبت یا منفی دیگری است تا در کوتاه مدت شدید ترین واکنش‌ها را نسبت به آن نشان دهد، اظهار داشت: شنیده‌ها حاکی از این است که در آینده نیز روند نرخ سود بانکی کاهشی خواهد بود، این امر فی‌النفسه مناسب است اما اعلام آن در این مرحله بدون ذکر جزییات می‌تواند تعادل بازارها را به هم بریزد.

وی در این‌باره افزود: افق کاهشی نرخ سود در آینده به معنای کاهش نرخ بهره و تسهیلات بانکی در آینده نیز هست و این سیگنال را به بازار ارایه می‌کند که دریافت وام در آینده ارزان‌تر خواهد بود‌ بنابراین تولید‌کننده ترجیح می‌دهد فعلا با نرخ بهره گرانتر اقدام به تولید نکند و منتظر تسهیلات ارزان‌تر در آینده بماند البته مشروط به اینکه سایر موانع تولید نیز برداشته شده باشد. عباسی در خصوص آسیب‌شناسی شرایط فعلی تصریح کرد: بهتر است سیاست‌های متولیان بازار پول در خصوص سپرده بانکی کمی شفاف‌تر و با جزییات بیشتری برای اهالی بازار تشریح شود تا امکان ترسیم دیدگاه بلند‌مدت با توجه به اتفاقات پیش رو برای اهالی بازار مهیا باشد. بازار پول بسیار بسیار بزرگ‌تر از بازار سرمایه است و واکنش فعالان آن مانند واکنش فعالان بازار سرمایه نیست.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.