بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

تمهیدات ویژه یگان حفاظت بنادر برای مبارزه با ساحل‌خواری

شش ماه بعد از تشکیل یگان حفاظت سازمان بنادر با هدف توسعه امنیت در بنادر کشور سرهنگ جعفر اطمانی فرمانده این یگان از تمهیدات ویژه برای مبارزه با ساحل و دریاخواری در سواحل شمالی و جنوبی می‌گوید و از راه‌اندازی سامانه تلفنی گزارش‌های‌مردمی اعلام تخلفات ساخت و ساز در سواحل کشور خبر داد.

تمهیدات ویژه یگان حفاظت بنادر برای مبارزه با ساحل‌خواری
تین نیوز |

شش ماه بعد از تشکیل یگان حفاظت سازمان بنادر با هدف توسعه امنیت در بنادر کشور سرهنگ جعفر اطمانی فرمانده این یگان از تمهیدات ویژه برای مبارزه با ساحل و دریاخواری در سواحل شمالی و جنوبی می‌گوید و از راه‌اندازی سامانه تلفنی گزارش‌های‌مردمی اعلام تخلفات ساخت و ساز در سواحل کشور خبر داد.

سرهنگ جعفر اطمانی به عنوان نخستین فرمانده یگان حفاظت سازمان بنادر و دریانوردی در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در خصوص چرایی تشکیل این یگان و هم‌چنین فعالیت‌های یگان یاد شده 7 ماه بعد از تاسیس آن، گفت:سازمان بنادر و دریانوردی یکی از زیر مجموعه‌های وزارت راه و شهرسازی است و اعمال حاکمیت در سواحل و بنادر برای گسترش امور دریایی و ارتباطات ساحلی از وظایف اصلی این سازمان محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه بنادر کشور نقش مهمی در چرخه اقتصادی دارد، تاکید‌کرد چرخه اقتصادی کشور و به تبع آن تولید واشتغالزایی از مقوله امنیت نشات می‌گیرد و گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند "اگر دنیایی را بدون امنیت داشته باشیم بی فایده است" بنابراین سازمانی با این نقش و جایگاه مهم در اقتصاد کشور، لازم بود از یگان حفاظتی که دارای پشتوانه قانونی باشد برخوردار باشد.

وی گفت: بر همین اساس در راستای اصل 110 قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام و ماده 233 قانون برنامه پنجم توسعه کشور به منظور سامان‌دهی یگان‌های مسلح دستگاههای کشوری در سلسله مراتب نیروهای مسلح با هدف توسعه امنیت طی پیشنهاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوری به ستاد کل نیروهای مسلح، این یگان در زمستان سال گذشته تشکیل شد.

اطمانی با بیان اینکه این یگان ضمن محافظت از کالاها و اماکن درعین حال وظیفه نظارت بر سواحل و رودخانه‌های قابل کشتیرانی و انجام بخشی از وظایف ناجا در این خصوص را دارد، گفت:این یگان ضمن برخورداری از جایگاه قانونی آنچه را که قانونگذار در حوزه پیشگیری و کشف جرایم بر عهده‌ی نیروی انتظامی گذاشته است به عنوان ضابط خاص قوه قضاییه در 7 استان و 31 بندر انجام می‌دهد.

سرهنگ اطمانی ادامه‌داد:یکی از وظایف بسیار مهم این یگان به استناد بند 7 قانون تسریع در امر تخلیه و بارگیری کشتی‌ها جلوگیری از عملیات ساخت و ساز و بهره برداری از تاسیسات بدون مجوز یا خارج از مجوز در سواحل رودخانه و دریاها است. بر این اساس ما وظیفه داریم هر تخلفی در این زمینه را به عنوان شاکی به مراجع قضایی اعلام و نهایتا نسبت به قلع بنا اقدام نماییم.

فرمانده یگان حفاظت سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام اینکه حفاظت از سواحل و جلوگیری از دریاخواری جزو مطالبات مردم و مسئولان است که به عنوان مهم‌ترین وظیفه‌ی ما محسوب می‌شود، گفت:امروز دریاخواری و سواحل‌خواری در سواحل جنوبی و بیشتر شمالی کشور گسترش یافته است تا جایی که اکنون بالغ بر 229 پرونده ساحل‌خواری در سواحل شمالی کشور داریم.

