بازدید سایت : ۸۴۵۰۳

تقویت ترانزیت، نیازمند تعریف یک نظام لجستیکی دقیق است

رئیس کمیسیون حمل ونقل اتاق ایران معتقد است برای تقویت مسیرهای ترانزیتی کشور باید نظام حمل ونقل را تعریف کرده و سطح هماهنگی ها را در این حوزه افزایش دهیم.

تقویت ترانزیت، نیازمند تعریف یک نظام لجستیکی دقیق است
تین نیوز |

رئیس کمیسیون حمل ونقل اتاق ایران معتقد است برای تقویت مسیرهای ترانزیتی کشور باید نظام حمل ونقل را تعریف کرده و سطح هماهنگی ها را در این حوزه افزایش دهیم.

به گزارش تین نیوز به نقل از اتاق ایران آنلاین، ایجاد قطب حمل و نقل برای صادرات غلات روسیه در ایران، موضوعی است که در مذاکرات بین دو کشور مورد تاکید قرار گرفته است. تقویت کریدور شمال- جنوب در ایران و جایگزین شدن آن به جای مسیر کانال سوئز- دریای سیاه برای حمل کالا، برنامه ای است که سال ها از سوی دولتمردان ایرانی دنبال می شود و هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده است.

حال بر اساس همین سیاست و طبق مذاکرات بین ایران و روسیه قرار شده تا قطب حمل و نقل برای صادرات غلات روسیه در ایران شکل بگیرد. متناسب با این تصمیم، باید دید ظرفیت های لجستیکی ایران چنین اجازه ای را می دهد تا بتوان از ایران به عنوان مسیر ترانزیتی برای غلات روسیه استفاده کرد؟ آیا کریدور شمال – جنوب می تواند از نظر هزینه و زمان، توجیه اقتصادی داشته باشد و جایگزین مسیرهای موجود شود؟

علی حسینی، رئیس کمیسیون حمل ونقل اتاق ایران در پاسخ به این سئوالات و ابهاماتی که درباره شرایط حاکم بر نظام حمل ونقل کشور حاکم است، گفت: برای حمل غلات، استفاده از مسیر دریایی و کشتی، اقتصادی تر است. از طرفی بیشترین سهم کشتیرانی در دریای خزر به سایر کشورها اختصاص دارد و ایران به دلیل محدودیت های ناشی از تحریم نتوانسته در این بخش چندان موفق باشد.

به باور این فعال اقتصادی آنچه برای تبدیل شدن به کانون حمل غلات روسیه در ایران نیاز است، وجود یک نظام لجستیک قوی و هماهنگ بوده که متاسفانه چنین نظمی در حال حاضر وجود ندارد. از طرفی تناژ کشتی های ایرانی در دریای خزر نسبت به کشتی هایی که در بندر امام خمینی و بندرعباس در رفت وآمد هستند، کمتر است و اگر قرار باشد بار غلات روسیه از مسیر ایران منتقل شود باید ۷ تا ۸ کشتی از شمال بار خود را به بنادر جنوبی برسانند تا یک کشتی در جنوب بارگیری کرده و به سمت مقصد حرکت کند. این موضوع به هماهنگی دقیقی نیاز دارد.

نکته دیگری که از نگاه رئیس کمیسیون حمل ونقل اتاق ایران مورد توجه قرار گرفت، سیستم حمل زمینی در ایران است که ۹۰ درصد آن خودمالک بوده و موجب اختلال در نظم لازم و بالا رفتن هزینه های حمل می شود. آنچه در ترانزیت اهمیت ویژه ای دارد، زمان و هزینه است که در بخش هزینه به دلیل خودمالکی بخش بیشتر سیستم لجستیک کشور، قدرت رقابت با سایر مسیرهای ترانزیتی را از دست می دهیم.

به اعتقاد او از نظر زمان به دلیل شرایط به نسبت خوبی که در بنادر به ویژه بنادر جنوبی حاکم است، مشکل خاصی در ترخیص و بارگیری کالا نداریم.

حسینی ایجاد سیستم حمل ونقل هماهنگ و دقیق را لازمه توسعه مسیرهای ترانزیتی کشور دانست.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.