بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

دانش فنی تولید «انجین»؛ نیاز جایگزینی موتورسیکلت‌های کاربراتوری با انژکتوری

دانش فنی تولید «انجین»؛ نیاز جایگزینی موتورسیکلت‌های کاربراتوری با انژکتوری
|

جایگزینی موتورسیکلت های انژکتوری با موتورسیکلت های کاربراتوری که از سال آینده در دستور کار قرار گرفته، اما و اگرهایی به همراه دارد که مهم ترین آنها در دسترس نبودن دانش فنی تولید انجین موتورسیکلت انژکتوری است.

اما با این حال فعالان این حوزه معتقدند علاوه بر دانش فنی، نبود منابع و تامین مالی نیز چالش جدی در مسیر نوسازی موتورسیکلت ها است. بهمن ضیاءمقدم، دبیر انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت گفت: مسئله جایگزینی موتورسیکلت های انژکتوری و برقی با موتورسیکلت های کاربراتوری موضوع امروز نیست بلکه در سال های پیش نیز این موضوع همواره مطرح و انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت پیگیر آن بوده است.

وی افزود: سختگیری هایی که در بحث آلایندگی ها از سوی سازمان ملی استاندارد و محیط زیست وجود داشت و فشاری که به تولیدکنندگان موتورسیکلت وارد شد، به تولیدکنندگان چینی منعکس کردیم، به طوری که درحال حاضر آنها نیز به این نتیجه رسیده اند که موتورسیکلت هایی (انجین) عرضه کنند که استاندارهای اجباری در زمینه کیفیت ایران را تامین کنند. در همین حال ناصر مرتضایی، مدیرعامل شرکت شکوهیه قم تولیدکننده موتورسیکلت نیز در گفت وگو با صمت گفت: عنوان می شود آلایندگی موتورسیکلت ۱۰ برابر یک خودرو است در این شرایط باید پرسید چگونه ممکن است یک موتورسیکلت ۱۲۵ سی سی در مقابل یک خودروی ۱۳۰۰ تا ۱۶۰۰ سی سی این میزان آلودگی داشته باشد؟

هزینه بر بودن کسب دانش فنی موتورسیکلت انژکتوری
ضیاءمقدم، دبیر انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت در ادامه درباره جایگزینی موتورسیکلت های کاربراتوری با انژکتوری تصریح کرد: امروز که بحث موتورسیکلت های انژکتوری پیش آمده نباید تنها از یک منظر موضوع را بررسی کرد زیرا با یک تغییر، آلودگی هوای تهران برطرف نمی شود.

وی ادامه داد: نیاز است همه موارد کنار هم دیده شود زیرا در کنار یکدیگر قرار گرفتن چند موضوع، منجر به ایجاد چنین مشکلاتی شده و از نحوه سوخت خانگی گرفته تا فرسودگی ناوگان عمومی شهر و مهم تر از همه نظارت بر کنترل خودروها و موتورسیکلت ها که بعد از تولید وارد چرخه مصرف شده اند، از عوامل موثر بر آلودگی هوا به شمار می روند. ضیاءمقدم گفت: درحال حاضر هیچ الزامی درباره تغییر کاتالیست در خودرو و موتورسیکلت وجود ندارد و معاینه های فنی نیز جدی گرفته نمی شود از سوی دیگر، حساس بودن روی این مسئله، از جانب کارشناسان معاینات فنی که باید انجام شود نیز وجود ندارد. دبیر انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت اظهار کرد: موتورسیکلت با داشتن تمام استانداردهای اجباری از خط تولید خارج می شود و به محض رسیدن به دست مصرف کننده شاهد اعمال تغییراتی روی محصول نهایی هستیم.

