بازدید سایت : ۷۹۱۸۴
شهرداری تهران برای رفع آلودگی هوا چقدر بودجه در نظر گرفت؟؛

قانون هوای پاک کجاست؟

رئیس شورای عالی استان ها گفت: رفع مشکل آلودگی هوا نیازمند سیاست های ملی است. باید قانون هوای پاک به درستی اجرا شود و تمام دستگاه های مسوول پای کار بیایند.

تین نیوز |

رئیس شورای عالی استان ها گفت: رفع مشکل آلودگی هوا نیازمند سیاست های ملی است. باید قانون هوای پاک به درستی اجرا شود و تمام دستگاه های مسوول پای کار بیایند.

به گزارش تین نیوز ،  آلودگی هوا گریبانگیر تهرانی است. روزهای متوالی هوا در شرایط آلوده بود و برخی روزها مدارس تعطیل شد. قانون هوای پاک سال هاست که تصویب شده اما دستگاه های مسوول آن را به درستی انجام نداند و این معضل سال هاست که باقی مانده است.

متولی رفع آلودگی هوا محیط زیست است و شهرداری تهران هم وطایفی دارد و یکی از آنها توسعه نائوگان حمل ونقل عمومی است.

در سال جاری شهرداری تهران بودجه خوبی برای رفع آلودگی در تظر گرفت تا بتواند تا جدودی این معضل را بطرف کند.

همچنین گرانی مسکن یکی دیگر از مشکلات یکی از معضلات اساسی در تهران گرانی مسکن است. شهرداری تهران تصمیم دارد این مشکل را برطرف کند و در این زمینه مانع زدایی لازم را انجام دهد. قرارگاه مسکن تشکیل شد و کلنگ زنی ها هم انجام شده است.شهرداری تهران هچنین برای نوسازی بافت فرسوده هم برنامه های خوبی دارد و بسته تشویقی در نظر گرفته شد.

در خصوص آخرین اقدامات انجامک شده برای رفع آلودگی هوا، رفع مشکل مسکن، مبارزه با ساخت و سازهای غیرمجاز، نوسازی بافت فرسوده و ... با پرویز سروری رئیس شورای عالی استان ها و نائب رئیس شورای شهر تهران به گفت وگو نشستیم.

ساخت و سازهای غیرمجاز در منطقه 19 شهرداری تهران رخ داد که شهرداری اقدام به تخریب آنها کرد در این باره توضیح دهید.

فلسفه وجودی رسانه ها این است که حلقه اتصال بین مردم و مسئولان باشند و این حلقه اتصال باید مبتنی بر حقوق شهروندی و مطالبه گری برای حقوق شهروندان باشد. امروزه در کشور برخی رسانه ها هیچ توجهی بر این موضوع ندارند و هنر خودشان را در حاشیه سازی می دانند. به جای اینکه فضای افکارعمومی را متوجه اولویت ها بکنند ، بر روی موضوعات بی خاصیت مانور می دهند و نهایتا افکارعمومی را از مسیر اولویت  خارج می کنند. به عنوان مثال؛ همین بحث ساخت و سازهای غیرمجاز در اطراف تهران که شکل گرفته بود. به علت اغتشاشات، اراذل و اوباش آمده بودند و برخی ساخت و سازهای غیرقانونی انجام دادند، چرا که آنها فکر می کردند پلیس مشغول به رفع اغتشاشات است و کاری با آنها ندارد در حالی که اینطور نبود.

عده ای سودجو آمدند ساخت و سازهای غیرمجاز به خصوص در منطقه 19 شهرداری تهران انجام دادند و در 75 هکتار زمین، عناصر سودجو ساخت و سازهای غیرقانونی کردند و در اوج ناباوری دیدیم برخی رسانه ها برای اینکه به این موضوع بپردازند دست به حواشی زدند. شهرداری تهران اقدام به تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز کرد. برخی از رسانه ها حاشیه سازی کردند و موضوعاتی را مطرح کردند. برخی از این اراذل و اوباش، قمه، شمشیر و وسایل بسیار خطرناکی داشتند و مأمورین شهرداری با همه این موارد اقدام به تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز کردند. توقع داریم در این شرایط، رسانه ها افکارعمومی را منحرف نکنند. شاهد این هستیم که بداخلاقی های رسانه ای شکل گرفت و موضوعات را منحرف کرد.

ببینید! نیروهای شهرداری از جان مایه می گذارند و به مقابله با ساخت و سازهای غیرقانونی می روند. یگان حفاظت شهرداری به میدان آمد تا جلوی هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز گرفته شود. ما از رسانه ها می خواهیم که یاری رسان مردم باشند و کارآمدی ها، توانمندی ها و نکات مثبت را انعکاس دهند. 

