◄ ورود ۵۰۰ دستگاه اتوبوس به تهران تا پایان سال
اتوبوس های با کیفیت به تدریج از نیمه دوم سال وارد پایتخت می شوند و تا پایان سال حداقل ۵۰۰ دستگاه اتوبوس با کیفیت تحویل شهرداری می شود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: اتوبوس های با کیفیت به تدریج از نیمه دوم سال وارد پایتخت می شوند و تا پایان سال حداقل ۵۰۰ دستگاه اتوبوس با کیفیت تحویل شهرداری می شود.
به گزارش تین نیوز، سید مجتبی شفیعی ضمن اشاره به پیگیری چند پروژه به صورت همزمان به منظور بهبود شرایط ناوگان اتوبوسرانی پایتخت، بیان کرد: به این نتیجه رسیده ایم که مؤثرترین روش برای جبران عقب ماندگی ها در حمل و نقل عمومی شهر تهران طی برنامه ای میان مدت، تقویت سامانه اتوبوسرانی است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، توسعه خطوط مترو و تامین واگن را جز برنامه های بلند مدت مدیریت شهری اعلام کرد و گفت: اثرگذاری ناوگان تاکسیرانی در حمل و نقل عمومی نسبت به دیگر سامانه ها کمتر است. بنابراین با توجه به بحرانی بودن وضعیت ناوگان اتوبوسرانی، روی بهبود وضعیت اتوبوسرانی تمرکز شده ایم.
شفیعی با بیان اینکه معاونت از چند مسیر در حال پیگیری افزایش ظرفیت ناوگان اتوبوسرانی است، افزود: بعضی رسانه ها وارد این موضوع شدند که چرا شهرداری باب ورود اتوبوس کارکرده اروپایی به پایتخت را بازکرده است. باید از زیر سنگ هم که شده برای شهروندان اتوبوس خریداری کرد. اتوبوس های موجود بسیار فرسوده هستند؛ به نحوی که با وصله و پینه و هزینه های بسیار بالا در تعمیر و نگهداری، ناوگان فرسوده موجود را تحت سرویس و سرپا نگه می داریم.
وی با تأکید بر اینکه هزینه نگهداری ناوگان اتوبوسرانی از هزینه خرید اتوبوس های کم کارکرد بیشتر شده است، یادآور شد: یکی از مسیرهای توسعه ناوگان، همکاری با بخش خصوصی است. چندی پیش بخش خصوصی اعلام کرد که می تواند اتوبوس هایی که دارای حداقل ضوابط و استانداردهای آلایندگی از نظر کیفیت، مکانیک و آلایندگی هستند را وارد کشور کند.
معاون شهردار تهران در ادامه عنوان کرد: اتوبوس هایی در تهران فعالیت می کنند که ۱۶ سال سن دارند. همچنین تقریباً ۹۵ درصد ناوگان اتوبوسرانی تهران فرسوده و از رده خارج است؛ بنابراین با توجه به شرایط موجود دیگر نباید نگران این باشیم که اتوبوس چهار سال کارکرده و تولید یک کشور توسعه یافته و با کیفیت بالا، وارد ناوگان شود.
شفیعی ضمن اشاره به بکارگیری همه ظرفیت های تولید داخل، گفت: ۱۷۵ دستگاه اتوبوسی که از ایران خودرو دیزل تحویل گرفته شد با همه نواقص در حال فعالیت است. چند هفته گذشته جلسه ای در سازمان حمایت با موضوع اینکه چرا خرابی اتوبوس های ایران خودرو دیزل زیاد است و از نظر اقتصادی نمی صرفد که مدام تعمیر شود، برگزار شد. البته این مساله فقط مختص تهران نیست و شهرهای دیگر هم این گلایه را دارند.
وی در ادامه وزارت کشور را به عنوان یکی از پرامیدترین کانال های شهرداری برای خرید اتوبوس معرفی کرد و افزود: وزارت کشور کمی نسبت به برنامه زمان بندی اعلام شده در ابتدای قرارداد، تأخیر دارد اما حدود ۱۰۰ میلیارد تومان به عنوان بخشی از پیش پرداخت قرارداد ۹۰۰ دستگاه اتوبوس، واریز شده است. همچنین عملیات تولید اتوبوس ها در یکی از قراردادها (قرارداد ۹۰۰ دستگاه اتوبوس سهم تهران) آغاز شده است.
تحویل ۵۰۰ دستگاه اتوبوس تا پایان سال به شهرداری تهران
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در ادامه سخنان خود، بیان کرد: به نظر می رسد که تا پایان سال حداقل ۵۰۰ دستگاه از ۹۰۰ دستگاه اتوبوس با کیفیت تحویل شهرداری شود. در قراردادهای دیگری که وزارت کشور با خودروسازان داخلی منعقد کرده [سهم شهرداری تهران در تمامی آن ها دیده شده است] شهرداری تهران اعلام آمادگی داشته و سهم پیش پرداخت این قراردادها هم آماده واریز است.
شفیعی با بیان اینکه اتوبوس ها به تدریج از نیمه دوم سال وارد پایتخت می شوند، افزود: شهرداری قرارداد دیگری با بخش خصوصی دارد که قرار است ۵۰ دستگاه اتوبوس برقی وارد معابر سطح شهر شود. این اتوبوس ها نیز از شهریور تحویل گرفته می شوند.
وی درباره چگونگی تأمین منابع برای تعمیرات اساسی اتوبوس ها، توضیح داد: برای اورهال اتوبوس ها تعدادی کانال به منظور تأمین منابع (غیر از منابع نقد و غیر نقد شهرداری) نظیر تسهیلات صندوق کارآفرینی امید با همکاری دولت پیش بینی شده است. برای دریافت تسهیلات صندوق کارآفرینی امید در چند هفته گذشته، مشکلی در تضامین وجود داشت که تقریباً برطرف شده و به زودی تسهیلات دریافت می شود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره تعداد اتوبوس هایی که قرار است اورهال شوند، گفت: هدف گذاری کلی هزار و ۴۰۰ دستگاه اتوبوس بود که شهردار تهران دستور داد این عدد به تعداد کل ناوگان قابل اورهال افزایش یابد. در حال حاضر ۲ و ۳۰۰ دستگاه اتوبوس قابل اورهال در شهر تهران وجود دارد. امسال اورهال ۲ هزار و ۳۰۰ دستگاه اتوبوس محقق نمی شود اما هزار و ۴۰۰ دستگاه اتوبوس برای امسال پیش بینی و هدف گذاری شده است.
شفیعی در ادامه عنوان کرد: قرارداد اورهال بین شرکت واحد اتوبوسرانی و خودروسازان منعقد شده و به سرعت منابع آن پرداخت می شود؛ البته بخشی از اورهال مربوط به بخش خصوصی است که اعلام آمادگی کرده اند خودشان اورهال را انجام دهند و از بخش یارانه ای که ماهیانه پرداخت می شود، سهم آورده شان جبران شود.
به گفته وی؛ در مجموع سه کانال تأمین منابع مالی (شهرداری منابع نقد و غیر نقد، صندوق کارآفرینی امید و دولت، بخش خصوصی) برای اورهال اتوبوس ها به صورت موازی در حال پیگیری است.