بازدید سایت : ۷۲۴۸۷
بررسی جایگاه ایران در رتبه‌بندی جهانی اینترنت

رتبه ۴۶ ایران در جدول اینترنت ارزان

رتبه ۴۶ ایران در جدول اینترنت ارزان
|

تین نیوز | اختلاف نظرها درباره کیفیت خدمات اینترنت که به تازگی محل اختلاف بین دولت و مجلس هم شده است با آمارهای جدیدی از وضعیت اینترنت ایران و جهان که سازمان «نت‌ایندکس» به تازگی منتشر کرد، همراه شده است. این مرجع که یکی از معتبرترین مراکز ارائه آمار از سرعت و قیمت اینترنت در جهان است سالانه گزارش‌هایی ارائه می‌کند که در آن به مقایسه خدمات اینترنت و قیمت‌های آن در بین کشورهای ارائه‌دهنده اینترنت می‌پردازند. در تازه‌ترین گزارش نت ایندکس (netindex)رتبه‌بندی کشورها براساس قیمت استفاده از خدمات اینترنت، سرعت دانلود و آپلود و دانلود باند پهن و اینترنت موبایل مورد بررسی قرار گرفته است. این گزارش از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم اعلام شده است.

ایران، رتبه 46 در ارزانی اینترنت
براساس این گزارش ایران در رتبه‌بندی ارزان‌ترین اینترنت‌ها در جایگاه ۴۶ قرار داشته و تنها ۱۶ پله با انتهای رتبه‌بندی فاصله دارد، این درحالی است که ایتالیا، عربستان، اسپانیا و نیوزیلند بالاتر از ایران و مکزیک، فرانسه، آرژانتین و کلمبیا پایین‌تر از ایران قرار دارند. همچنین آخرین رتبه‌بندی جهانی کشورها از وضعیت اینترنت حکایت از این دارد که ایران رتبه ۱۴۷ را در میان ۲۰۰ کشور از لحاظ سرعت دانلود اینترنت پهن‌باند دارد و همچنین جایگاه ۹۸ از میان ۱۱۴ کشور جهان از نظر سرعت دانلود اینترنت موبایل را دارد.

سرعت پایین دانلود در ایران
براساس این آمار سرعت دانلود پهن‌باند به‌طور متوسط در جهان ۲۳ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود پهن‌باند نیز به‌طور متوسط 7/ 10 مگابیت بر ثانیه است و براساس این آمار کاربران پهن‌باند به‌ازای دریافت هر مگابیت بر ثانیه، مبلغ 5/ 24 دلار پرداخت می‌کنند. همچنین متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در جهان 2/ 12 مگابیت بر ثانیه و متوسط سرعت آپلود اینترنت موبایل پنج مگابیت بر ثانیه است. گزارش نت‌ایندکس نشان می‌دهد سرعت متوسط دانلود کاربران خانگی اینترنت در ایران 6/ 5 مگابیت بر ثانیه است که این آمار براساس اطلاعات دریافتی از یک ‌میلیون‌و ۵٢٩هزارو ۴۵٧‌ آی‌پی واحد به دست آمده که از ۲۳ مارس ۲۰۱۵ تا ۲۱ آوریل ۲۰۱۵ با استفاده از سایت «اوکلا اسپید تست» سرعت اینترنت خود را چک کرده‌اند.

همچنین این آمار متوسط سرعت آپلود در ایران را 3/ 5 مگابیت بر ثانیه و متوسط قیمت اینترنت را 5/ 95 دلار به‌ازای هر مگابیت بر ثانیه اعلام کرده است؛ درهمین حال متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران چهار مگابیت بر ثانیه و همچنین سرعت آپلود اینترنت موبایل در ایران 4/ 1 مگابیت بر ثانیه است که این آمار نیز از اطلاعات هشت‌میلیون ‌و٩٣٨هزار و ۶٨‌ آی‌پی واحد از ۲۳ مارس ۲۰۱۵ تا ۲۱ آوریل ۲۰۱۵ دریافت شده است.

سرعت کم دانلود باندپهن ایران
همچنین ایران در رتبه‌بندی سرعت دانلود پهن‌باند در جهان، در رتبه ۱۴۷ از میان ۲۰۰ کشور قرار دارد که براساس آمار به‌دست‌آمده، ایران در این رتبه‌بندی پایین‌تر از عراق، بوتان، مراکش، جزایر ویرجینیا و بالاتر از ساحل‌عاج، نیجریه، کاستاریکا و لیبی قرارگرفته است.در این رتبه‌بندی سنگاپور با متوسط سرعت دانلود 23/ ١١٩ مگابیت بر ثانیه با اختلاف در رتبه اول قرار گرفته است. کشور بسیارکوچک «سن‌پیر او می‌کلون» (که کمتر از هفت هزار نفر جمعیت دارد) در رتبه دوم و هنگ‌کنگ، ژاپن، رومانی و کره‌جنوبی در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در انتهای جدول نیز گینه استوایی با متوسط سرعت اینترنت ٩/ 1 مگابیت بر ثانیه آخرین رتبه را در میان ٢ کشور دارد. پس ‌از این کشور نیز به‌ترتیب گامبیا، کنگو، گینه، سوریه و کوبا قرار دارند.