چه تعداد پروژه تا  پایان سال جاری در تهرانه افتتاح می شود؟ اخباری در خصوص ناقص افتتاح شدند برخی  پروژ ها ها مطرح می شود در این باره توضیح دهید؟

ما در هر شنبه افتتاحیه هایی در تهران داریم و قرار است که از اواسط بهمن ماه هر روز افتتاحیه در تهران داشته باشیم. اما در خصوص برخی از پروژه هایی که افتتاح می شود، برخی رسانه ها  حاشیه سازی کردند. ما یک گله بزرگ از صدا و سیما داریم که در این شرایط که شهروندان با موجی از خبرهای نگران کننده مواجه هستند و هر روز شاهدیم که مدافعان امنیت به خاک و خون کشیده می شوند، با توجه به این شرایط، شهرداری تهران هر هفته افتتاحیه هایی در شنبه های امید و افتخار دارد و این اخبار باید منعکس شود که نشان از این که نظام با قدرت به ارائه خدمات و توسعه شهری ادامه می دهند. 

یکی از مشکلات موجود ما این است که اخبار در صدا و سیما بازتاب ندارد و همین باعث شده که اقدامات به نحو شایسته اطلاع رسانی نشود. همه می دانند هر اقدامی که در تهران صورت گیرد، در شهرهای دیگر هم سرایت دارد. نمی دانم که چرا صدا و سیما اخبار را منعکس نمی کند. ما به آنها علاقه داریم و امیدوارم تصمیمات درستی اتخاذ کنند. تهران یک استان کوچک نیست. ببینید در حال حاضر شهردار تهران در هیأت دولت حضور دارد. در کمیسیون ماده 5 حضور دارد. تهران ویژگی های خاص دارد و از نظر خبری هم باید خاص دیده شود. گله ما این است که به این موضوعات پرداخته شود و کارهای بزرگ دیده شود. ما کریدورهایی در شمال و جنوب داریم. بسیاری از بزرگراه ها ساختشان آغاز شده مانند یادگار امام، شوشتری و بروجردی، ما کلان پروژه های زیادی داریم.

برای رفع آسیب های اجتماعی چه اقداماتی در تهران صورت گرفته است؟ ساماندهی معتادین متجاهر به کجا رسید؟قرار بود پروژه ها  پیوست اجتماعی داشته باشد کار به کجا رسید؟ 

یکی دیگر از موضوعات ما که در شهر تهران به دنبال آن هستیم، مباحث اجتماعی است. رفع مشکلات اجتماعی در دستورکار ما قرار دارد. حدود 11 هزار معتاد متجاهر با کمک دستگاه های دیگر جمع آوری شده است. ما با موضوعات زیادی روبه رو هستیم که البته در جهت رفع آن اقداماتی صورت گرفته و وقتی ما یک موضوعی را حل می کنیم، می تواند الگو برای سایر شهرها باشد. ما به دنبال این هستیم که عقب ماندگی های که در دوره قبل وجود داشت را برطرف کنیم. البته امکان دارد که مواردی هم رخ دهد، اما در کل، شهرداری تهران رویکردش توسعه و خدمت رسانی به مردم است.

ما نیازمند این هستیم که اقدامات کلیدی در شهر انجام دهیم و البته شهرداری برنامه ریزی های خوبی انجام داده است. کلان پروژه های زیادی داریم که در حال اجرای آن هستیم و نباید برخی از رسانه ها یک نقطه ضعف را ببینند و آن را بزرگنمایی کنند و یا اینکه پروژه های بزرگ را نبینند. ما در حال حاضر شاهد هستیم در مورد پروژه های شهری برخی دنبال این هستند که نقطه ضعفی پیدا و آن را بزرگنمایی کنند. به جای اینکه مردم را از یک اقدام مؤثر آگاه کنند، در این شرایط به دنبال نکات منفی هستند و من نمی دانم چه فلسفه ای پشت آن است. برخی نگاه سیاسی دارند و شاید برخی هم براساس بی اطلاعی دست به این کار می زنند. ما هر هفته شاهد اقدامات بزرگی در شهر هستیم. مدیریت شهری عملا نشان داد که کارهای خوبی انجام داده است. تا 12 بهمن ماه هر هفته افتتاح داریم. و از 12 بهمن تا پایان سال افتتاح ها به صورت روزانه  خواهد بود و ما هر روز شاهد یک افتتاح بزرگ و مفید در تهران خواهیم شد. توقع ما این است که این فعالیت ها دیده شود.

تاکید می کنم که در آینده نزدیک تهران به یک کارگاه تبدیل می شود. به دنبال سازندگی و ارائه خدمات در شهر هستیم. شعار انتخاباتی ما دوباره خدمت و سربلندی بود و ما به دنبال تحقق شعار خود هستیم.

