بازدید سایت : ۵۴۱۶۹

بندر امیرآباد، کلید توسعه ترانزیتی تهران-مسکو

بندر امیرآباد دارای ظرفیت های بندری مناسب، موقعیت ویژه جغرافیایی و قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال- جنوب است که می تواند به شکوفایی اقتصادی کشور کمک کند.

تین نیوز |

بندر امیرآباد دارای ظرفیت های بندری مناسب، موقعیت ویژه جغرافیایی و قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال- جنوب است که می تواند به شکوفایی اقتصادی کشور کمک کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس؛ کریدور شمال-جنوب عبوری از ایران دارای سه شاخه شرقی (آسیای مرکزی)، شاخه میانی (دریای کاسپین) و شاخه غربی (قفقاز) است.

بندر امیرآباد به عنوان اتصال دهنده شمال و جنوب کشور نقش به سزایی در توسعه شاخه میانی این کریدور دارد.منطقه امیرآباد دارای ظرفیت های بندری مناسب، موقعیت ویژه جغرافیایی و قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال- جنوب است که می تواند توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه به ویژه کشورهای حاشیه دریای خزر به وسیله شکوفایی اقتصادی این بندر را در پی داشته باشد.

روز پنج شنبه (۱۸ بهمن) نماینده رییس جمهور داغستان روسیه به همراه معاون سرکنسول این کشور مستقر در استان گیلان از بندر امیرآباد بازدید و با مدیرکل این بندر دیدار و در خصوص روابط تجاری و مراودات کالا بین بنادر امیرآباد و ماخاچ کالا بحث و گفت وگو کردند.

جمهوری داغستان به عنوان یکی از ۸۵ فدراسیون روسیه، در سواحل غربی دریای خزر و در قسمت شرقی ناحیه قفقاز واقع شده که ماخاچ کالا بزرگترین شهر و پایتخت آن در سواحل دریای خزر بنا شده است و حدود ۳ میلیون نفر جمعیت دارد.محمدعلی موسی پور گرجی، مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد ضمن معرفی ظرفیت ها و پتانسیل این بندر استراتژیک عنوان کرد: ۸۰ درصد حجم تخلیه و بارگیری این بندر با بنادر روسیه انجام می گیرد که خود مؤید همکاری های عمیق بین دو کشور دوست در حوزه صادرات و واردات است.

 

محمدعلی موسی پور گرجی گفت: بندر امیرآباد با دارا بودن اراضی وسیع پشتیبانی و ایجاد زیر ساخت مناسب و همچنین مشارکت بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری و احداث سیلوهای نگهداری غلات توانسته است ظرفیت ۴۹۰ هزار تنی نگهداری غلات ایجاد کند که به عنوان پایلوت غلات شمال کشور شناخته می شود و در کنار آن از ظرفیت ۱۶۵ هزار تنی نگهداری کالاهای وارداتی و صادراتی در ۱۰ باب انبار هم بهره می برد.

مدیرکل بندر امیرآباد از ارتقاء ظرفیت اسمی بندر از ۷.۵ به ۱۰ میلیون تن خبر داد و افزود: نگاه ویژه دولت ایران به بندر استراتژیک امیرآباد و ایجاد صنایع تبدیلی، تولیدی و ارزش افزوده در این بندر توسط بخش خصوصی نشان از اهمیت این بندر در مسیر کریدور شمال-جنوب دارد که تجار و بازرگانان را به فعالیت در این بندر ترغیب می کند و رشد تخلیه و بارگیری و ارتقاء رویه های واردات و صادرات در هر سال موید این ادعاست.

وی همچنین جهت تقویت روابط تجاری و اقتصادی پیشنهاداتی به آندره ناتایف ارائه داد که می توان به برگزاری نشست های مشترک، اعزام کارشناسان جهت تبادل تجربه و دانش، ایجاد کارگروه مشترک مطالعاتی جهت بررسی کاهش تراز آب دریای خزر و سرمایه گذاری در زیر ساخت ها بندر ماخاچ کالا توسط بخش غیردولتی اشاره کرد.

آندره ناتایف، نماینده رییس جمهور داغستان، در این دیدار ضمن قدردانی از میزبانی مدیر کل بندر امیرآباد اعلام کرد: دولت روسیه توجه ویژه ای به بندر ماخاچ کالا داشته و اقدامات بسیار مهمی در این بندر صورت پذیرفته است و با توجه به نوع کالاهایی که بین دو بندر مبادله می شود می توان گفت، بندر امیرآباد بهترین موقعیت را برای تجارت و ترانزیت کالا برای کشور ما خواهد داشت.

وی عنوان کرد: امیدواریم همان گونه که بندر امیرآباد به سرعت رشد کرده و در حال حاضر از جایگاه خوبی به لحاظ تجاری بین کشورهای حاشیه دریای خزر برخوردار است، میزان تبادل کالا بین بنادر امیرآباد و ماخاچ کالا هم به بالاترین حد خود برسد.

ناتایف با اشاره به اقدامات لجستیکی و تجهیز بندر ماخاچ کالا توسط بخش خصوصی افزود: به دنبال گسترش روابط تجاری روسیه با ایران جهت ترانزیت و صادرات کالا از بندر امیرآباد به کشورهای مختلف از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس در جنوب ایران هستیم و مسلما با شرایط بندر امیرآباد و اتصال به ریل، نزدیکترین و مقرون به صرفه ترین مسیر به آن کشورها، این بندر خواهد بود که در مسیر کریدور شمال-جنوب فعالیت دارد .

مهدی باقری، کارشناس ترانزیت، در مورد بندر امیرآباد اظهار کرد اسکله رو-رو بندر امیرآباد یکی از پروژه هایی است که می تواند با بهره برداری از ظرفیت های موجود دریای خزر، نقش مهمی در ترانزیت کالای کریدور شمال-جنوب و تجاری سازی دریای خزر داشته باشد.باقری افزود: حدود ۲۰ سال پیش، در بندر امیرآباد اسکله رو-رو اجرایی شده است که بنا به دلایلی به تعلیق کشانده شد و پس از آن دیگر به سمت اجرای مجدد آن پیش نرفتیم.

این کارشناس در انتها عنوان کرد: رفع نیازهای ضروری این بندر به ویژه اسکله رو-رو با سرمایه گذاری های بخش غیردولتی سبب می شود که امیرآباد به یکی از راهبردی ترین بنادر کشورهای حاشیه خزر تبدیل شود و از دست برتر ایران در کشتیرانی خزر، بهره برداری بهتری صورت بگیرد.به گزارش فارس، کشتی حمل قطار (Train ferry) نوعی شناور دریایی است که به واسطه وجود خطوط ریلی بر روی عرشه امکان ورود و خروج قطار (کشنده و واگن ها) بر روی عرشه را فراهم می سازد.

با این که این نوع از حمل ونقل دارای شرایط خاصی بوده و نیازمند احداث اسکله ویژه (اسکله رو-رو) است اما دارای سابقه طولانی بوده و ایده جدیدی محسوب نمی شود.افزایش سرعت حمل بار به واسطه کاهش دفعات بارگیری و تخلیه به طوری که امکان بارگیری در مبدا و تخلیه در مقصد نهایی را فراهم می سازد، کاهش ریسک خرابی، شکستگی و یا فساد بارهای آسیب پذیر حین حمل، تخلیه و بارگیری و ارتقای راحتی سیر در قطارهای مسافری از جمله مزایای بهره مندی از این روش حمل ونقلی است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.