مردم از مسکن قسطی استقبال نمیکنند
تین نیوز |دبیر کانون سراسری انبوهسازان کشور با بیان اینکه با کارمزد ۴ تا ۵درصدی بانک مسکن برای تضمین در فروش قسطی مسکن کسی از این طرح استقبال نمیکند، گفت: مردم آمادگی خرید مسکن را دارند اما توانایی بازپرداخت تسهیلات مسکن با سودهای کنونی را ندارند.
فرشید پورحاجت در پاسخ به اینکه سرنوشت طرح فروش مسکن قسطی چه شد، افزود: هنوز اتفاقی در این زمینه نیفتاده است، بر اساس مذاکراتی که با بانک مسکن داشتیم گفتیم برای ترغیب مردم کارمزد تضمین بازپرداخت تسهیلات این طرح 2 درصد باشد. اما بانکیها میگویند با توجه به اینکه هزینههای پولی و ریسک کار بالاست، پیشنهاد کارمزد 4 تا 5 درصدی را دادهاند.
وی اظهار کرد: جلساتی در این خصوص برگزار شده و پس از صحبتهای اولیه هنوز چارچوب اولیه برای اجرای این برنامه آماده نشده است. باید سازمانهای مختلفی به این قضیه ورود پیدا کنند چون هنوز به یک اجماع برای چارچوب مشخص نرسیدهایم.
وی با تأکید بر اینکه دولت باید برای خروج بازار مسکن از رکود کمک کند، گفت: در حال حاضر به نظر میرسد نظام بانکی نتوانسته عرضه مسکن را تقویت کند، مضاعف بر اینکه بانک مرکزی بهعنوان اولویت اصلی تمهیدات در خصوص کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی را در دستور کار قرار دهد که الآن این برنامه را ندارد.
وی با بیان اینکه 28 درصد تولید ملی با صنعت ساختمان ارتباط دارد، افزود: همانگونه که دولت برای خودرو تسهیلات مناسبی را پرداخت کرد برای بخش مسکن نیز این تسهیلات را در نظر بگیرد. مردم آمادگی خرید مسکن را دارند اما توانایی بازپرداخت تسهیلات مسکن با سودهای کنونی را ندارند.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان با اشاره به اینکه دولت در بخش تولید و تقاضا باید سهلگیری را در دستور کار قرار دهد، اظهار کرد: علیرغم تلاشی که کردهایم و مکاتباتی که داشتهایم هنوز سیستم بانکی با رویههای سابق تسهیلات پرداخت میکند. مکانیسم رسوب پابرجاست.
پورحاجت در ادامه با اعلام اینکه کارمزد مد نظر بانک مسکن برای تضمین خرید مسکن قسطی بالاست، بیان کرد: مدیران بانک مسکن معتقدند ریسک تسهیلات بسیار بالاست و هزینه بانک نیز بهتبع آن بابت تضمین نیز بالاست.
وی با بیان اینکه کارمزد 4 تا 5 درصدی بانک مسکن مشخص نیست با چه مکانیسمی تهیه شده است، تصریح کرد: با کارمزد 4 تا 5 درصدی بهطور قطع مردم از طرح فروش مسکن قسطی استقبال نمیکنند.
وی گفت: تسهیلات حتماً باید تلنگری بخورد، اینهمه صحبت کردهایم کسی جوابگو نیست.
وزیر راه و شهرسازی در این رابطه تلاش میکند اما وزارت راه و شهرسازی بهتنهایی نمیتواند مشکلات حوزه مسکن را برطرف کند باید تیم اقتصادی دولت به وزیر راه کمک کند. حتی مجلس در لایحه بودجه تمهیدات ویژهای برای رونق مسکن لحاظ کند.
وی با تذکر نسبت به اینکه تا بازار مسکن به حرکت در نیاید رکود اقتصادی پابرجاست، افزود: علیرغم اینکه برخی فرافکنی میکنند که تقاضا برای مسکن وجود ندارد اما اعتقاد داریم که تقاضای مؤثر در بازار وجود دارد اما شرایط مناسب برای تسهیلات و ورود مردم به بازار مسکن وجود ندارد.
وی با ابراز اینکه مصوبات بانک مرکزی ــ توسط بانکها ــ رعایت نمیشود، بیان کرد: متأسفانه بانکها بابت سپردههای مردم سودهای آنچنانی پرداخت میکنند و تا زمانی که این وضعیت حاکم باشد هیچ سرمایهگذاری حاضر نیست در بخش مسکن سرمایهگذاری انجام دهد.