بازدید سایت : ۳۸۲۵۷

افزایش تقاضای افغانستان برای ترانزیت از مسیر ایران

به گفته رئیس هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان سفر روز گذشته هیات افغانستانی به ایران، یک ماه پس از سفری که هیاتی 80 نفره از مسئولان دولتی و فعالان اقتصادی ایران به افغانستان داشتند می تواند مسیرهای تجارت بین دو کشور را توسعه دهد. با این حال کشورهای چین، ترکیه و پاکستان نیز در تلاش برای تقویت حضور در صحنه جدید اقتصادی افغانستان هستند.

افزایش تقاضای افغانستان برای ترانزیت از مسیر ایران
تین نیوز |

به گفته رئیس هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان سفر روز گذشته هیات افغانستانی به ایران، یک ماه پس از سفری که هیاتی 80 نفره از مسئولان دولتی و فعالان اقتصادی ایران به افغانستان داشتند می تواند مسیرهای تجارت بین دو کشور را توسعه دهد. با این حال کشورهای چین، ترکیه و پاکستان نیز در تلاش برای تقویت حضور در صحنه جدید اقتصادی افغانستان هستند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا روز گذشته هیات اقتصادی 30 نفره ای از افغانستان به سرپرستی ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی نخست وزیر حکومت طالبان به ایران آمدند.

محمود سیادت، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان، درباره ثمراتی که این سفر می تواند برای اقتصاد ایران داشته باشد، گفت: این هیات به دعوت طرف ایرانی در کشور حضور پیدا کرده است و ملا عبدالغنی برادر آخوند که در راس این هیات به ایران می آید معاون اقتصادی هیات وزیران افغانستان و رئیس اداره نُرم اقتصاد افغانستان نیز هست و تصمیم گیر نهایی در حوزه اقتصاد افغانستان به شمار می آید. وزاری تجارت و صنعت افغانستان، وزیر حمل و نقل و هوانوردی افغانستان و وزیر مالیه افغانستان که گمرکات را هم زیر نظر دارد از دیگر حاضران در هیات هستند.  

وی افزود: با تغییراتی که در دو سال گذشته در افغانستان رخ داده و رویکرد اقتصادی که حاکمان افغانستان پیش گرفتند فرصت های جدیدی در اقتصاد افغانستان ایجاد شده و در پی این تغییرات امکان برداشت ذخایر معدنی افغانستان، کشاورزی و توسعه زیرساخت ها در این کشور فراهم آمده است.

سیادت ادامه داد: از ابتدای استقرار طالبان در کابل میان حاکمان طالبان و مسئولان جمهوری اسلامی ایران مذاکراتی صورت گرفته است، اهمیت این سفر نیز از آنجاست که می تواند بستر سرمایه گذاری ایرانی ها را در صنایع، معادن و کشاورزی افغانستان فراهم آورد.

به گفته این عضو اتاق بازرگانی ارزش ذخایر معدنی افغانستان دست کم 1000 میلیارد دلار برآورد شده و انواع گوناگون ذخایر معدنی در خاک این کشور نهفته است، ذخایری که شامل لیتیوم، سنگ های قیمتی، سنگ آهن، سرب و روی و... می شود.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان همچنین گفت: در چند ماه گذشته چهار فاز از معدن غوریان افغانستان در نزدیکی مرز ایران واگذار شد و در مناقصه برنده دو فاز از این پروژه ایرانی ها بودند که بهره برداری از یک فاز در هفته جاری آغاز می شود.

سیادت در پاسخ به این پرسش که همجواری ایران و افغانستان، اشتراک زبانی و فرهنگی، بستر تاریخی مشترک و مرز طولانی بین دو کشور می تواند امتیازاتی منحصر به فردی برای ایران در مبادلات اقتصادی نسبت به دیگر کشورها باشد؟ گفت: اینها هر چند شروط لازم برای توسعه همکاری است اما شروط کافی به شمار نمی آید، شرط کافی این است که با توجه به تغییر شرایط اقتصادی در افغانستان حضور ایرانی در صحنه اقتصادی این کشور تقویت شود.

وی اضافه کرد: تاکنون ناامنی اصلی ترین مانع همکاری اقتصادی با افغانستان بوده با این حال استقرار طالبان امنیت مطلوبی را در این کشور ایجاد کرده و بازیگران جدیدی مانند چین، ترکیه، پاکستان سعی دارند حضور خود را در صحنه اقتصادی افغانستان پررنگ کنند.

نایب رئیس اتاق مشهد در تاکید بر فضای امن برای سرمایه گذاری در افغانستان گفت: یک ماه پیش هیاتی 80 نفره از مسئولان دولتی و سرمایه گذاران بخش خصوصی به کابل سفر داشتند، شواهد و قرائن در این سفر حاکی از برقراری امنیت در افغانستان بود.

سیادت همچنین به فرصت هایی که برای ایران در ترانزیت کالاهای افغانستان وجود دارد اشاره و اظهار کرد: افغانستان محصور در خشکی است و دسترسی آن به آب های آزاد از دو مسیر ایران و پاکستان صورت می گیرد.

وی افزود: با توجه به مشکلاتی که اخیرا میان افغانستان و پاکستان ایجاد و ترانزیت کالاهای افغانستانی از مسیر پاکستان تقریبا متوقف شده است، تقاضای افغانستان برای ترانزیت از مسیر ایران افزایش پیدا کرده است، با  این حال فرآیندها در مرزهای ورودی و بیشتر از آن در مرزهای خروجی کالا از ایران به افغانستان کند است و این می تواند از جذابیت مسیر ترانزیت برای تاجران افغانستانی بکاهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس

    بهترین فرمول این است که ما از معادن افغانستان به شکل رایگان بهره ببریم در مقابل به این کشور خدمات فنی مهندسی برای ساخت زیرساخت بدهیم به الویت غرب این کشور شامل ساخت پایانه های مرزی ، بزرگراه ها ، شبکه های برق و مخابرات و آب و ... و ایضا ساخت ریل و آزادراه هرات مزارشریف کاشمر چین ، اگر به این فرمول برسیم همزمان ۴ هدف بزرگ را تیک زدیم اولا از معادن افغانستان بهره بردیم دوما برای هزاران افغانستانی ، شغل و درآمدپایدار ایجاد کردیم که مهاجرت معکوس شکل بگیرد سوما غرب افغانستان را آباد کردیم که ثبات در این مناطق و نشستن و برگشتن مهاجران افغانستانی عموما شیعه در ایران به پشت جدار مرزی ما به افزایش امنیت در شرق ایران ختم خواهد شد چهارما راه زمینی به سمت چین را باز کردیم .
    اگر کسی به تعداد مهاجران افغانستانی در ایران نقد دارد برود دنبال چنین فرمول هایی که محترمانه و برادرانه هم باشد و برد برد هم باشد منافع ما را هم در ابعاد مختلف تیک بزند ما اینجوریاش نیستیم که یک ملت اونم ملتی که در ادامه مردم خود ما هستند را اخراج کنیم و یا خدای نکرده بی احترامی داشته باشیم یا می رویم دنبال آبادی افغانستان تا منافع خودمان هم تیک بخورد یا به همین وضعیت ادامه می دیم .