در این شرایط مقصر تولیدکننده نیست بلکه باید نظارتی در امر مصرف وجود داشته باشد که این بحث، یک عزم ملی می خواهد تا تمام ارگان های ذی ربط، منجر به وقوع انقلابی در این مسئله شوند. وی به زمانبر بودن تعویض و جایگزینی موتورسیکلت های قدیمی با انژکتوری اشاره کرد و گفت: بر اساس اظهارات کارشناسان درحال حاضر ۱۰ میلیون موتورسیکلت کاربراتوری در حال تردد است که تعویض و جایگزینی آنها در طول یک سال با مشکلاتی همراه بوده و پیش بینی ها حاکی از زمانبر بودن این موضوع است. او همچنین با اشاره به تامین نبودن منابع مورد نیاز این طرح نیز اظهار کرد: تنها مانع موجود، منبع تامین مالی این طرح است که به ویژه برای موتورسیکلت های زیر حجم ۲۰۰ سی سی وجود ندارد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت گفت: اگر به پیشنهادها و نظرات کارشناسان و دست اندرکاران صنعت موتورسیکلت توجهی نشود، به طور قطع مشکلات دیگری مانند تعطیلی کارخانه ها به وجود خواهد آمد. وی به چالش های دیگر این طرح نیز اشاره کرد و گفت: تولیدکنندگان داخلی موتورسیکلت با انجمن صنعت موتورسیکلت و وزارت صنعت، معدن و تجارت جلساتی در این زمینه برگزار کرده اند که در مرحله پژوهش و تولید نمونه های اولیه (تولیدکننده داخلی) قرار دارد اما درحال حاضر تنها منبع و مرجع ایران برای تامین قطعات چین است که این کشور نیز هنوز به آمادگی لازم برای برای تولید انجین موتورسیکلت های انژکتوری دست نیافته است.

در همین راستا مرتضایی مدیرعامل شرکت صنعتی تولیدی شکوهیه قم نیز در این باره توضیح داد: به تولیدکنندگان داخلی فرصتی داده شد تا موتورسیکلت های خود را تبدیل به انژکتوری کنند، این در حالی است که کشور چین هنوز موفق به عرضه این نوع موتورسیکلت ها نشده، زیرا ایران واردکننده انجین از این کشور است. وی افزود: دانش فنی این نوع موتورسیکلت ها در اختیار اروپاییان است و آنها با قیمت های بسیار بالایی مبادرت به عرضه آن می کنند که با این وضعیت در نهایت باید دید که آیا این قیمت ها برای مصرف کننده داخلی توجیه پذیر است یا خیر؟

مشکلات حذف یکباره موتورسیکلت کاربراتوری
دبیر انجمن تولیدکنندگان موتورسیکلت اظهار امیدواری کرد: با برداشتن تحریم ها و مسئله برجام امیدواریم بتوانیم با کشورهای دیگر ارتباط برقرار کرده و منابع مورد نیاز این طرح را تهیه کنیم.

وی گفت: اجرایی شدن این طرح از ابتدای سال آینده منجر به تعطیلی کارخانه های موتورسیکلت کاربراتوری می شود و تنها یک یا ۲درصد موتورسیکلت ها انژکتوری خواهند بود که بیشتر آنها نیز نشان(برند)های اروپایی هستند، در همین حال نشان(برند)هایی آسیایی نیز در چند مدل متعلق به مالزی و هندوستان هستند که می توانیم با آنها همکاری داشته باشیم. ضیاءمقدم در پایان گفت: با پیش بینی های جدول زمانبندی که انجمن صنعت موتورسیکلت به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه داده حداکثر تا ۳ سال آینده همه محصول های کارخانه های موتورسیکلت، انژکتوری خواهد شد.

مرتضایی نیز به دانش فنی داخلی قطعه سازان برای ساخت این نوع موتورسیکلت اشاره کرد و گفت: در حال پژوهش هستیم و در جلسه هایی که در انجمن و سندیکاها با قطعه سازان و تولیدکنندگان گذاشته می شود نیز این درخواست ها ارائه شده اما هنوز به نتیجه ای نرسیده ایم. وی تصریح کرد: حذف یکباره موتورسیکلت های کاربراتوری باعث ایجاد خلأ در سیستم حمل ونقل خواهد شد و مشکلاتی نظیر بیکاری و مسائل اقتصادی، برای کارخانه ها و مردم به وجود می آورد.

براساس سخنانی که دست اندرکاران صنعت موتورسیکلت در حذف موتورسیکلت های کاربراتوری و جایگزینی آن با موتورسیکلت های انژکتوری بدان اشاره کردند و البته نکته مهمی نیز در این روند به شمار می رود، در اختیار نداشتن دانش فنی این نوع انجین هاست. زیرا ایران واردکننده انجین از چین است و چین نیز هنوز به دانش انجین موتورسیکلت های انژکتوری دست نیافته است. حال با وجود چنین چالشی باید دید آیا جایگزینی موتورسیکلت های انژکتوری در سال آینده تا چه اندازه قابلیت اجرایی خواهد داشت.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.