بازدید سایت : ۳۹۳۲۲

جاده‌ های ناایمن؛ مهمترین زیرساخت سمنان نیازمند توجه ویژه دولت چهاردهم

سمنان مسیر اصلی مواصلاتی و چهارراه ارتباطی مرکز کشور محسوب می شود. ارتقای ایمنی جاده های ترانزیتی استان از جمله آزادراه حرم تا حرم و جاده سمنان - فیروزکوه به منظور کاهش تصادفات مرگبار نیازمند ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار از منابع ملی است و انتظار می رود تخصیص اعتبارات در این زمینه به صورت ویژه مدنظر دولتمردان باشد.

جاده‌ های ناایمن؛ مهمترین زیرساخت سمنان نیازمند توجه ویژه دولت چهاردهم
تین نیوز |

سمنان مسیر اصلی مواصلاتی و چهارراه ارتباطی مرکز کشور محسوب می شود. ارتقای ایمنی جاده های ترانزیتی استان از جمله آزادراه حرم تا حرم و جاده سمنان - فیروزکوه به منظور کاهش تصادفات مرگبار نیازمند ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار از منابع ملی است و انتظار می رود تخصیص اعتبارات در این زمینه به صورت ویژه مدنظر دولتمردان باشد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور شامل قم، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان و مازندران، گلوگاه اتصال استان های شمالی به استان های جنوبی کشور است.

به دلیل این مختصات سالانه میزبان نزدیک به ۲۰ میلیون مسافر است و همین ویژگی ها ضرورت ایمن سازی محور تزانزیتی اتصال شرقی- غربی و شمالی- جنوبی کشور در محدوده استان سمنان، به عنوان یک طرح عام المنفعه را دوچندان می کند.

۲ کشته در هر سه روز در جاده های سمنان

طبق گزارش پزشکی قانونی سمنان ۲۹۴ نفر از فروردین ۱۴۰۳ تا پایان دی ۱۴۰۳ (طی ۳۰۶ روز) در جاده های استان بر اثر تصادفات جاده ای جان باختند، به بیان دیگر، در هر سه روز ۲ مرگ در تصادفات.

آمار تامل برانگیزی که ضرورت توجه به ارتقای ایمنی راه های این استان را دوچندان می کند.

مدیرکل پزشکی قانونی سمنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از افزایش پنج درصدی تلفات حوادث رانندگی از فروردین تا دی ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته در این استان خبر داد.

سیروس حسنی افزود: از مجموع تلفات حوادث رانندگی فروردین تا دی ۱۴۰۳ در استان سمنان ۲۰۳ مرد و ۹۱ زن بودند و بیشترین تلفات حوادث رانندگی(با ۲۴۶ مورد) در جاده های برون شهری و پس از آن ۳۰ مورد در مسیرهای درون شهری و ۱۸ مورد در جاده های روستایی گزارش شد.

وی گفت: پنج هزار و ۳۹۶ مصدوم حوادث رانندگی از فروردین ۱۴۰۳ تا دی به مراکز پزشکی قانونی استان سمنان مراجعه کردند که از این تعداد سه هزار و ۵۹۷ نفر مرد و یک هزار و ۷۹۹ نفر زن بودند.

مدیرکل پزشکی قانونی سمنان گفت: مصدومان حوادث رانندگی از فرودین ۱۴۰۳ تا دی در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲، کاهش ۹ درصدی داشت.

وضعیت آزادراه حرم تا حرم

تکمیل طرح ملی آزادراه حرم تا حرم در محدوده سمنان نیازمند ۱۴۰ هزار میلیارد ریال

آزادراه حرم تا حرم از جمله طرح های عام المنفعه است که تکمیل این طرح نقشی مهم در کاهش تصادفات دارد، چرا که حدود ۶۵۰ کیلومتر از مسیر بیش از ۹۰۰ کیلومتری محور تهران - مشهد از استان سمنان عبور می کند.

به دلیل تردد سالانه بیش از ۱۷ میلیون مسافر از جاده های استان، یکی از محورهای پرترافیک کشور به شمار می رود.

آزادراه حرم تا حرم در قطعه قم به گرمسار اکنون فعال شد و قطعه دوم آن شامل محدوده گرمسار- سرخه و سرخه- سمنان در دست ساخت است.

