بازدید سایت : ۴۲۵۶۰

هزار کیلومتر رانندگی بدون نیاز به شارژ باتری، امکان‌ پذیر می‌ شود

نوعی الکترولیت حالت جامد برای خودروهای برقی ساخته شده که تا نزدیک هزار کیلومتر رانندگی را بدون نیاز به شارژ مجدد، امکان پذیر می کند.

هزار کیلومتر رانندگی بدون نیاز به شارژ باتری، امکان‌ پذیر می‌ شود
تین نیوز |

نوعی الکترولیت حالت جامد برای خودروهای برقی ساخته شده که تا نزدیک هزار کیلومتر رانندگی را بدون نیاز به شارژ مجدد، امکان پذیر می کند.

به گزارش تین نیوز از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، باتری های لیتیوم فلزی تمام حالت جامد (LMBs) راه حل امیدوارکننده ای برای ذخیره سازی انرژی هستند؛ در این باتری ها از آند فلزی لیتیوم و الکترولیت های حالت جامد (SSEs) استفاده می شود.

برخلاف الکترولیت های مایع موجود در باتری های لیتیومی معمولی، الکترولیت این باتری ها به صورت کامل جامد است. در حالی که باتری های لیتیوم فلزی تمام حالت جامد می توانند چگالی انرژی به طور قابل توجه بالاتری در مقایسه با باتری های لیتیوم یونی (LiBs) ارائه دهند، الکترولیت های جامد موجود در آن ها مستعد رشد دندریت هستند که ثبات و ایمنی آن ها را کاهش می دهد.

محققان دانشگاه وسترن در کانادا، دانشگاه مریلند در آمریکا و چند مرکز تحقیقاتی دیگر، یک الکترولیت حالت جامد β-Li۳N با ظرفیت بالا و رسانایی قابل توجه طراحی کرده اند. این الکترولیت می تواند چرخه پایدار LMB های تمام حالت جامد را حفظ کند و تجاری سازی آن ها را تسهیل کند.

ویهان لی از محققان این طرح گفت: هدف اولیه کار ما توسعه الکترولیت های حالت جامد رسانای فوق یونی پایدار برای LMB های تمام حالت جامد است که به ویژه در وسایل نقلیه الکتریکی (EVs) قابل استفاده باشند.

بازار خودروهای برقی رشد سریعی را تجربه می کند، اما محدودیت کلیدی همچنان برد کوتاه ۳۰۰ تا ۴۰۰ مایل (۴۸۰ تا ۶۵۰ کیلومتر) در هر بار شارژ است، که به دلیل چگالی انرژی محدود (حدود ۳۰۰ وات ساعت بر کیلوگرم) باتری های لیتیوم یون معمولی است. باتری های فلزی لیتیومی حالت جامد با ارائه ظرفیت دستیابی به چگالی انرژی تا ۵۰۰ وات ساعت بر کیلوگرم، راه حلی امیدوارکننده برای این چالش هستند. در نتیجه برد رانندگی را به بیش از ۶۰۰ مایل (۹۶۰ کیلومتر) در هر شارژ افزایش می دهند.

تاکنون یکی از چالش های کلیدی در توسعه LMB های تمام حالت جامد، نبود لبه خدمات امن ایمن موسوم به SSE، قابل اعتماد و با عملکرد بالا بوده است. اما هدف اصلی کار اخیر لی و همکارانش طراحی یک الکترولیت جدید بود.

در آزمایش های اولیه، الکترولیت های حالت جامد β-Li۳N جدید و غنی از فضاهای خالی طراحی شده توسط این تیم، بهبودی ۱۰۰ برابری در هدایت یونی و پایداری بیشتر در مقایسه با Li۳N تجاری نشان داد. بنابراین، این ماده امیدوارکننده می تواند برای غلبه بر محدودیت های مربوط به توسعه LMB های تمام حالت جامد با کارایی بالا کمک کند.

محققان الکترولیت های حالت جامد غنی از فضاهای خالی را با استفاده از فرآیند آسیاب گلوله ای با انرژی بالا سنتز کردند. این فرآیند برای ایجاد سایت های خالی به صورت کنترل شده مورد استفاده قرار گرفت که در نهایت خواص آن را افزایش داد.

لی توضیح داد: این الکترولیت جدید پایداری شیمیایی عالی در برابر فلز لیتیوم نشان می دهد و ساخت باتری های لیتیوم فلزی تمام حالت جامد (LMB ) با چرخه طولانی را امکان پذیر می سازد. این ماده همچنین در هوای خشک پایداری بالایی دارد و آن را برای تولید در مقیاس صنعتی در محیط های اتاق خشک مناسب می کند.»

نتایج این طرح در قالب مقاله ای با عنوان Superionic conducting vacancy-rich β-Li۳N electrolyte for stable cycling of all-solid-state lithium metal batteries ( الکترولیت β-Li3N غنی از فضای خالی رسانای سوپریونیک برای چرخه پایدار باتری های فلزی لیتیوم تمام حالت جامد) در نشریه Nature Nanotechnology (نانوتکنولوژی طبیعت) به چاپ رسیده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.