اطمانی در خصوص عملکرد این یگان در حوزه مقابله با دریا و ساحل‌خواری، گفت: تا به امروز این وظیفه بسیار خطیر به اداره کل سواحل واگذار شده بود در صورتی که متولی امر به استناد قانون یگان حفاظت است با این حال تا به امروز نقشی نداشته‌ایم. اما مدتی است با برگزاری جلسات متعدد با دو اداره کل سواحل و اداره کل حقوقی به عنوان متولی این کار انتخاب شده‌ایم و با برگزاری دوره‌های آموزشی و تخصصی برای نیروهای خود درصدد مقابله با ساخت غیرقانونی انواع سازه‌ها در حریم دریا و حریم ساحل هستیم. بر همین اساس هم در دریا با گشت‌های دریایی و هم در سواحل از ساخت و سازهای غیرقانونی جلوگیری می‌کنیم نه اینکه اجازه دهیم سازه ‌ای ساخته شود و بعد آن را تخریب کنیم.

وی ادامه داد: هم‌چنین یک شماره تلفن 4 رقمی پیش‌بینی می‌شود تا مردم ساخت هر نوع سازه‌ای را در سواحل و دریاها به ما خبر دهند و به زودی این مرکز تماس راه اندازی خواهد شد.

سرهنگ اطمانی توضیح داد که اکنون همه ی ارگان‌ها از محیط زیست تا مسئولان استانی همه پای کار آمده اند. ضمن اینکه با تشکیل یگان حفاظت به عنوان ضابط خاص قوه قضاییه این کار با جدیت با تعامل با دیگر ارگان‌ها به جای خیلی خوبی خواهد رسید.

به گفته ی اطمانی سازمان بنادر اکنون به جدیت این مهم را پیگیری می‌کند و کارگروهها به صورت منظم در استان‌ها برگزار می‌شود که آخرین آن 14 مرداد ماه با حضوراستاندار گیلان برگزار شد.

وی در خصوص چرایی افزایش دریاخواری و ساحل‌خواری و عدم مقابله با آن، گفت: تا پیش از این برای انجام این ماوریت مهم متولی مشخصی وجود نداشت و اکنون متولی به استناد قانون، یگان حفاطت سازمان بنادر و دریانوردی است. تا پیش از این اداره کل سواحل که یک اداره ستادی است این کار را انجام می‌داد که خیلی صاحب نفوذ نبود. اما اکنون چندین جلسه برگزار شده است، شرح وظایف نوشته شده و نیروهای ما در حال آموزش نهایی آیین دادرسی کیفری برای مقابله با تخلفات هستند.

به گفته‌ی اطمانی اکنون دیگر ساحلی در استان مازندران نداریم و تلاش‌های جدی برای آزاد سازی بخشی از سواحل در حال انجام است.

وی توضیح داد: این درحالی است که از 5 هزار و 800 کیلومتر ساحل ما در کشور بخش قابل توجهی در اختیار ارگان‌های نظامی و سازمان‌ها است و نیازمند کار جهادی هستیم که ابتدا خود این سازمان‌ها پای کار آیند. سازمان بنادر گام اول را در این خصوص برداشت و ساختمانی را در کلاردشت تخریب‌کرد که این مهم را از باقی ارگان‌ها توقع داریم.

اطمانی هم‌چنین در توضیح بخش دیگری از وظایف این سازمان، گفت:این یگان نوپا است و ما اهداف زیادی داریم.یکی از اهداف ما تامین حفاظت و برقراری نظم در کلیه اماکن مورد حفاظت سازمان با اولویت بهره گیری از سامانه‌های الکتریکی هوشمند است ما به دنبال این هستیم که نفر را کم کرده و به دنبال استفاده از سیستم‌های هوشمند باشیم تا خودرو و کامیون از لحظه ورود به بندر تا لحظه خروج مورد بازرسی و کنترل قرار گیرند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه تامین امنیت بنادر برعهده‌ی ما است و با طرح های آموزشی و تخصصی در صدد آموزش نیروهای خود هستیم، گفت:دبنال توانمندی سازی و ارتقای کارکنان و بهبود روش‌ها هستیم و معتقد هستیم باید برای رسیدن به اهداف خود ساختار و شرح وظیفه مشخص داشته باشیم.

اطمانی توضیح‌داد که در گام بعدی به دنبال عملیاتی‌نمودن و تعالی رفتار کارکنان خود هستیم و گفت: به دنبال تکریم ارباب رجوع به خصوص در بنادر مسافری خود هستیم.بالابردن کیفیت خدمات در حوه حفاظت از عملیات بندری و هم‌چنین تجهیز یگان به تجهیزات انتظامی روز از دیگر برنامه‌های این یگان است.

منبع: پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.