رتبه ۱۲۸ ایران در سرعت آپلود باندپهن
در رتبه‌بندی سرعت آپلود نیز ایران در جایگاه ۱۲۸ در میان ۲۰۰ کشور قرار دارد. در این رتبه‌بندی ایران پایین‌تر از جزایر کایمن، هندوراس، سن‌مارتین و اکوادور و بالاتر از جزایر فارو، گینه‌نو، اندونزی و جزایر تورکس و کایکوس قرار دارد.در رتبه‌بندی سرعت آپلود هم سنگاپور در صدر است. متوسط سرعت آپلود در سنگاپور ٣/ 98 مگابیت بر ثانیه است. هنگ‌کنگ نیز با اختلافی اندک از سنگاپور دوم است و سپس با اختلاف ژاپن، کره‌جنوبی، ماکائو و لتونی در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. جمهوری دموکراتیک کنگو با سرعت آپلود ۵۵/ 0 مگابیت بر ثانیه در آخرین جایگاه این رتبه‌بندی قرار دارد. پس از جمهوری کنگو به‌ترتیب ونزوئلا، جزایر ماریانای‌ شمالی، سوریه و گینه قرار دارند.

رتبه ۹۸ ایران در دانلود اینترنت موبایل
در رتبه‌بندی سرعت دانلود اینترنت موبایل، ایران در جایگاه ۹۸ از میان ۱۱۴ کشور جهان قرار دارد، مصر، بوسنی، اندونزی و فلسطین در این رده‌بندی از ایران بالاتر و پاکستان، هند، لائوس و تونس پایین‌تر از ایران قرار دارند. رتبه نخست این رده‌بندی در اختیار نیوزیلند، با سرعت دانلود اینترنت موبایل ۵۵/ 26 مگابیت بر ثانیه است و چین، دانمارک، تایوان، امارات و فنلاند به‌ترتیب در جایگاه دوم تا ششم این رده‌بندی قرار دارند. رتبه آخر این رده‌بندی نیز در اختیار اوکراین، با سرعت دانلود اینترنت موبایل ١.۴۶ مگابیت بر ثانیه است. ویتنام، سودان، الجزایر، پاراگوئه و تانزانیا به‌ترتیب بالاتر از اوکراین در انتهای جدول قرار دارند.

در رتبه‌بندی سرعت آپلود اینترنت موبایل در جهان نیز، ایران در جایگاه ۹۶ از بین ۱۱۴ کشور جهان قرار دارد. در این رده‌بندی نیجریه، مراکش، پاکستان و ترکیه بالاتر از ایران و بوسنی، اندونزی، فلسطین و بنگلادش پایین‌تر از ایران قرار دارند.

جایگاه اول در این رده‌بندی در اختیار دانمارک با سرعت آپلود اینترنت موبایل ۶۶/ 11 مگابیت بر ثانیه است. لوکزامبورگ، تایوان، امارات، کویت و نیوزیلند در جایگاه‌های بعدی این رده‌بندی قرار گرفته‌اند. در انتهای رتبه‌بندی، سودان با متوسط سرعت آپلود اینترنت موبایل ۴٩/ 0 مگابیت بر ثانیه در جایگاه آخر قرار دارد. اوکراین، ویتنام، نیکاراگوئه، میانمار و پاراگوئه به‌ترتیب بالاتر از سودان در انتهای این رده‌بندی قرار دارند.

رتبه ۴۶ ایران در جدول اینترنت ارزان
رتبه‌بندی نت‌ایندکس از قیمت اینترنت به‌ازای دلار بر مگابیت بر ثانیه و اطلاعاتی که کاربران ۶۲ کشور در اختیار این سایت گذاشته‌اند ثبت‌ شده است. در این رتبه‌بندی کشورها به ترتیب اینترنت ارزان‌تر رتبه‌بندی شده‌اند. ایران در این رتبه‌بندی در جایگاه ۴۶ قرار داشته و تنها ۱۶ پله با انتهای رتبه‌بندی فاصله دارد. ایتالیا، عربستان، اسپانیا و نیوزیلند بالاتر از ایران و مکزیک، فرانسه، آرژانتین و کلمبیا پایین‌تر از ایران قرار دارند.در ابتدای رتبه‌بندی بلغارستان با قیمت اینترنت ۴٣/ 0 دلار بر مگابیت بر ثانیه لقب ارزان‌ترین اینترنت در دنیا را به خود گرفته است. پس از بلغارستان، روسیه، اوکراین، رومانی، اسرائیل و مجارستان قرار دارند. در انتهای جدول رتبه‌بندی آفریقای‌جنوبی به‌عنوان گران‌ترین اینترنت دنیا شناخته می‌شود. اینترنت در آفریقای‌جنوبی به‌ازای هر مگابیت بر ثانیه ۶/ 19 دلار است.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.