◄ ۳۰ درصد از ناوگان مسافری خراسان رضوی فرسوده است
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای خراسان رضوی گفت: حدود ۲۸ درصد از ناوگان باری و ۳۰ درصد از ناوگان مسافری خراسان رضوی فرسوده هستند.

مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای خراسان رضوی گفت: حدود ۲۸ درصد از ناوگان باری و ۳۰ درصد از ناوگان مسافری خراسان رضوی فرسوده هستند.
به گزارش تین نیوز، جعفر شهامت ۱۸ بهمن ماه، در نشست خبری اظهار کرد: خراسان رضوی در سال جاری موفق به تکمیل ۱۶۶ پروژه با مجموع اعتبار بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان شده است. این رقم بیش از ۱ درصد کل پروژه های راه و شهرسازی کشور را شامل می شود و شامل پروژه های متنوعی در حوزه های مختلف می شود.
وی اضافه کرد: در حوزه حمل ونقل جاده ای، احداث ۱۴۴ کیلومتر راه روستایی جدید، روکش آسفالت ۳۱.۵ کیلومتر راه فرعی روستایی و ۷۵ کیلومتر راه اصلی شریانی (جمعا ۱۶۶.۵ کیلومتر)، بازسازی پل های موجود و احداث ۳ پل جدید، با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان از دیگر موارد است.
شهامت ادامه داد: ۱۰ مجتمع بین راهی در طول یک سال گذشته آسفالت و آماده بهره برداری شده اند. در حال حاضر ۶۳ یا ۶۴ مجتمع بین راهی در استان وجود دارد و برنامه ریزی برای تکمیل پروژه ها تا اردیبهشت و خرداد ماه ۱۴۰۴ ادامه دارد.
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای خراسان رضوی افزود: سایر پروژه ها شامل احداث راهدارخانه احمدآباد، احداث سوله های شن و نمک، خرید ۲۰ دستگاه تجهیزات و ماشین آلات جدید، اورهال ماشین آلات فرسوده و راه اندازی مرکز معاینه فنی در فریمان از دیگر پروژه های تکمیل شده است.
وی در خصوص پروژه های در دست اجرا بیان کرد: در حال حاضر ۱۶ پروژه با مجموع اعتبار ۲۱۷ میلیارد تومان در دست اجرا است. شروع عملیات اجرایی این پروژه ها پس از فراهم شدن شرایط مناسب آب و هوایی انجام خواهد شد.
شهامت در خصوص تاخیر در پروژه های آسفالت عنوان کرد: به دلیل دمای پایین هوا (تا منفی ۱۰ تا ۱۵ درجه)، پروژه های آسفالت تا بعد از هفته اول اسفند پس از تثبیت دما به تعویق افتاده است.
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای خراسان رضوی گفت: تاکنون ۲ هزار و ۲۸۱ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های عمرانی و جاری در استان تخصیص یافته و هدف رسیدن به ۲هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تا پایان سال است.
وی اضافه کرد: اعتبارات ملی هزار و۶۶۱ میلیارد تومان و رشد ۶ تا ۷ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است، اعتبارات استانی۱۲۲ میلیارد تومان و کاهش قابل توجه به دلیل شرایط اعتباری دولت داشته است.
شهامت در خصوص پرداخت بدهی پیمانکاران گفت: حدود ۳۰۰ میلیارد تومان از ۹۶۰ میلیارد تومان بدهی پیمانکاران با استفاده از اوراق اسلامی پرداخت شده است.
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای خراسان رضوی ادامه داد: ۵۶۲ قرارداد فعال با مجموع ارزش بیش از ۷هزار و۲۵میلیارد تومان وجود دارد که از این مبلغ ۴هزار و۵۲۲میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: در ۱۰ ماهه سال جاری ۳۵۷ میلیون تردد جاده ای در استان ثبت شده است که نشان دهنده رشد ۳ درصدی نسبت به سال قبل و حدود ۵۰ درصد رشد نسبت به دوران کرونا است.
شهامت در مورد تردد کامیون ها در پایانه های مرزی عنوان کرد: طی ۱۰ ماه ۳۹۵ هزارو ۳۸۴ دستگاه کامیون با ۵ میلیون ۸۲۹ هزار تن بار از پایانه های مرزی استان عبور کرده اند که نشان دهنده رشد ۱۸ درصدی در تعداد تردد و ۲۱ درصدی در تناژ بار نسبت به سال گذشته است.
وی به نوسازی ناوگان اشاره کرد و گفت:۹۷۰۱ دستگاه معادل ۲۸ درصد از ناوگان باری استان و حدود ۳۰۰۰ دستگاه حدود ۳۰ درصد از ناوگان مسافری استان فرسوده هستند. این عدد با در نظر گرفتن سن فرسودگی متفاوت برای اتوبوس، مینی بوس و سواری کرایه ای محاسبه شده است.