◄ تهدید جانی رانندگان ترانزیت در مرز باشماق/ جولان قاچاقچیان سوخت در کنار بی تفاوتی مسئولان
شماری از رانندگان ترانزیت که فعالیت آنان در مرز باشماق است از شرایط ترسناک و وجود مافیای قاچاق بنزین در این مرز خبر داده اند که جان و مال آنان را در معرض خطر قرار داده اند.
شماری از رانندگان ترانزیت که فعالیت آنان در مرز باشماق است از شرایط ترسناک و وجود مافیای قاچاق بنزین در این مرز خبر داده اند که جان و مال آنان را در معرض خطر قرار داده اند اما با این وجود هیچ گونه تمهیداتی برای تامین امنیت و ایمنی این رانندگان انجام نمی شود.
به گزارش تین نیوز، یکی از رانندگان ترانزیت در تماس با خیرنگار ما از وضعیت اسفناک مرز باشماق از نظر امنیت، ایمنی، بهداشت و امکانات رفاهی خبر داد و گفت: چندین سال است که رانندگان ترانزیت درگیر مشکلاتی هستند که زندگی روزمره آنان را به نحو خطرناکی به چالش کشیده است.
وی تاکید کرد: یکی از مهمترین مشکلات رانندگان ترانزیت در مرز باشماق، قاچاق بنزین توسط افراد سودجوست که بدون واهمه و در مقابل دوربین گمرک و مرزبانی با جاسازی سوخت زیر وسیله نقلیه رانندگان که با آن کسب درآمد و معیشت خانواده خود را تامین می کنند، جان آنان را به خطر می اندازند.
این راننده در گفت و گو با خبرنگار تین نیوز ترانزیت تاکید کرد: بارها درگیری هایی بین رانندگان کامیون و قاچاقچیان رخ داده و رانندگان تلاش کرده اند از این کار جلوگیری کنند اما متاسفانه نه خود رانندگان کامیون و نه ارگان و نهادهای مسئول نتوانسته اند دست این سودجویان را که به عنوان قاچاق زندگی تک تک رانندگان را به خطر می اندازند، از این کار کوتاه کنند.
وی ادامه داد: به دلیل جاسازی سوخت قاچاق در ناوگان ترانزیت، هر وسیله نقلیه ای که از مرز عبور می کند از دبه های بنزینی پر شده است که هرکدام حکم یک بمب را دارد و می تواند هر لحظه همچون حوادث اخیر منفجر و یا دچار آتش سوزی شده و ضرر مالی و جانی به ناوگان و رانندگان وارد آورد.
وی با انتقاد از نبود امنیت جانی( به دلیل وجود قاچاچیان سوخت) در تیرپارک ها و محوطه های ترانزیت و ترانشیپ مرزی تا لحظه خروج از درهای گمرک و هنگ مرزی ایران، گفت: در کنار این مشکل بزرگ و خطرناک، بی تفاوتی مسئولان نسبت به نظم و حق تقدم تردد در این محوطه ها و معضلاتی همچون نبود سرویس بهداشتی و دیگر امکانات رفاهی و بهداشتی از دیگر مشکلات مرز باشماق است که موجب شده حتی مسافران و توریست ها از این شرایط گله مند باشند.
این راننده ترانزیت خاطرمشان کرد: مشکلات ذکر شده در حالی در مرز باشماق وجود دارد که هزینه های گزافی از رانندگان وسایل نقلیه حمل و نقل بین المللی و ترانزیت به عناوین مختلف اخذ می شود که معلوم نیست چگونه و کجا هزینه می شود که در رفع مشکلات رفاهی و بهداشتی مرز باشماق مورد استفاده قرار نمی گیرد.
وی در ادامه گفت و گو با خبرنگار ما بابیان این که هیچ ارگان و سازمانی نسبت به این وضعیت واکنشی نشان نمی دهد و مرز باشماق به همین روال در حال فعالیت است، اظهار کرد: هنوز پس از سال ها مرز بین المللی باشماق که مهمترین شاهراه واردات و صادرات ترانزیتی ایران پس از مرز پرویز خان شناخته می شود از وجود جاده های خاکی و سنگی فرسوده و چاله و گودال هایی رنج می برد که گاهی عمق شان به نیم متر می رسد و هرکدام از آنها می تواند ضررهای میلیونی به ناوگان وارد و عبور و مرور را سخت کرده و موجبات دلزدگی رانندگان ترانزیت را فراهم آورند.