بسیاری از روزهای ابان هوای تهران آلوده بود. هر ساله با موضوع آلودگی هوا در نیمه دوم سال رو به رو هستیم و هشدارهای لازم داده می شود اما متاسفانه قانون هوای  پاک با وجود اینکه سال هاست تصویب شده اما سازمان های مربوطه این قانون را به درستی اجرا نکرده  و شاهدیم که معضل آلودگی هوا  پابرجاست چه برنامه ای برای رفع آلودگی هوا در تهران دارید؟ دراین باره توضیح دهید.

موضوع محیط زیست بسیار مهم است و با سلامت شهروندان درگیر است و سلامت آن را تهدید می کند. اما نکته ای که وجود دارد این است که فقط شهرداری در رفع آلودگی هوا تصمیم گیر نیست و باید ارگانها و سازمان های ذیربط هم ورود کنند. مردم چون از تولد تا مرگ با شهرداری در ارتباط هستند، فکر می کنند که همه چیز بر عهده شهرداری است؛ مثل آلودگی هوا، ترافیک. اما این تصمیمات ملی نیازمند حضور تمام سازمان ها است. باید محیط زیست و سازمان های ذیربط ورود کنند. ببینید! ما در خصوص تولید خودرو، صادرات و واردات تصمیم گیر نیستیم. اصلاً درباره ورودی و خروجی خودرو هم نمی توانیم نظر بدهیم. یک میلیون خودرو وارد می شود اما چه تعداد خودرو از گردانه خارج می شود؟ تمام این مسائل باعث بروز ترافیک و آلودگی هوا می شود. رفع مشکل آلودگی هوا نیازمند سیاست های ملی است و شهرداری به تنهایی نمی تواند.

ورود خودروهای  پاک به سیستم حمل ونقل عمومی به کجا رسید؟ شهرداری تهران برای رفع آلودگی هوا در سال جاری چه میزان بودجه در نظر گرفته است؟ چرا تاکنون سازمان ها و دستگاه های متولی برای رفع آلودگی هوا اقدام نکرده اند؟ در این باره توضیح دهید.

خودروهای پاک مثل خودروهای هیبریدی، برقی و... می تواند در رفع آلودگی هوا مؤثر باشد. موتورسیکلت ها یکی از ابزارهای مهم آلودگی هستند، اما زمانی که موتورسیکلت ها برقی شوند، می توانند در کنترل ترافیک و آلودگی هوا نقش داشته باشند. اما باز هم می گویم در بسیاری از موارد شهرداری نمی تواند تصمیم بگیرد. همه باید دست به دست هم بدهیم تا بتوانیم موضوع الودگی هوا را برطرف کنیم. توسعه حمل و نقل عمومی در اولویت شهرداری تهران است. اگر حمل و نقل عمومی توسعه پیدا کند، باعث کاهش ترافیک و آلودگی هوا می شود. اما شهرداری به تنهایی که نمی تواند. شهرداری یک سوم بودجه سال 1401 را به حمل و نقل عمومی اختصاص داده است، اما باید سایر نهادهای مسئول هم وارد شوند تا بتوانیم مشکل ترافیک و آلودگی هوا را برطرف کنیم. ما درحوزه وظایف خودمان سعی کرده ایم در حد توان کار انجام دهیم و مشکلات را حل و فصل کنیم تا بتوانیم زندگی راحتی را برای شهروندان فراهم کنیم، اما باید تمام دستگاه های مسئول در این زمینه ورود کنند.

یکی از معضلات اساسی در تهران گرانی مسکن است. شهرداری تهران تصمیم دارد این مشکل را برطرف کند و در این زمینه مانع زدایی لازم را انجام دهد. قرارگاه مسکن تشکیل شد. بفرمایید چه اقداماتی در زمینه تولید مسکن در تهران تاکنون انجام شده است؟

یکی دیگر از مشکلات در تهران گرانی مسکن است. شهرداری تهران قرارگاه مسکن را تشکیل داد تا بتواند در خصوص رفع مشکل مسکن اقداماتی انجام دهد. خدا را شکر اقداماتی تاکنون انجام شده و کلنگ زنی هایی برای ساخت مسکن به زمین زده شده است. شهرداری تهران همچنین برای رونق بافت فرسوده هم مشوق هایی ارائه کرد. یک بسته تشویقی فراهم کرد تا شهروندان بتوانند به راحتی ساخت و سازهای لازم را انجام دهند. همچنین باز تأکید می کنم که شهرداری هر چه در توان دارد برای رفع مشکل پایتخت نشینان در نظر می گیرد و در این زمینه هم اقدامات خوبی صورت گرفته است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری فارس
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.