ساخت آزادراه حرم تا حرم در محدوده استان سمنان، در قالب مشارکت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با وزارت راه و شهرسازی در جریان است. طول این محور در محدوده استان سمنان(گرمسار - سمنان) بیش از ۱۱۴ کیلومتر و تکمیل آن نیازمند بیش از ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است و تا کنون بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال در محدوده حوزه استحفاظی استان سمنان برای اجرای این طرح هزینه شد.

آزادراه حرم تا حرم در محدوه سمنان در دست ساخت
 آزادراه حرم تا حرم در محدوه سمنان در دست ساخت

باند دوم در قالب سه قطعه در دست ساخت است که قطعه نخست ۳۰ کیلومتر، قطعه دوم ۶۱ کیلومتر و قطعه سوم بیش از ۲۳ کیلومتر است.

آن طور که قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور اعلام کرده اند، به شرط تامین مالی، ۳۶ کیلومتر ابتدایی قطعه دوم به زودی افتتاح می شود. همچنین بهره برداری از ۲۴ کیلومتر انتهایی قطعه دوم تا سال ۱۴۰۴ به شرط تامین مالی در دستور کار قرار دارد.

طبق آخرین گزارش ها پیشرفت طرح ساخت در قطعه نخست به طول ۳۰ کیلومتر ۶۱ و هشت دهم درصد، قطعه دوم به طول ۶۱ کیلومتر بیش از ۴۳ درصد و قطعه سوم ۲۰ و ۵۷ صدم درصد است.

۱۰ هزار میلیارد ریال فاصله تا تکمیل جاده سمنان- فیروزکوه

از دیگر جاده های مهم و حادثه خیز سمنان محور سمنان- فیروزکوه راه ارتباطی سه استان سمنان- تهران و مازندران، معروف به «جاده مرگ» است.

جاده نیمه تمامی که یکی از محورهای ارتباطی مهم استان های مرکزی با شمالی کشور محسوب می شود و با وجود تردد قابل توجه وسایل نقلیه در سال های گذشته، به دلیل رفع نشدن مشکلات زیرساختی و فنی، خطرناک، حادثه آفرین و ناایمن است و نباید از نسبت دادن عنوان «جاده مرگ» به این محور تعجب کرد.

ارتقای ایمنی این مسیر در گرو تامین ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار و همراهی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور برای تکمیل طرح دوبانده سازی آن است.

جاده سمنان - فیروزکوه
 جاده سمنان - فیروزکوه

عملیات بهسازی و تکمیل و دوبانده کردن محور سمنان-فیروزکوه در حوزه استحفاظی استان سمنان به طول ۳۷ کیلومتر از سال ۱۳۹۱ آغاز شد و در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۰ کیلومتر انتهایی این محور به بهره برداری رسید.

عملیات احداث باند دوم در ۲۷ کیلومتر باقی مانده حوزه استحفاظی استان سمنان از سال ۱۴۰۰ به کارفرمایی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور و پیمانکاری شرکت ملی ساختمان آغاز شد و هم اکنون با پیشرفت فیزیکی ۱۶ درصد در دست ساخت است.

نکته قابل توجه در مورد اجرای این طرح اتخاذ پیمانکار دست دوم توسط شرکت ملی ساختمان است که این پیمانکار ظرف ۲ ماه اخیر اقدام های گسترده راه سازی بعد از پلیس راه افتر را در دست انجام دارد و جانی دوباره به اجرای این طرح داده است.

با تلاش استاندار سمنان و پیگیری راه و شهرسازی استان ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار به تکمیل طرح جاده سمنان- فیروزکوه اختصاص یافت و در انتظار تزریق اعتبار به حساب پیمانکار است.

طبق آنچه هدف گذاری طرح توسط راه و شهرسازی استان عنوان شد باید ۱۰ کیلومتر پایانی از ۲۷ کیلومتر با تامین اعتبار کافی تکمیل و سپس عملیات احداث ۱۷ کیلومتر باقی مانده آغاز شود. اکنون برای تکمیل این ۱۰ کیلومتر ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

تکمیل آزاد راه حرم تا حرم و محور سمنان - فیروزکوه به منظور افزایش کیفیت تردد و رفع گره های ترافیکی ضرورت این روزهاست که که تسریع در تکمیل طرح و پرهیز از اقدامات لاک پشتی موجی از امیدافزایی و رضایت عمومی را به همراه خواهد داشت.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.