بازدید سایت : ۳۷۷۶۰

◄ تغییر سرنوشت کریدور زنگزور با توافق ترامپ و پوتین/ سیاست ایران در قبال تغییرات احتمالی در وضعیت کریدورهای ترانزیتی چیست؟

یک کارشناس حوزه ترانزیت مذاکرات ترامپ و پوتین و احتمال افزایش سطح روابط آمریکا و روسیه را عاملی برای تغییر شرایط کریدور زنگه زور دانست و بر لزوم هوشیاری مسئولان و سیاست خارجی ایران در اخذ رویکردهای مناسب تاکید کرد.

تغییر سرنوشت کریدور زنگزور با توافق ترامپ و پوتین/ سیاست ایران در قبال تغییرات احتمالی در وضعیت کریدورهای ترانزیتی چیست؟
تین نیوز |

یک کارشناس حوزه ترانزیت مذاکرات ترامپ و پوتین و احتمال افزایش سطح روابط آمریکا و روسیه را عاملی برای تغییر شرایط کریدور زنگه زور دانست و بر لزوم هوشیاری مسئولان و سیاست خارجی ایران در اخذ رویکردهای مناسب تاکید کرد.

به گزارش تین نیوز، پرویز باورصاد در گفت و گو با خبرنگار ما عنوان کرد: با توجه به شرایط جدید جهانی و رابطه آمریکا و روسیه به نظر می رسد سیاست ها در مورد کریدور زنگزور با تغییراتی مواجه شده است.

وی با بیان این که این تغییرات مبتنی بر سطح روابط آمریکا و روسیه خواهد بود، گفت: مسایلی که در کریدور زنگزور به وجود آمده بود به دلیل دخالت های آمریکا از طریق کشور ترکیه بود که با توافق ترامپ و پوتین دچار تغییراتی می شود.

باورصاد با تاکید بر این که توافق ترامپ و پوتین موضوع ساده ای نیست و ایران باید پیش بینی های لازم را در مورد اخذ سیاست درست داشته باشد، افزود: در این زمینه سوالاتی وجود دارد از جمله آن که دلیل توافق آمریکا و روسیه چیست؟ توافق کوتاه مدت است و پس از پایان دوره ترامپ منتفی می شود و یا دراز مدت است و پس از روی کار آمدن حزب دموکرات هم ادامه خواهد داشت؟

وی تاکید کرد: روسیه کشور بزرگی از نظر وسعت، منابع، تخصص و تکنولوژی است و آمریکا هم از نظر اقتصادی، نظامی، سیاسی، اجتماعی، تکنولوژی و رسانه و ...ابر قدرت است. در عین حال روسیه دارای منابع کانی و غیرکانی بسیار عظیمی است و امریکا چشمش به دنبال این منابع است. از طرف دیگر روسیه هم با تنگناهایی مواجه است که نمی تواند بدون کمک آمریکا آنها را برطرف کند.

باورصاد با تاکید بر این که این نیازها منجر به توافق ترامپ و پوتین شده است، گفت: توافق های آمریکا و روسیه موجب بروز تغییراتی در وضعیت کریدور زنگزور شده به طوریکه پوتین و ترامپ در مورد کریدور زنگه زور مخالفت خود با جنگ و اشغال آن را بیان و این موضوع را به آذربایجان اعلام کرده اند.

وی افرود: در عین حال تصمیم بر آن شده است که عبور بدون مانع و حمل و نقل یکسره کالا از کریدور زنگزور صورت گیرد که این موضوع منافع کشور آذربایجان را برآورده می کند و بدین ترتیب هر کالای ترانزیتی که از اروپا و ترکیه از نخجوان رد شود 35 کیلومتر مرز ارمنستان را یکسره به سوی آذربایجان طی می کند.

وی ادامه داد: بر این اساس ایران باید کاملا نسبت به قراردادی که قرار است در مورد کریدور مذکور منعقد شود آگاه و متوجه باشد که قرار است چه اقداماتی صورت بگیرد و حال که موضوع اشغال منطقه مرزی توسط کشور آذربایجان منتفی شده است، با شناسایی منافع و مضرات سیاست های جدید آمریکا و روسیه، با ملایمت و دیپلماسی قوی به بهترین نحو برای کسب منافع خود تلاش کند.

باورصاد خاطرنشان کرد: به طور کلی سیاست ایران در رابطه با کریدورهای داخلی و خارجی باید مبتنی بر فهم بعد سیاسی و دیپلماسی تقاضاهای مشتریان خارجی از ایران و همچنین درک و تدوین استراتژی‌های اصولی از ابعاد و تغیرات کلیدی سیاست و عمل کریدورهای همجوار نظیر زنگزور به اروپا، یا رازی و بازرگان و تمرچین، سرخس، اینچه برون، دوقارون، زهک، و میرجاوه، لطف آباد، نوردوز تفلیس باطومی، شلمچه عراق لاذقیه و.... باشد.

به گفته وی این سیاست باید برای عملیات کریدورهای جنوبی شمالی ترکیبی بندری دریایی ریلی رودخانه ای به آستارا خان تا دریای بالتیک منتهی به فنلاند، سوئد و.... آلمان نیز اعمال شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.